Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.10.2006., 15:08   #1
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
novi komp

MBO i proc: da li ici na intel ili amd?
DDR vs DDR2? jel se isplati ddr2?

graficka?

kuciste s poprilicno mjesta a da ne kosta ko svetog petra kajgana..
napajanje? sta uzet

ajmo savjeti zasto uzeti nesto a ne nesto drugo..nije me dugo bilo u ovim vodama pa sam malo izgubljen...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2006., 15:41   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Čemu će ti služiti komp?
Oglas

Oglas
Staro 30.10.2006., 15:55   #3
Mr. M
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
i koliko novaca mislis uloziti?

Mr. M je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2006., 16:00   #4
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ajme ljudi vi ni nemate pojma tko je ovo
nemoj me uzeti kao relevantnog... nisam pretjerano u toku.
platforma... hmmm... isplativo socket939 ... ako trebaš bilo što iznad toga onda conroe
memorija... prema platformi. 1GB kao nekakav standard, 2GB ako imaš 27 desktopa i po 100 prozora na svakom
grafa... svakako nvidia serija 7 (to fakat ne znam, al eto tako mi kažu... pročitaj članke, dobri su
ja se ne igram pa bih za sebe nešto tipa socket939 + 2GB rama + X300 tek tolko da imam dobar 2D

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2006., 16:57   #5
msvrtan
..

pozdrav horza

e komp treba za rad. visual studio .net i sl... sad vjerujem ja da ce to super raditi i na 939 ali me zanima npr koliko bi bio brzi dual core e6300... a posto ja uvijek imam barem 10 aplikacija pokrenuto snage mi uvijek treba

mislim da mi se 2 gige rama ne isplati..imam ih na ovome kompu i nisam vidio bas neku potrebu...

eh moja glavna dilema je sto na ovome kompu imam 2 keksa od po 1 gb rama pa ako uzmem s939 mogu 1 keks tamo prebaciti.. posto je cijena x2 i 939 ploce otprilike ista kao i dual corea s plocom da li se isplati ustediti tih 900 kn? jer oba kompa bi tada imala samo 1gb keks u sebi..

znaci treba mi snaga snaga i snaga...da li se ta extra d2c snaga isplati za 900 kn vise

e koje kuciste/napajanje?
Staro 30.10.2006., 18:26   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
O, pa desi nije te bilo dugo...
S939 je trenutno najisplativiji, svakako. Razlika naspram CoreDuo - ima je. Sad koliko to je već druga priča. Kada bi uzimao X2 za S939 mislim da s obzirom na razliku u cijeni nećeš puno izgubiti.
A ako baš hoćeš ultimate onda Intel Conroe, naravno.
I još jedna začkoljica. Memorija je trenutno bezobrazno skupa, pogotovo malo bolja DDR2. Tako da ako imaš nešto za iskoristiti - iskoristi je.
Kućište? Pa po izgledu - čuftek, coolermaster. Uglavnom, odi u Links, Ve-mil i baci oko koje ti se sviđa. Napajanje? Fortron, chiftek, coolermaster - uglavnom neko od tih da je 350W ili jače i miran si.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2006., 18:44   #7
Mr. M
Premium
Moj komp

inace, za 2500 kn se moze dobiti solidna ploca i C2D, tako da se po meni vise isplati uzimati Intel u ovom trenutku, posebno ako ce biti zahtjevnije aplikacije... Mema, bit ce dovoljna i A-Data u ve-milu, koja je ako se ne varam ispod 900 kn (ako se nije sto promjenilo od neki dan)...

Napajanje moze biti i Seasonic, istina da je skuplji, ali je jaci...naravno, ovisi o kojem je ducanu rijec...

Evo, ovo je dobra podloga za C2D konfu:

Intel Core 2 Duo E6300 BOX, 2×1.86GHz, 1066MHz, 775-pin, 2MB 1.503,00
MB Gigabyte 965P-S3, s775, i965, DDR II, SATA II, GLAN 1.006,01
DDR2 1GB PC4200 (533MHz), A-Data 838,89
Ukupno: ~3200 kn, tako da tu opciju netreba odmah odbaciti pod "skuplje i upitno da li se isplati"

Staro 30.10.2006., 22:45   #8
msvrtan
..

aaa ... tek su mi sad objasnili da moram uzeti kod ovih

http://www.feniks-kompjutori.hr/

jel tko zna da li ovi mogu naruciti od nekog drugoga dijelove? za takems ram nikad cuo, izbor ploca je samo msi a ni ostalo mi se bas nije svidlo...
Staro 04.11.2006., 14:21   #9
msvrtan
..

Citiraj:
Autor Mr. M Pregled postova
inace, za 2500 kn se moze dobiti solidna ploca i C2D, tako da se po meni vise isplati uzimati Intel u ovom trenutku, posebno ako ce biti zahtjevnije aplikacije... Mema, bit ce dovoljna i A-Data u ve-milu, koja je ako se ne varam ispod 900 kn (ako se nije sto promjenilo od neki dan)...

