|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
konfa za frenda oko 5k kn... :o
E nešto bi frend kupovao neku konfu, klasika, neće on na njoj ništa kodirati ili dekompresirati, sirati, editirati.. :d on će igrati igre ![]() OC ne dolazi u obzir ni pod razno, konfa samo treba biti stabilna na defaultu. Tako da OC memorije, ploče, i takve stvari zaboravite. moralo bi se uklopiti u cijenu od nekih 4-5k kn... Monitor će biti nešto oko 20" wide, ili više.. i na to će najviše potrošiti. Ali za konfu ne želi dati hrpu love jer je dečko realan, i ne želi da mu u kanti leži 10k kuna... potpuno se s njim slažem. razmišljali smo nešto tipa: AMD: 3200+, 1gb ram, ASROCK dualku, KOJU GRAFU?, napajanje? kućište TT Mambo, jeftno je, a nudi 2 x 12cm ventove... njemu se sviđa, a iskreno, nije ni meni loše... ![]() Intel, Core duo mu ne treba, a i dok taj proc bude iskoristiv, izać će još dvije generacije nobvijih proceva, i dok izađu VISTA, glupo je lupat lovu u proc i ploču, a da čkomi u kućištu samo neiskorišteno ja razmišljam o 1650pro, a stepenica dalje i najviše bi bilo za grafu nekih 1600-1700kn, (ATI 1900GT, ili 7900GS) a napajanje?.. chieftec 400W? ili bi bio dovoljan onaj ener300W iz Linksa? komponente mogu biti odsvukud, ja slažem. on plaća. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Hmm, monitor je velik i nativna reza mu je onda valjda isto dosta velika - trebat će mu neka malo jača grafa od X1650Pro, barem po mojem mišljenju. Ipak si rekao da mu je prioritet igranje, znači, neka 7900GS ili X1900GT bi ipak trebala pasti. Napajanje može i komotno Chieftec Deltu 350W uzeti, mislim da će ono terati konfu bez ikakvih problema. Makar, ako ima još onoga Enermax-a, uzima njega - terao je sličnu takvu konfu bez problema Link ![]() I da, Gabre, jesi razmišljao o AM2 onda barem? Ipak novije od soc. 939, a već se stanje stabiliziralo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
dobar izbor konfe,a za grafu posto si u dilemi ja bi recimo mozda isao na 7900 GS .... a napajanje kao i sto vucko kaze slazem se u izboru s cuftom...
![]() |
#4 |
Lika u mom srcu
|
jesam, zaboravio napisati, AM2 bi i uzimao... samo nemam pojma koju ploču onda? ploča ne smije biti skuplja od proca ![]() svakako ćemo pogledati i po tržnici što se nudi.. reza monitora će biti 1680x1050, ili čak i veća.. ![]() za 1900GT je lako, Sapphire i ro je to, ni***aš neki izbor... ili neku drugu... svakako bi bilo preporučljivo da je tiha, OC mogućnosti su nebitne.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
7900GS - najjeftiniju, a i pomogućnosti ona koja ima najdužu garanciju - neki kompromis nađi ![]() 7900GS je hladnija sigurno, a sad, koja je tiša? Mislim da je onda ipak bolja 7900GS jer pošto je hladnija, može se stock kuler spustiti malo (trebalo bi se dati), a ako ostane koja kuna, uzme se VF700Al-Cu koji je za tu grafu na 5V jako dobar ![]() Ploča? Teško pitanje, no mislim da opet Asrock upada u igru - ASROCK ALiveSATA2-GLAN (505kn), a mislim da nije niš sporija od ostale ekipe,a VIA bi trebala biti stabilna (daj škicni, imaš review na ovom linku ). Klokat si rekao da nećeš. Mada, nije ni DFI Infinity loša (660kn). Vidjeh da ti u konfi fali HDD - Hitachi ili Samsung 160GB, a ako se ide na veći kapacitet, Seagate 7200.10 seriju (traži Singapurca ![]()
![]() |
#6 |
Lika u mom srcu
|
ja nekako navijam na ATI... vidit ćemojoš... aj mi izvuci jednu iz linksovog cjenika 7900GS... koju bi ti recimo uzeo? ploča, pogledat ću za asrockicu? misliš da valja što taj VIA čipset? za hard ne brni, imam svog favorita... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
ATI je mooožda malo brži, no istina je da se jako grije. Znači, neki VF 900 bi morao uz njega pasti. 7900GS iz Linksa - od MSI-ja - najjeftinija (1700kn) i 24 mj. garancije. Trebalo bi malo pogledati kako stoji to u drugim dućanima... Za Asrokicu sam ti dao link. Neznam, čini mi se ok...Mada...neznam...
