Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.06.2003., 17:26   #1
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
filter za zrak

jel neko zna gdje se moze kupiti filter za zrak..mislim da ga ljudi zovu filc papir...naime treba mi da smanjim kolicinu prasine u kompu..i to ne svom koliko u jednom drugom...

pa ono HELP....
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2003., 17:44   #2
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Čuj, ja to riješavam primitivno. Svaki 30 - 40 dana uzmem usisavač, prebaci na onu stranu gdje je ispuhivač i ispušem prašinu iz škatulje i to je to (usisal je nebuš nikad da se zna ). Netko mi je bio rekao da je za rat protiv prašine kao rođena djevojkina najlonka, znači uhvatiš žensko komada jedan, i ukradeš joj najlonke sa ostatkom radi šta ti je volja.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2003., 19:35   #3
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ima jedan lik koji ti "visokotlacnim uredajima" ispusuje prasinu iz kompa, po nevjerovatnoj cijeni od 20kn !!!!!!!!
NAVALI NARODE!
oglas imate na hr.ponuda.hardver

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2003., 19:37   #4
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by miato
Ima jedan lik koji ti "visokotlacnim uredajima" ispusuje prasinu iz kompa, po nevjerovatnoj cijeni od 20kn !!!!!!!!
NAVALI NARODE!
oglas imate na hr.ponuda.hardver
miniwash?

vapochill?

ma ocu filter..ne puhanje...
Staro 16.06.2003., 20:09   #5
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ja imam nekoliko filtara za industrijska kućišta koja se mogu izrezat tak da paše na bilo koji. ali nisu nikakav filc-papir, nego baš profesionalni filtri (nekakav tip spužve). velika prednost je kaj se da prati. ogromni nedostatak kaj dolazi s kućištima koja koštaju 2-3000kn pa tko voli...

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2003., 20:17   #6
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Horza
ja imam nekoliko filtara za industrijska kućišta koja se mogu izrezat tak da paše na bilo koji. ali nisu nikakav filc-papir, nego baš profesionalni filtri (nekakav tip spužve). velika prednost je kaj se da prati. ogromni nedostatak kaj dolazi s kućištima koja koštaju 2-3000kn pa tko voli...
to nesto ko ono sto bude u recimo compaqovim radnim stanicama????smece
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2003., 21:40   #7
Dragutin
Premium

Dragutin's Avatar

Dobri filteri s micro vlaknima su skupi cca 30 kn . Imaš na policama Technomaxa u KingCrossu na Jankomiru a i u svakoj Plani....
Dragutin je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2003., 21:47   #8
Dragutin
Premium

Dragutin's Avatar

http://technomax.hr/mp-katalog.asp?r...h=0/02/69/6901

U web shopu i nije neki izbor ali na licu mjesta odličan izbor
Staro 16.06.2003., 22:02   #9
miato
(°_°)

miato's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
miniwash?

vapochill?

ma ocu filter..ne puhanje...
Brijem da je bio obican kompresor u pitanju

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2003., 08:29   #10
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by greg SE
to nesto ko ono sto bude u recimo compaqovim radnim stanicama????smece
ne. radne stanice su najgore smeće od računala, pa makar bile kompak. znam kaj je u njima. ovo je kao ono što ide na filtre za compaq ormare (ono kaj se stavlja na posebni vent na ormaru), ili na Industrijska računala (ono ugradbeno ko ladica kaj se stavlja u ormare i radi 120 sati tjedno)

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.06.2003., 08:58   #11
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Kog vraga opet pitate za te filtere?

Opet vam kažem da su najbolji filteri BESPLATNI. Dobili ste ih uz matične, grafičke i ine kartice. Ona spužva je zakon. Može se prati a odlično radi. Evo već mi godinama služi i služi.

Netko je pitao kako utišati hard i sl. Opet ga staviš na tu spužvicu i gotovo je nečujan. Postoji i namjena kod popravka monitora i slaganja kompova. Stavimo je ispod da ne zgulimo ekran ili kantu. Istina je da sam si nabavio debelu, baš za to ali je ista ova. Moga bi je nazvati multipractic.

Najbolje stvari u životu su besplatne.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2003., 09:20   #12
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by RAK
Kog vraga opet pitate za te filtere?

Opet vam kažem da su najbolji filteri BESPLATNI. Dobili ste ih uz matične, grafičke i ine kartice. Ona spužva je zakon. Može se prati a odlično radi. Evo već mi godinama služi i služi.

Netko je pitao kako utišati hard i sl. Opet ga staviš na tu spužvicu i gotovo je nečujan. Postoji i namjena kod popravka monitora i slaganja kompova. Stavimo je ispod da ne zgulimo ekran ili kantu. Istina je da sam si nabavio debelu, baš za to ali je ista ova. Moga bi je nazvati multipractic.

Najbolje stvari u životu su besplatne.

eto kaj su ti muzi!samo prakticno i funkcionalno!! a jos kad je i mukte sorte,he-he
btw,stvar sljaka 500 na sat! same ocistis svakih mjesec dana,zrifljas ,osusis i peglas daljse!

