|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Konfa za gaming.. misljenja
Zanima me vase misljenje o ovoj konfi . Mislim ju uzet kroz par dana pa me zanima jel bi trebo sta mjenjat s obzirom na lovu koju mogu ulozit a to je 6000 kuna. konfa glasi ovako: Grafička kartica: VGA PCI-E GAINWARD BLISS 7900GS, GeForce 7900GS, 512Mb DDR3, 2xDVI, TV Gotovina /kartice: 1861.17kn Matična ploča: MB Gigabyte 965P-DS4, s775, i96 Gotovina / kartice: 1.259,54 kn Procesor: CPU INTEL Core 2 Duo E6400 2130MHz BOX, socket 775, 2Mb c., FSB 1066MHz, 64 bit, DualCore Gotovina / kartice: 1.792,98 kn Memorija: RAM PC-5300, 1024MB, DDR2, KINGMAX, 667 MHz Gotovina /kartice: 945,68 kn Cijena gotovina: 5860 kn Mislim jos uzet jedan ram kroz mj dana. I zanima me dali da uzmem freezera 7 ili zalman 9500? sve je iz linksa ofc. i ako mi neko moze rec na kolko se da dic ova graficka ( vf900 na nju ide ofc ) Ostala prefiferija su G5 i G15 kuciste moddano (neznam naziv) crt monitor ... Ps: zaboravih reci . uzo bih fortron 500w bluestorm pa ,me zanima dali da uzmem njega ili neko drugo .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
umjesto ds4 stavi asus p5b, bolje se snalazi sa tim kingmax-om a i u praksi se pokazala odlićnom. procesor uzmi e6300 tu ćeš uštedit a vjeruj mi razlike gotovo i nema isto se kloknu oba vf900 i 7900 su ok skupa, za e6300 ti preporućam Scythe katanu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
teta Mraz
|
fortron 350w bluestorm ti je sasvim dovoljan, 500w ti je potpuno nepotrebno
![]() |
#5 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Gigabyte se znao "klati" sa Kingmax memorijom... pa rađe uzmi onda Asus p5b i 1024mb Kingmax 667mhz(ako možeš,priušti si 2 takva komada). za tipkovnicu si uzmi Saitek. a proc,kako je kolega gore reko-rađe E6300 i Sythe Katanu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Slažem se sa svime navedenim, uzmi radije Asus P5B (običnu a ako imaš para uzmi deluxe) i Kingamx-a + E6300 za hlađenje je Katana odličan izbor i to ona SCKTN1000 verzija a ne Cu no ako nema te jeftinije uzmi Cu ![]() Za napajanje bi se radije odlučio na nešto tipa Seasonic 380W-430W ili Antec NeoHE 430W Onaj Fortron je OK ali je po stvarnoj snazi u rangu sa Seasonic 380W ćak je i slabiji. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48485 pa je stoga po meni neisplativ jer jedan Seasonic 380W koji je kvalitetniji košta manje ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
nekuzim ovo sa tipkovnicom ??? rekoh da vec posjedujem G15 i g5 , memoriju naravno cu uzet jos jednu , znaci pare od proca u p5b deluxe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ako ces oc-at, umjesto kingmaxa, uzmi Crucial 667mhz...D9 cipovi su gore i idu ko ludi... Napajanje ili Seasonic 380W ili Fortron 350W... Ne znam bas koliko je dobra ideja SLI sam po sebi, a jos na ploci gdje ce ti raditi jedna kartica na x16, a druga na x4 + soft. SLI.... Radje upiknes za godinu dana jacu graficku... Ploca Asus P5B (ili Deluxe, ako imas $$$)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Zanima me jos kod napajanja seasonic i fortron koji dolazi sa onak slozenim kablovima . inace nisam bas u toku s napajanjima tako da neznam . mozda ce ovo pitanje zvucat malo jadno al je** ga neda mi se opet kablove vezat sa izolir bandom lol volim da je sve slozeno i pregledno . i jos me zanima vase misljenje antec 180 ili stacker stc t01. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Za fortrona sam siguran da nema, za seasonic ne znam. Sto se tice kucista, bila je tema vec pod Kucista i napajanja, pa pogledaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
@nicko a jesi usporedio napajanja.... ovisi koji Fortron (koja serija) jer nisu svi isti i ne mogu se uspoređivat sa S12 serijom Seasonica. Što se tiće sleavinga kod Seasonica novije revizije bi trebale imat sleavane kablove no provjeri prilikom kupnje (pitaj)
![]() |
#13 |
Guest
|
Mislio sam na onaj FSP-60THNP |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
To je bluestorm serija i taj 350W fortron se ne može mjerit sa 380W Seasonicom. ![]() Usudio bi se reč da je dosta slabiji i od 330W Seasonic S12
![]() |
#15 |
Premium
|
