|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Problem sa kodiranjem
Problem je sljedeći: kad snimim nešto sa dvb-t karticom,i to sad idem pretvorit u divx,kod određenih snimljenih fajlova pri prebacivanju u divx,nastanu one neugodne crte,koje se vide samo pri kretanju likova,stvari po ekranu.znate na što mislim? jer sve ispadne dobro( i slika je u redu samo da nema toga,zvuk je naštiman) kako da to rješim? inače radim sa gordian knotom.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
probaj s xvidom, jel radiš šta na kompu za vrijeme kodiranja? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Očito misliš na interlace (isprepletenost)... U kojem programu kodiraš? Ako je u pitanju VirtualDub, pod Video -> Filters odi na Add i dodaj Deinterlace filter pa dva puta OK i to je to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
a pazi ovo - otkria sam da sde deinterlace javlja samo kod snimljenog materijala tipa vijesti,emisije,i nekih serija (seinfelda npr.) dok kod filmova i ostalih serija toga nema? ne razumijem.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Zašto uništavati fieldove (to radi deinterlace)? Ostaviš materijal interlaced i prilikom reprodukcije na PCju se sa ffdshowom koristi filter deinterlace za prikaz. Tako sačuvani fieldovi na klasičnom TVu daju bolju sliku upravo kod brzih promjena scena, fluidnost pokreta. Npr. kod snimki sporta nogomet ili košarka je to više nego očito |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Kod sporih scena to ne dolazi do izražaja zbog malih razlika u fieldovima, a neke novije serije dolaze snimljene progresivno. Da interlace ne valja ne bi ga bilo ni u HDTV modovima, a pošto ga ima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
to sam zna,al evo naša sam i u ffdshow...sad sve štima bez beda i slika je super.rješeno.fala svima može lock |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
|
|
Oglas
|
|