Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.10.2006., 15:44   #1
đo dalton
Mrzim Lucky Luke-a!!
Moj komp

đo dalton's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
486 prvi put

nabavio sam 486-icu,sa 4mb rama 85mb hdd.frend kaze da ju je steta baciti.inace sljaka ok.,pa me zanima,moze li se na nju nabaciti kakav suse solarisov,unix,i sl,jer likovi kazu da unix moze i na komodorac,prakticki.e sad treba mi jos 12mb edo rama,pa ako netko ima,nek se javi-platicu kolko treba.eh tu bih sad volio cuti misljenja sick-boya,jer je on za solarise cini se car,a i vi ostali napisite kakav prijedlog.i molim vas suzdrzite se od upadica tipa baci to u pec,i sl. jer ako jos uvijek ima freakova za koje je amiga bog i batina,mislim da i 486 nije bas neiskoristiva.thx
Staro 13.10.2006., 16:16   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor đo dalton Pregled postova
nabavio sam 486-icu,sa 4mb rama 85mb hdd.frend kaze da ju je steta baciti.inace sljaka ok.,pa me zanima,moze li se na nju nabaciti kakav suse solarisov,unix,i sl,jer likovi kazu da unix moze i na komodorac,prakticki.e sad treba mi jos 12mb edo rama,pa ako netko ima,nek se javi-platicu kolko treba.eh tu bih sad volio cuti misljenja sick-boya,jer je on za solarise cini se car,a i vi ostali napisite kakav prijedlog.i molim vas suzdrzite se od upadica tipa baci to u pec,i sl. jer ako jos uvijek ima freakova za koje je amiga bog i batina,mislim da i 486 nije bas neiskoristiva.thx
Ima Bubba EDOta (72 pinskog, predpostavljam), pa to mozemo rijesiti. Fino ti gore nabaci Calderin DOS + Seal i uzivaj u PC klasicima, jer sve *nix drkarije ne bi, osim iz nekih specificnjih razloga, radile neki previse koristan posao gore.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2006., 15:21   #3
đo dalton
Mrzim Lucky Luke-a!!
Moj komp

đo dalton's Avatar

ok,kako ti kazes,ali pazi ovo lik mi je rekao da bi sa unixom mogao i na internet,ili sa linuxom?nevjerujem bas,ali...lik je zavrsio informatiku fer-a pa se pitam.znaci mogao bi mi poslati svoj OS,i malo to pojasniti,naravno ako te ne gnjavim.
Staro 19.10.2006., 15:31   #4
đo dalton
Mrzim Lucky Luke-a!!
Moj komp

đo dalton's Avatar

mislim na taj DOS i SEAL
Staro 19.10.2006., 15:39   #5
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Dok čekaš dok ti Bubba pojasni ono, uzmi malo vremena pa prouči ulogu EDIT gumba na forumima.
Cataphract je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2006., 19:48   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
ok,kako ti kazes,ali pazi ovo lik mi je rekao da bi sa unixom mogao i na internet,ili sa linuxom?
Ma nije valjda? Ne znas da je Internet win32 only?

Citiraj:
nevjerujem bas,ali...lik je zavrsio informatiku fer-a pa se pitam.
Imamo mi i magistara koji nisu zavrsili nista. Go figure...

Osnovna stvar koju zaboravljas je da bilo koja verzija *nixa sposobna vrtjeti se na tom cudu mora biti nezavidno stara, sto implicira pomanjak podrske za sve i svasta u PC svijetu i sire.

Citiraj:
znaci mogao bi mi poslati svoj OS,i malo to pojasniti,naravno ako te ne gnjavim.
Jesam zaboravio priloziti linkove? [klikce back, hmpf...] Ocito nisam. Na ta dva linka imas vise nego dovoljno readmija i inih help tekstova, a sama instalacija je trivijalna sama po sebi. Ako imas neku eksplicitnu zelju surfati s tim cudom, Arachne je way to go; imas podrsku i za dial up i za PPP konekcije.

Reci s cime konkretno imas problem ili sto ti nije jasno, pa ako ne znam odgovorit ja, sigurno ce se naci netko... Isto tako, ako se zaista planiras igrat s time (sto, ako vec nisi radio, moze biti predivno iskustvo, a ako i jesi, nije se lose vratiti u retro dane), pod hitno mi se javi na PM da ti uvalim jos 16ak MB RAM-a da mozes raditi kako spada (iako bi se, jedva, sve zguralo i u ovih 4).

Uzivaj,

Programer
Staro 22.10.2006., 10:01   #7
đo dalton
Mrzim Lucky Luke-a!!
Moj komp

đo dalton's Avatar

ok,sad me zezas,bar sa par gornjih navoda.ok,nisam se bas izrazio kao treba,da dao si linkove,i ok pogledat cu.za rame sam rijesio stvar,poslao mi ih je lik iz varazdina,tu s foruma.imam ukupno 3 plocice i 20-ak mb-a,i 85mb hdd-a.
inace,nemogu na internet jer nemam modem za 486,iako frend kaze posto na svom kompu imam mreznu karticu da bih se mogao umreziti i preko svog kompa na internet.meni to zvuci kao sf.i ne kuzim kako sa linuxom,prek windowsa na mrezu.bubba?i nemoj zezati,pitam jel nekuzim,a zatrpan sam nekim savjetima sa strane koji mi bas ne zvuce dobro,eto kao ovaj navedeni slucaj.ti koliko vidim kuzis.
Staro 22.10.2006., 11:23   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
ok,sad me zezas,bar sa par gornjih navoda.
Ne bih ja nikad, tako mi sve tursije u spajzi...

Citiraj:
ok,nisam se bas izrazio kao treba,da dao si linkove,i ok pogledat cu.
Eto. A dok ne instaliras (i eventualno zapnes), nema smisla da sad netko sve objasnjava, jelda?

Citiraj:
za rame sam rijesio stvar,poslao mi ih je lik iz varazdina,tu s foruma.imam ukupno 3 plocice i 20-ak mb-a,i 85mb hdd-a.
Ocekej. Kao sto rekoh, ako trebas jos, javi, ali ovo ce ti biti i vise nego dovoljno.

Citiraj:
inace,nemogu na internet jer nemam modem za 486,iako frend kaze posto na svom kompu imam mreznu karticu da bih se mogao umreziti i preko svog kompa na internet.
Bogu hvala.

http://www.microsoft.com/technet/arc....mspx?mfr=true
ftp://ftp.microsoft.com/Softlib/MSLFILES/MSWGCN.EXE

Citiraj:
meni to zvuci kao sf.
Nimalo, ako imas iole bolju i poznatiju mreznu. Imam ja negdje par ISA 3Comica koje su fantasticno radile pod DOS-om, pa ako ces trebat...

Citiraj:
i ne kuzim kako sa linuxom,prek windowsa na mrezu.
A zasto jednostavno ne ides direktno na router, sto je lakse, bolje i brze?

Citiraj:
bubba?i nemoj zezati,pitam jel nekuzim,a zatrpan sam nekim savjetima sa strane koji mi bas ne zvuce dobro,eto kao ovaj navedeni slucaj.ti koliko vidim kuzis.
Pa eto, kao sto rekoh, ti pitaj...

Programer
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno