|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pitanje u vezi korištenja godišnjeg odmora
Evo imam jedno pitanje u vezi korištenja godišnjeg. Zvali su me za posao u jednoj firmi na mjesto informatičara. U ugovoru mi piše da sam trebao biti kao na probnom roku od mjesec dana. Znači probni rok mi je počeo 18.02.2008. Nakon mjesec dana, još me nisu prijavili ali sam normalno i samostalno radio. Ugovor o radu sam potpisao tek 01.04.2008. Pa me zanima da li imam pravo na godišnji oko 20.08.2008? Znam da po zakonu treba proći 6 mj., ali što je sa ovim mjesecom kad sam radio na "crno"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
s tim mjesecom si možeš guzu obrisati ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Tak sam si i mislil. Pas mater.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
ako si radio (legalno) manje od 6 mjeseci, jedino što možeš tražiti od firme da ti dadu godišnji u trajanju od 1,5 dana po mjesecu koliko si radio... znači ako si radio 5 mjeseci, to ti je 7,5 (vjerojatno 7, a ne 8) dana godišnjeg... ali opet, to je po zakonu, ali nije firmina obveza, tako da ako to ideš tražiti budi umiljat, a ne napast...
"Everybody's at war with different things...I'm at war with my own heart sometimes" Zadnje izmijenjeno od: Broken Arrow. 02.07.2008. u 13:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pod naletima kopita zla
|
ako je pravilo firme da se godišnji daje nakon 6mj to je kraj ![]() možeš se probati dogovoriti da ti daju barem nešto godišnjeg (tipa tjedan dana)...možeš fino zamoliti pa da ti oduzmu kada dobiješ pravi godišnji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
u firmi su dobili 2 tjedna..a meni da daju i 5 dana, gladi bradu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Direktor i vlasnik brinu za posao, ja samo cistim nuklearni reaktor, boli me kita za direktora i njegovu skvo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dužina GO ovisi o stažu. Na početku dobiješ 18 ili 19 dana, a onda za svakih x godina staža (mislim 5g.) dobiješ 1 dan više. Kad (ako) budemo u EU, bit će bolje jer oni startaju sa 21 danom GO.
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Nismo mi dovoljno sređena država da provodimo mnoge EU zakone...a najmanje one koji idu u korist zaposlenicima ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() ma gle..ja ne želim biti iskorištavan...želim godišnji..vikende..dobru platu ![]() @Mr.Black...nađi si drugi job ![]() @coconut..mislim da za 5.g rada dobivaš 3 dana..barem je tak kod mene..ja za 2.g dobivam jedan dan ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() A ovisi i šta radiš...da prodajem drogu i oružje nebi imao problema ni s godišnjim ni s porezom... ![]() ![]() Svi bi htjeli dobru plaću,godišnje...ali vremena su takva da sam se ja osobno oprostio s tim blagodatima...kako bi se prehranio,a u narednih 5 godina planiramo i obitelj.Život je postao jako skup i konstantno postaje sve skuplji ![]() ![]() ![]() Ali prilagođavam se super,počele su me uveseljavat sitnice...npr. jučer sam si priuštio sladoled! ![]() ![]() P.S. Ne tako davno sam otvorio temu o "dalekom putovanju"...to putovanje mi se toliko skratilo da dalje od Paga i Lošinja guzice neće mrdnut... Al bilo je blizu,samo je falila "koja tisuća" i koji tjedan...
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Jedino što mi vraća nadu je struka od drage...ona će uskoro diplomirat i zaposlit se.Uglavnom,frend i frendica s njezinog faxa rade za časopis Sensa 2 tjedna u mjesecu i za to dobiju 5500kn...prijavljeni i sve uredno. Beat that! ![]() Inače su grafičkim dizajnerima vrlo visoke plaće...po 10 000kn vrlo brzo nakon zaposlenja,početne su oko 7000kn za mjesec dana... ali ovo 2 tjedna radiš 2 tjedna ne i primaš 5500kn...ma rajski ![]() ![]() Hebote.
![]() |
#19 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Heh, ja imam 18 dana start+3 dana za slozenost posla+3 dana za uvjete rada+3 dana za smjenski rad+5 dana na staz ![]() I da, idem svaki dan na odzracivanje u lokalni birc tako da sam cist od radijacije, LoL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() jako dobro znam kako funkcioniraju obrti / firme jer u familiji mi sva bliza rodbina ima firme je da se radi od 8ujutro do 23 navecer al se zato i ima... pa nije problem otici na tjedan dana u egipat ili tunis ili maroko ili pitaj boga gdje. i nije problem kupiti novi auto, plazmu, komp itd ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja bi rekao da neznaš ništa o tome kako funkcioniraju firme koje btw nemaju veze s obrtom ![]() Upamti da sve što ti firma priušti nije tvoje ![]() Treba naučit zanat i radit na crno,npr. montažer vrata,radijatora,kamina...živa lova doslovno do krova.Mi imamo razne montažere koje preporučimo ljudima kada nešto kupe kod nas...npr. montažer vrata uzima 500kn po vratima...a montira dnevno po 10 vrata...računaj koliko taj čovjek zaradi...+ sve na crnjaka.
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja vec 6 godina nisam bio na godisnjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
![]() |
#26 |
Pod naletima kopita zla
|
gle TB ajde molimte reci da nisi imao recimop 3-4-5 dana slobodno kada si se izležavao na plaži...gle..malo mi je sve to jelte nerealno ![]() @WraGG...wtf? nađi si drugi posao..tak je moja stara cca 4.g bez godišnjeg..bez subote..bez nedjelje..katastrofa! napominjem..dala je otkaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
Prošlo ljeto sam prvi put otišao 7 dana na godišnji...prije toga nisam ni 2 dana...sad ovo ljeto ću uzet 7 dana sigurno,drugih 7 je jos upitno...ovisi ako budemo imali gdje otići...za sad je sigurno da 18.07 idemo na Pag 7 dana... Prve dvije godine sam odlazio na more lokalno,bio sam u rijeci...mozes birat gdje ćeš...ima super plaža,more čisto...pa sam odlazio onak,vikendom po cijele dane na more... Najveći problem su mi stvarali godišnji odmori zaposlenika u firmi,jednostavno smo kadrovski to vrijeme bili totalno u deficitu pa sam morao biti prisutan,bilo je posla...uvijek bi preuzimao posao onoga koji je otišao hladit jajca na more 15 dana ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|