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ploca DFI Infiniti nf-M2...slozio sam frendu jednu konfu s tom plocom, dobra je ploca za te novce... Za graficku na tako velikom monitoru ne gledaj nista ispod X1900GT (to ti je ujedno i moja preporuka, jer je brza od 7900GS)... Ali tesko da ce ti u 5k kn stati taj monitor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Lika u mom srcu
|
ne ide u tu cijenu taj monitor, on ide posebno.. do 5k za komponente bez monitora... što manje to bolje, probajte ugurat unutra 1900GT, a ostatak je nebitan... ne treba veliki hard, najjeftiniji pržilicu, stavit ću mu ono enermax napajanje iz Linksa za 160kn ![]() danas ćemo otić po napajanje dpok ga još ima.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Evo, ovako bi to otprilike izgledalo.... Moja preporuka, ako se moze razvuci do 1gb rama... Na tim ramima samo stavis mnozitelj na 800mhz i da vidis... Ovo sam nabrzinu slozio, sve je iz linksa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
|
ma mora bit 1gb rama, teže je nego što sam mislio složit tako nešto za 5k kn... izgleda da će u igru uskočit 1650pro, nije on sad neki okorjeli gamer, dosad je imao 9550.. ![]() a nedokazan je, zabrijao da on oće veliki monitor, a kad vidi cijene, onda kuka... njemu je 20" wide maleno....: suicide |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Tesko, stvarno tesko da ce ti X1650 Pro pogoniti igre na 1680x1050 rezi....radje uzmi GT, pa nadodaj jos 512 rama kad skupi nesto love... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Lika u mom srcu
|
ma živcira me lik, neka kupi što god hoće... on oće 26" ekran, a treba mu za qurac, da budem prost, samo da ima velikog ko i njegova dva frenda, čitam ga ko knjigu, ali to ne želi priznati... a znaš što je najjače u svemu tome, frajer nema ni jednu igru, fantazira o kupnji Logija G25, a taj monitor koji on zapravo nikad neće kupiti jer samo sanja što bi rado, i vuče mene okolo... frajer samo zuji po netu i čita razne reviewe i fantazira kako će on kupiti sebi 50" plazmu, konzolu, hi-fi, urediti boravak, sve će to on... Kako je naporan lik... a frajer još ni faks nije završio, a niti ima love, ovo je prištedio 10k kn jer dobiva stipendiju nekakvu... on ima takve neke lude ideje i stavove da me naživcira čim počne pričati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
: lol2 : Onda sto se uopce trudis... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
''Ali za konfu ne želi dati hrpu love jer je dečko realan'' ''... on oće 26" ekran,...'' ''frajer nema ni jednu igru, fantazira o kupnji Logija G25, a taj monitor koji on zapravo nikad neće kupiti jer samo sanja što bi rado, i vuče mene okolo... frajer samo zuji po netu i čita razne reviewe i fantazira kako će on kupiti sebi 50" plazmu, konzolu, hi-fi, urediti boravak, sve će to on...'' Baš je realan ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
ma nemoj se uopce hebat s takvim likovima,jer na kraju nebu najvjerojatnije kupil ni 15" monitor a kamoli komp ![]() : quake2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
![]() druga je stvar što ga on vjerojatno neće nikad upiti... ako sutra ne kupimo konfu, ja odustajem od njega, nek se sam snalazi... Citiraj:
koliko dugo melje o toj plazmi, to sam ja sve uvjereniji da je nikad neće kupiti. uglavnom, konfu smo složili, Asrock VSTA, AMD3500+, 1gb rama, 160gb hard, GeCube ATI X1650pro extreme, Enermax 300W (to smo danas čak kupili, jer je na "akciji" !! : bonker2 ), kućište, vjerojatno Centurion 534black, sve skupa oko 4400kn... i onda nek sam bira monitor, jer je meni dosta.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#20 |
Lika u mom srcu
|
evo danas neki pomak, kupili smo matičnu (asrock VSTA), proc AMD 3500+, 2x512 supertalenta, i dvdpržu Pioneer 111... sad je otišao valjda u vemil po thermaltakeovo kućište neko, i hard hitachi 160gb... sutra još grafu ATI 1650pro extreme... a naručio je, i to da nisam ja rekao daj više nešto uzmi, ne fantaziraj,nego naruči, Panasonic 26" LCD TV; za 6300kn:clap: a za 600kn više je mogao dobiti 32" Panasonic.... : giljotin |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
: lol2 : Igre ce mu se vrtit sve u 16 na toj rezi sa tom grafom.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
jedino jos uvijek ne shvacam koji k.... ce mu takav monitor u kombinaciji s takvom graf ![]() al kaj mozes,ko voli nek izvoli : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Lika u mom srcu
|
neka mu, ko mu je kriv, neće slušati, ja mu govorim da je to velika reza, ali NE, on je uvjeren da to nije velika razlika, to je samo 350 pixela šire /taj TV je u 1366x768), to je njegovo objašnjenje, jer on sve vidi u brojkama... zadrt u Pič.ku materinu... ja mu govorim da takav LCD neće biti dobar kao i LCD konkretno za komp, ali NE, nema šanse da ga uvjeriš... govorim mu da je dosta 20"wide.. kad je netko zadrt, ne moš to uvjerit u suprotno... edit: kad vidi da mu je slaba grafa, onda ću je ja kupit od njega.. ![]() grafa je ta dobra, ali kako će se nositi sa rezom, to je već pitanje... možda dobro, možda nikako... Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 26.10.2006. u 19:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
pa reza je manja od 19" monitora na 1280X1024 jedino sto su ovdje pixeli valjda puno veci pa ce to bit koma ako misli igrat da mu je monitor na pol metra od face. svejedno ne kuzim sto mu je to trebalo hm da i ima 500cd/m2 pa se moze lijepo suncat ispred njega |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
: lol2 : Dečko ne shvaća da nije sve u veličini. I takva veličina nije za gaming. Kad mu odu oči, vidjet će on. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Lika u mom srcu
|
on već i sada slabo vidi... ![]() dobio je monitor, ali nikako da narikta reze, jer uopće nije predviđen za psajanje na komp.. ![]() sad mora moliti da mu zamijene za neki drugi model... LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
komedija:clap: samo nas ti izvjestavaj, ovo bi moglo u svastaru:clap: |
![]() |
![]() |
|
|