|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Novi komp
Evo da ne brljam i onda dođem u trgovinu i pocnu mi se preseravat kak ovo ne ide na ovo, aa ovo ne radi baš na ovome, ovo ono... Ja bi zamolio ako netko ima vremena i zivaca da sklepa jednu konfu, pa cu pokusati starog nagovoriti da kupi ![]() Naime, ono što je bitno jeste to da bih želio možda 19" LCD monitor (vidio sam par jeftinih pa ako može preporuka), dobar procesor, solidnu grafičku i isto tako i za ram. HDD isto proizvoljno, sam nek je iznad/ili 80GB. Od ostalih performansi bi bila naravno poželjna i DVD-RW... Dakle preporuka za monitor i konfa sama bez misa, tipkovnice, zvucnika i sl. ![]() Cijena? Pa ne nešto previše. Glupo mi reći neku cifru, ali bilo bi odlično kad bi se moglo nešto iskombinirati od cca 4k pa do cca 6k... : cheers2
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
6k zajedno s monitorom? U svakom slučaju, ne bih ti preporučio te jeftine 19" monitore. Ako ništa drugo, da su bar preko 2500kn, poželjno 3k. Za konfiguraciju naravno ovisi o namjeni... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
morat ces navest cifru, ja sam neki dan uzeo ovu konfu... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49454 sasvim je ok, mozda da uzmes drugu maticnu ili ovu bez slia pa za razliku nadodas za X2 ili veci hard. ako si mislio do 6k zajedno s monitorom onda ipak probija budet jer ti se ne isplati stedit na monitoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Namjena... Ne igram na kompu... Tu i tamo čisto da nešto isprobam, ali nisam gejmer ![]() Namjena je grafički design ajmo reći i osobna upotreba za kojekakve sitnice. Razlog moguće nove kupovine kompa jeste najviše to što mi je na trenutnoj ostarila grafička, ram, monitor i pro, pa mi je sve ultra sporo. Ne daj bože da pokušam raditi A4/300dpi, heheh ![]() maximalno, ali maximalno 6k (sa monitorom). I ima netko preporuku gdje se može uzeti na dovoljno rata, povoljno i da mi komp ne sklapaju mejsecima?
![]() |
#6 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
OK, recimo da bi to raspodijelio u 4k komp i 2k monitor - za grafički dizajn takav monitor je jako jako loš. Pogotovo jer ćeš raditi stvari za tisak. Komp je tu i manje važan, bitno je da imaš što bolji monitor. Neću previše ulazit u budget, znam da smo Rvacka i kako je s lovom, ali ako uzimaš na rate u konačnici će te bolji monitor (od nekog za 2000kn) doći nekih 50-100kn više po mjesečnoj rati, tako da bih razmislio o takvoj varijanti. Eventualno bi tu solucija bila i neki kvalitetni rabljeni CRT, tipa Eizo ili Sony Trinitron. To je doduše risky, budući da su takvi monitori uglavnom korišteni preko 3 godine, i većina ima degradiranu kvalitetu slike. Ako imaš sreće možeš naći model koji se dobro drži, ali takvi su sve rjeđi. Za 21" računaj između 1000-2000, ovisno o modelu i stanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Oke, bas sam slusao predavanje neki dan na faxu. Osnove primjene racunala. Neki lik nam drzi, nije odavdje i zna dosta. Pa je objasnjavo šta kako radi, na koji način, povijest, trenutno stanje i sl. U tom njegovom predavaju, baš sam zasto kad je o monitorima pričo. Na kraju je ispalo da ni on sam ne zna što je bolje za što. Eto, recimo da bi izdvojio onda 2k za monitor i 3-4k za konfiguraciju. Može neki prijedlozi? Ja sam malo razmišljo i došo opet na zaključak da je na kraju krajeva možda ipak bolje uzet LCD...
![]() |
#8 |
Premium
|
evo ti okvirno pa odi na www.nabava.net i nadji di je najjeftinije da dodjes na neku prihvatljiviju cifru ![]() ps. pojma nemam kakav je ovaj monitor tak da i to imas na umu, ovak po specifikacijama se ne cini los za tu lovu al to nemora nis znacit i provjeri jel ovo napajanje dovoljno, ja mislim da je al nisam 100% siguran |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
@apple neznam ti rec nesto detaljnije jer nisam clockao nista osim memorije 667@800 konfa je stabilna jedino sto se northbridge jaako zagrijava a smjesten je tocno ispod grafe pa je jos dodatno zagrijava. meni su isto predlozili tu dfi ultra ali sam uzeo ovu jer mi je bilo jednostavnije uzet sve iz ve mila. citao sam na netu i dosta su je hvallili, sad nikad neznas tko je taj tko hvali ali mislim da neces pogrjesiti ako ju i uzmes. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|