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2003., 11:40   #13
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
filteri su beskorisni istina smanje kolicinu prasine pogotov ako ih stavis na bocne ventove ali moj prijatelj ima kompjuter iz 1998 mislim pentium 166 MHZ 32 rama taj kompjuter je radio otvorenog u kucisti u sobi u kojoj se stemalo, bojalo, preuredivalo kompjuter i maticna i svaka komponenta je puna bijelog pijeska boje kuciste iznutra je kao od kamenca i dan danas radi u Zagrebu prijatelj mi ide na politologiju dakle.... zajebi filter :-)
Staro 17.06.2003., 15:16   #14
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by gospar
filteri su beskorisni istina smanje kolicinu prasine pogotov ako ih stavis na bocne ventove ali moj prijatelj ima kompjuter iz 1998 mislim pentium 166 MHZ 32 rama taj kompjuter je radio otvorenog u kucisti u sobi u kojoj se stemalo, bojalo, preuredivalo kompjuter i maticna i svaka komponenta je puna bijelog pijeska boje kuciste iznutra je kao od kamenca i dan danas radi u Zagrebu prijatelj mi ide na politologiju dakle.... zajebi filter :-)
necu prasinu jer mi ventovi zapinju i grebu..a ne cisti mi se svakih xy nego radje svakih 3*xy...
Staro 17.06.2003., 17:29   #15
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Re: filter za zrak

Citiraj:
jel neko zna gdje se moze kupiti filter za zrak..mislim da ga ljudi zovu filc papir...naime treba mi da smanjim kolicinu prasine u kompu..i to ne svom koliko u jednom drugom...

pa ono HELP....
ja sam uzo od klime filter. to ti je nekih 10-cm siroka traka, namotana ima barem dva metra... to smo dobili uz samsungovu klimu, dakle bilo koji ducan koji drzi klima uredjaje bi to morao imati. vrlo je efikasno (doslovno sva prasina ostaje na drugoj strani, kuciste je i nakon 6 mjeseci sasvim cisto) i protok zraka ti ne pati. jako mi se svidja, a i izgleda prilicno jeftino...

ako ti neki frend ima na poslu klimu pitaj ga za ovo.

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2003., 17:34   #16
msvrtan
..

Re: Re: filter za zrak

Citiraj:
Originally posted by dpajur
ja sam uzo od klime filter. to ti je nekih 10-cm siroka traka, namotana ima barem dva metra... to smo dobili uz samsungovu klimu, dakle bilo koji ducan koji drzi klima uredjaje bi to morao imati. vrlo je efikasno (doslovno sva prasina ostaje na drugoj strani, kuciste je i nakon 6 mjeseci sasvim cisto) i protok zraka ti ne pati. jako mi se svidja, a i izgleda prilicno jeftino...

ako ti neki frend ima na poslu klimu pitaj ga za ovo.
imam ja i na poslu i doma...ali budem pogledao okolo po ducanima s klimama posto mislim da toga nemam doma...nisam ziher..zna tko gdje da pšogledam u zg za tak nes..ne vjerujem da peveci i sl imaju takve stvari..nadam se da sam u krivu ali..
Staro 17.06.2003., 22:44   #17
Dragutin
Premium

Dragutin's Avatar

Re: Re: Re: filter za zrak

Citiraj:
imam ja i na poslu i doma...ali budem pogledao okolo po ducanima s klimama posto mislim da toga nemam doma...nisam ziher..zna tko gdje da pšogledam u zg za tak nes..ne vjerujem da peveci i sl imaju takve stvari..nadam se da sam u krivu ali..
Zanima me da li sam na Ignore listi?
Neznam da li bi ti mogao pomoći boljim savjetom od preporuke za dotčni dućan, tj. technomax ( vidi pod www.technomax.hr )

Putokazi za King Cross su po cijelom gradu, btw imaju i besplatnu bus liniju do Jankomira.
Dućan je solidan ( ne govorim o kupnji jer nikada nisam ništa kupio kod njih osim hologram naljepnice za mobitel) jer je ogroman, kimatiziran i ima brdo stvari za pogledat sa napisanom cijenom, što je rijetkost u drugim shopovima.
npr u Kingu nema ništa osim par kučišta i par monitora, u Chipoteci velike oznake nediraj, u Vemilu prodaja je u kancelariji, dobro sada HG spot ima nešto vitrina ali sa mobitelima i DVD ....
U Formelu sam kupio nek dan usbdrive, bio je u vitrini a na njemu cijena 40 % veća nego prodajna, tip se ispričava da su nedavno snizili cijene. Da nisam znao novu cjenu sigurno nebi ni pmislo da ga uzmem.
A ak je netko bio u Birgu u Grazu zna da tamo nema ni C od kompjutora samo dvije prazne kutije u izlogu moraš znat što oćeš a da to oni imaju...
Staro 17.06.2003., 23:22   #18
msvrtan
..

Re: Re: Re: Re: filter za zrak

Citiraj:
Originally posted by Dragutin
Neznam da li bi ti mogao pomoći boljim savjetom od preporuke za dotčni dućan, tj. technomax ( vidi pod www.technomax.hr )
naime nisi ti meni na ignore listi nego ja autu...

u tehnomaxu sam jednom mjesecno...kad nekog (curu uglavnom) nagovorim da pogloedamo kaj ima za kupiti u kingcrossu...

tako da se budem zaletio kad bu mi trebalo jos nesto...a bio sam dan prije ili taj dan kad si postao..tak da se moram nacekati jos...
Staro 18.06.2003., 12:51   #19
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Re: Re: Re: Re: filter za zrak

Citiraj:
Originally posted by Dragutin
Evo od jućer više nisi, ali zate ostaje 42,8% ljudi s ovog foruma