|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
7800gt-gubljene pixela
Kupio frend novi komp AMD Athlon 64 3500+@2.22GHz 1G rama i graficku geforce 7800gt 512mb dual dvi! ima problema sa gubljenjem pixela u igricama, primjer q4,pes5...nakon gubljenja pixela zasteka mu komp...probo je sve drivere; nove ,stare, a grafulja bi trebala bit ispravna jel ostale igrice rade...nije clockana sve na defoltu! Ima ko kakvu ideju ?
![]() |
#2 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Ako je sve baš tako kako si rekao, onda nek se frend obrati piratu i kaže da mu igre ne valjaju LOOL |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Skroz novi? Nakon kolko vremena se počnu gubit, odma čim počne igrat ili nakon nekog vremena? Probaj sa ATT(Ati Tray Tool)odvrtit bench ili artifact scan, provjeri temperature da nije pregrijavanje. Nisam ziher dal radi za nVidiu, ali brijem da da, ak ne probaj s RivaTunerom |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
daj nabaci neki screen te anomalije Inače može biti uzrok pregrijavanje, previsoki taktovi u slučaju OC-a, loši driveri itd.
![]() |
#10 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Čovjek je napisao da mu SVE SAVRŠENO radi osim te dvije igre, znači memorija se pregrijava samo ponekad i u u nekim igrama???!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Mozda je greska u openGL-u ili Direct3d-u ovisi sto koja igrica upotrebljava. Ili meni se desio slučaj, kad sam porenuo zahtjevnije igrice komp se odmah izresetirao, kad sam igrao neke starije radio je normalno, ali kad sam pokrenuo AAF ili AA odmah se resetiro. Bio je oštečen RAM na grafici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo temperatura nije problem kolko sam sazno, cak je proso 3d mark bez ikakvih problema i zamrzavanja... komp nije moj i nemrem vam nikakav screenie poslat, ali probat cu nabavit ili ce on postat...istina malo teze jel se komp odma zamrzne cim se to dogodi...morat ce fotic radit svoje ![]()
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
evo sad mi se malo smirilo ali ovako nekako se pocne desavati |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
izgleda ko kad je mema preklokana ali onda bi to bilo u više-manje svim igrama. može bit da je do biosa ili drivera ali veliš da si probo sa drugim driverima ne znam, probaj to nosit na reklamaciju ak imaš garanciju također daj još odvrti nekuh 10min artefakt tester u ATI toolu http://www.techpowerup.com/wizzard/A....25b16pre5.exe
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Izvrtio sam AtiTool test sto si mi postao.Ostavio sam ga jedno petnaistak min da radi nije bilo nikakvog errora,ali se graficka dosta pregrijava. Temperatura GPU-a se digla na 78,a temperatura temp. chipa na 52. Tokom testa postavke graf. su bile:400MHZ core i 1000MHZ mem.clocka,a cooler mi radi sa 100% snage. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
možeš probat zamjenit pastu na cooleru no ako nije bilo nikakvih žutih točkica na artefakt scanu onda je grafa ispravna Tako da je ono vjerojatno do igre
![]() |
#19 |
Moderator
|
Nije niš otišlo na grafi! Jednostavno se ne voli s tom igrom i to je to, nek proba XG drivere stavit. Igrica sigurno nije original i to može biti uzrok također. Kako su npr na 7900GT/GTX na početku pucale teksture U oblivionu, BF2 ili 3DM06 DeepFreeze a kasnije sa drugim driverima ili drugim biosom je sve bilo OK. Ista stvar je i tu. Nek proba nač drugi bios pa flashat grafu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|