|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Windows XP boot load
Imam dva diska, na jednom dvije particije i na svakoj WinXP, a boot load mi izgleda ovako: [boot loader] timeout=5 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Radni" /noexecute=optin /fastdetectfastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP C100" /fastdetect Na drugom hardu odnedavno imam još jedan WinXP (na tom je hardu samo jedna particija), pa bih htio u boot load dodati i mogućnost odabira dizanja i ovih poslijednjih windowsa, samo ne znam što trebam upisati? Pretpostavljam da bi trebalo dodati još ovakav red: multi(x)disk(x)rdisk(x)partition(x)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Drugi" /fastdetect Gdje bi umjesto x trebali stajati neki brojevi. Molim pomoć! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Drugi" /fastdetect |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Dakle, ovo je sadržaj boot loada na disku sa dvije particije i dva OS-a na njima (primarni master), što je zapravo i jasno iz sadržaja: [boot loader] timeout=5 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Radni" /noexecute=optin /fastdetectfastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP C100" /fastdetect No kada sam dodao red koji si napisao: multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Drugi" /fastdetect pri bootanju sam odabrao taj (dakle, radi se o windowsima na drugom disku koji ima samo jednu particiju - znači onaj dio partition(1) je u redu, a ovaj je disk definiran kao primarni slave) i pojavila mi se ova poruka: Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem. Could not read from selected disk. Check boot path and disk hardware. Please check the Windows documentation about hardware disk configuration on your hardware reference manuals for additional information. Još bih samo napomenuo da bez problema bootam windowse sa tog primarnog slave-a (diska) kada kao u biosu definiram kao prvog bootabilnog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj umjesto rdisk(1) stavit još rdisk(2) ili rdisk(3)...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|