evo naso sam za seasonic S12 ima cable sleve i uzet cu njega http://www.newegg.com/Product/ShowIm...ply+%2D+Retail pa ko nezna nek se vidi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
Citiraj:
Moram pogledati kod sisterke u komp jos tocno, ovo mi je po sjecanju, a i model moram tocan pogledat... Daleko od toga da je Seasonic kvalitetnije napajanje, ali meni se cini da je Fortron ipak malo jaci.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
Citiraj:
Onaj fortron ima nazivno 15+10A ali to nije struja koju on može kontinuirano dat već su to iznosi koje svaki rail može dat max. Pogledaj npr 500W BlueStorm http://www.silentpcreview.com/article212-page1.html on ima navedeno 15A+15A ali to ne znači da on ima 30A na +12v već da svaki rail može dat do 15A (ali ne istovremeno) jer ima samo 285W ukupne snage raspoložive na +12v dakle 23,75A tj ako jedan rail daje 15A na drugom ostaje 8,75A A vidi sad Seasonic 380W http://www.newegg.com/Product/ShowIm...ply+%2D+Retail on ima stvarnih 25A/+12v (10+15) tj 300W raspoloživih na +12v i time je bolji i jači od Fortrona BlueStorm 500W A sad ti meni reci koliko je onda jači od 350W Fortrona BlueStorm ![]() Ovaj Seasonic ga zgazi ko majmuna! Probajte gledat i čitat s razumjevanjem što proizvožaći pišu.
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Wolv, mislim da ljude jos uvijek privlace brojke koje pokraj imaju W, pa im reci da pogledaju sto pise koliko W daju +12 V railovi (mislim da to svaki proizvodjac, ili skoro svaki, navodi).
![]() |
#20 |
...carpe diem...
|
valjda Wolf najviše zna pa onda njega slušaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
localhost
|
A ja mislim da Seasonic-a nema nigdje za kupiti osim u Linksu u Rijeci u Hrvatskoj tako da ga je uopće glupo stavljati u bilo kakve kalkulacije....... U svakom threadu o konfama citam o famoznom Seasonic-u ali njega NEMA!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
napisao ti je, na napajanju bi trebao imati tablicu tipa: prvi red: rail drugi red: A na railu treci red: snaga na railu (railovima ako ih je vise) i onda pogledas tu snagu, podjelis sa railom (znaci sa 12V) i onda ti je rezultat konstantna struja koju napajanje moze davati na tom railu. I kad to usporedis sa sa deklariranom strujom na railovima (zbroj svih struja svih +12V railova), vidjet ces da li je to konstantna struja ili max.
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
Gle, ja imam napisane amperaze na svakom railu....bez brige, znam kako se racuna sve...kuzis...ovdje onda ispada da fortron "laze" kao MS i slicni... Pogledat cu jos detaljnije naljepnicu navecer... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
Jesi vidio što piše na 500W Blue Storm ispod railova? Piše 285W dakle to je kontinuirana snaga, a onih 15A+15A su peak struje za pojedini rail. Ne vidim što je tu nejasno? Citiraj:
Ovisi o proizvođaču. npr kako piše za PNF seriju http://www.fsp-group.com/english/1_p...d=78&proid=488
![]() |
![]() |
#26 |
teta Mraz
|
stvarno ne znam šta vam je, za tih par W ćete se pobit, dajte recite čovjeku da uzme Seasonic 380W i gotovo, a svađajte se drugdje jer mislim da je njemu više puna kapa.. nije da mislim da je svejedno al dajte, itako sigurno niti jedno od nabrojenih neće iskoristit do kraja dakle, crazy shale, ako još gledaš ovo, uzimaj seasonica i točka..
![]() |
#28 |
teta Mraz
|
pa da, niko se ne svađa al tako izgleda jer ste poćeli raspravu gdje mislim da joj nije mijesto, čovjek je samo htio savjet a vi s edva dana ne možete dogovorit koje napajanje, ja stojim iza tog seasonic-a, no kao što se zna teško je dobavljiv pa bi trebalo ić fortrona jasam ovdje off jer stvarno nema smisla više...
![]() |
#29 |
Premium
|
Zahvaljujem se svima na misljenjima uzet cu seasonic ipak . Ako nije problem samo mi recite koji bi ram bio dobar u skladu sa ds4 jer nemam bas novaca za p5b delux .mislis da je i ds4 jako dobra maticna tako da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
teta Mraz
|
a da uzmeš obićnu p5b? ja je imam i ploća je odlićna, a cijenovno su tu negdje evo link: http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.306.152
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|