|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Koji laptop???
Nisam bas u toku sto se laptopa tice pa me zanima vase misljenje. Uvjeti: CPU intel P4 (ne celer), vga (ne onboard), cd-rw, lan, min. 256DDR Bilo bi pozeljno da ne prelazi 14000kn, a idealno bi bilo 12000kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Da li je Gericom dobar? GERICOM Masterpiece 2,53Ghz/60GB/512MB/combo KOM 12.952,26 Ve-mil ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Sada ćeš dobiti 200 drugačijih mišljenja ali ću barem biti prvi i reći po 1000-ti put. NIJE.
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Nemislim mijenjat svakih tjedan dana laptop pa bi molio da napisete nesto opsirnije bar nesto tipa nemoj uzet taj jer ima problem sa ***... a uzmi taj jer ima dobru ***!!! ![]() Malo karikiram ali nadam se da ste shvatili. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Feldwebel
|
Pokušao sam u jednom postu objasniti zašto Gericom ne valja ali su me napali. S jedne strane je činjenica da Gericom ima manje cijene. Nisu manje zato što ne plačaš ime. Svakako ga platiš ali ovako nešto manje. Najveći dio ti dođe na one dijelove koje ne vidiš u specifikacijama ili na njih ne obračaš pažnju. 15' ekran zvuči zgodno ali ne vidiš koji je proizvođać i da je reza 1024x768. Malo ipak premalo. Ja se nebi žalio ali kada daješ svoje novce onda nećeš staru tehnologiju. Zgodno zvuči i 40 Gb diska i CD-RW ali nigdne ne piše tko je to čudo proizveo. Osobno sam jako bolestan na diskove. Baterija je toliko i toliko Ah a koliko to traje u realnom vremenu i koliko će tako raditi to ti može pisati samo praksa. S druge strane postoji činjenica da Gericom koriste privatne osobe a velike firme ne žele eksperimente i njihovi savjetnici ne daju svoju guzicu u nešto nepoznato već bez razmišljanja preporuče nešto pouzdano. Tako Gericom koriste klinci za LAN party i čude se zašto neće raditi nakon 8 (ili više) sati igrica. Laptop nije za to namijenjen i za to se ne koristi. Ima i na ovom forumu takvih. Tako Gericom dolazi na zao glas. Moja praksa je da Gericom nije dobar zbog onih 1000 sitnica koje život znače. Taj dio mogu ispraviti samo iskustvom. Neka se oni još malo igraju proizvodnjom laptopova pa ćemo vidjeti da li će vremenom nešto naučiti. Osim gole procesorske snage platiš ti i malo manuala, suporta, designa, kvalitete plastike i na kraju logo. Ipak je ljepše vidjeti nišan na početku auta od 4 kruga. Možda je objektivno 4 kruga puno kvalitetnije. Ne razmem se vu te stvari. Tak ih nemrem kupiti. Generalno ti teško mogu reći da uzmeš taj i taj model. Moram znati za što ti treba i što misliš raditi sa njim. Isto tako je i za desktop kompove ali je ovdje stvar teža jer nema uppgradea i nema popravka a lova je velika. Ono u što se ja pouzdam je IBM, HP, Toshiba. I to tim redom. Radije kupi brojčano slabiji model ali barem pouzdaniji. Mogao bi ti ja pisati o tim stvarima još godinu i pol ali nema smisla. Cilj mi je bio da ti pustim mravce i da te poškakljaju kada se odlučiš za ACER ili Gericim i okrenu te prema HP.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Ja imam Gericom-a i mogu ti reći da ga zaobilaziš u velikom krugu. Ovaj moj je P3 na 800 MHz i to ne mobile nego onaj za desktop računala i grije se ko blesav. Kad mu spustim monitor tako se ugrije da ga ne mogu rukom primiti. Onda tipkovnica je tako loša da su mi počeli gumbi ispadati i morao sam je mjenjati. A kućište je tako ne kvalitetno da čim ga pogledaš već škripi ![]()
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Cijena, naravno niska jer ne treba bit neki gigantski proc. Ako znas neki tocan model za preporucit, bilo bi super. Thanks ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Feldwebel
|
Potraži ono što premec već dugo vremena pokušava nametnuti. Jeftini a dobri IBM
|
|
Oglas