Napajanje moze biti i Seasonic, istina da je skuplji, ali je jaci...naravno, ovisi o kojem je ducanu rijec...

Evo, ovo je dobra podloga za C2D konfu:

Intel Core 2 Duo E6300 BOX, 2×1.86GHz, 1066MHz, 775-pin, 2MB 1.503,00
MB Gigabyte 965P-S3, s775, i965, DDR II, SATA II, GLAN 1.006,01
DDR2 1GB PC4200 (533MHz), A-Data 838,89
Ukupno: ~3200 kn, tako da tu opciju netreba odmah odbaciti pod "skuplje i upitno da li se isplati"

evo narucio sam jucer:

asus p5b-e
e6300
transcend ddr2 800 2x512

i nekakvu graficku od nvidie

sad me zanima kuciste i napajanje... 800-900 kn ukupno... koliko jako napajanje da uzimam? jel 350 dosta ili treba vise od 400w? imam ja jos uredaja koje treba popikati a nisam ni sam pametan koliko watta pa savjeti su dobrodosli

malo sam napikirao aopen h600b s 400w napajanjem u hgspotu.. jel tko zna da li jesu unutra aopen napajanja? znam da je prije par godina neko prodavao s srot napajanjima nekakva brand name kucista pa pitam

edit: jel box cooler vrijedi sta ili da odmah kupim nes drugo? i ako da sto? vise me zanima tisina nego jacina ali ne bolesna tisina
Staro 04.11.2006., 14:43   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Stock mu je dovoljan. Uzmi neko 350-380W, ali kvalitetnije napajanje. Daje više struje nego neki 400W šrotex.
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2006., 15:02   #11
msvrtan
..

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Stock mu je dovoljan. Uzmi neko 350-380W, ali kvalitetnije napajanje. Daje više struje nego neki 400W šrotex.
razmisljam izmedju aopena i chiefteca ovisno koje uzmem kuciste...anteca bas i nisam nasao a fortron ako uzmem mozda neko kuciste bez PSa

jel to dovoljno brand name? prije 2-3 godine su ovo bila medju najboljima a neznam kak sad stoje
Staro 04.11.2006., 15:20   #12
Mr. M
Premium
Moj komp

pogledaj u podforumu "Kucista i napajanja" wolvov sticky, pa mozes vidjeti koja su bolja, koja nisu....ako sam dobro skuzio, Fortron je dobra samo jedna serija, ostala nisu losa, ali daju manje snage na 12V railu...mozda da uzmes u ve-milu kuciste i napajanje (mislim da je oko 800ak kn), unutra je 400W chief....a mislim da se i aopen prodaje s njihovim napajanjima, tako da mozes uzeti slobodno i aopen kuciste s 400W napajanje...uostalom, ako mislis uzeti aopen, odes tamo pa pitas, a i sigurno je netko na forumu u zadnje vrijeme uzimao aopen kuciste s napajanjem.

Staro 04.11.2006., 15:30   #13
msvrtan
..

Citiraj:
Autor Mr. M Pregled postova
pogledaj u podforumu "Kucista i napajanja" wolvov sticky, pa mozes vidjeti koja su bolja, koja nisu....ako sam dobro skuzio, Fortron je dobra samo jedna serija, ostala nisu losa, ali daju manje snage na 12V railu...mozda da uzmes u ve-milu kuciste i napajanje (mislim da je oko 800ak kn), unutra je 400W chief....a mislim da se i aopen prodaje s njihovim napajanjima, tako da mozes uzeti slobodno i aopen kuciste s 400W napajanje...uostalom, ako mislis uzeti aopen, odes tamo pa pitas, a i sigurno je netko na forumu u zadnje vrijeme uzimao aopen kuciste s napajanjem.
eh sjetio sam se sranja s aopenom i hgspotom. prije niti godinu dana ide frend kupiti aopena s 350W napajanjem za 300tinjak kuna, ja reko nema boga da je unutra napajanje. i kad fakat ono napajanje unutra. ali kutija uopce nije aopen!!! neki lik iz nabave mi isao tvrditi kako to je aopen i da kaj ja znam kao imaju oni i jeftinije stvari i svo moje objasnjavanje da na aopen kartonu pise velikim slovima aopen!! on ne reagira i dogovor je da ako unutra na napajanju pise aopen da uzimamo inace ocemo lovu natrag.

dobili smo lovu natrag. a danas sam zvao hgspot i lik mi tvrdi da je sigurno aopen unutra. na moje natezanje da je kuciste s napajanjem 650 kn a napajanje 500 kn skoro da mi nema puno smisla on odgovara: e kad bi uzeli samo kuciste toliko bi kostalo.

eto zato pitam... da nebi ja kupio aopen kutiju s jnc napajanjem
Staro 04.11.2006., 15:58   #14
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Taj aopen iz HG-a nije aopen, na napajanje mislim. Nije loše, ali je daleko do aopena.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2006., 16:48   #15
Mr. M
Premium
Moj komp

a onda chiefteca uzeti, tamo je sigurno chief napajanje 400W

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori