|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Core 2 Duo-temp.procesora!
Core 2 Duo E6400 a ploča Asus P5LD 2 SE a memorija (1x512 MB) Kingmax 667 MHz.Hladnjak proc.je Intelov što je doša uz proc. Kad uključim komp.i odem u bios pokazuje mi temp.procesora 47 C a posle minut ode na 52 do 53 C a matična 32 C pa me interesira je li to velika temp.proc.s obzirom da je tek uključen komp.Da li je to zbog toga što imam samo jednu pločicu memorije pa radi u single modu ili nešto drugo.I ako ima neko raspoložen da pomogne u vezi postavki u biosu jer ja nemam pojma o tome.Koji program da koristim za očitavanje temp.proc.i matične?Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
AKo je sve po defaultu ne bi trebale temperature bit tako visoke. Svakako kolicina memorije ne utječe na temperaturu proca ni njegovo zagrijavanje. Doduse temp proca u biosu znaju bit stupanj ili dva vise za razliku onih očitanja sta ces ih vršit u win okruženju. Probaj prstom "provjerit" koliko je topal hladnjak. I svakako provjeri jel dobro namontiran jer ako nije...: sweating Temperaturu iz windowsa mozes očitati ovim... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pogleda sam sada hladnjak nije uopće puno vruć samo mlak a sa njega sam kinija onu pastu što je došla na njemu i stavia Zelmanovu pa opet isto.Hladjak je lipo lega provjerava sam samo sam primjetia da kad sam učvrstija sa sve 4 strane da mi se malo ploča pokrivila na samom kraju po ivici ploče možda milimetar-dva na dužini od 3-4 cm.Inače sve radi dobro a dokle neznam.Gorki hvala na odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma radit ce dobro to ne brini nije to nista strasno. Kontroliraj povremeno za svaki slucaj mada mislim da nece bit problema..bar sta se temperature tice...kad je mlak tako hladnjak znaci da je ziv ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Na servisu mi kažu da je moj proc.zadnja serija a na nju su dodani neki novi tranzistori pa je zbog toga veća temp.Znači Intel opet "kemija"ako je virovat serviserima,sve u svemu garanciju imam pa nek vozi dok bude moga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pogledaj u programu CPU-Z koja je voltaža jer meni je kad je sve bilo na auto davao procu oko 1.4V a def je 1.2V tako da je možda i to razlog. A teško se može odredit temp preko hladnjaka jer ima ona glupa rebra pa se nemože dobro procjenit, moj recimo na 52 stupnja i cooler mlak..
![]() |
#7 |
Registered User
|
buljo,pogleda sam u biosu i meni je podešeno na auto a pod VCORE voltage piše mi 1,33V.Kako si ti podesia možda je do toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Provjerava sam nožice sve 4 su dobro učvršćene.Pastu sam razmaza u tankom sloju po proc.i učvrstia hladjak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stavi na 1.2V i onda pogledaj koliko očitava. Ako ploča undervolta onda povisi za onoliko koliko je manje i to je to ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|