|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Jedan zanimljiv problem!
Frendica me zove neku vecer i pita jel bi joj mogao doci ocistiti komp od virusa. I dodjem ja kod nje i komp se boota valjda 2min...uglavnom, ocistio sam joj startup, skenirao sa sophosom (bio je vec instaliran), nasao par virusa, izbrisao joj. Ali sad dolazimo do zanimljivog dijela. Komp svakih 2-3min se zablokira sto god radio na njemu (bilo da si bas stisnuo tipku ili kopiras nesto i sl.). Znaci jednostavno stane, procesor na 0% zazueca i nista se ne dogadja kojih pola minute i onda sve normalno nastavi...i tako svake 2-3min...da poludis... Sad mene zanima sto je problem (windowsi nisu reinstalirani vise od 2god, znam, svacega unutra ima, ali opet, da je to problem?!?! ). Reinstalirat cu win, ali svejedno me zanima to....da nije mozda zbog fragmentacije diska?? Jer ona to valjda nikad nije pokrenula ![]() Komp je Fujitsu-Siemens makina, P4 3.2ghz HT, giga rama, onboard graficka (i915G chipset), na njemu je win xp sp2... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Pogledaj u Event Viewer. Možda ga ubija kakva aplikacija. Koji se sve procesi vrte i jesi li siguran da je kompjuter 100% čist? E da, kak ti zgleda ta frendica? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Nisam se nikad koristio Event Viewerom, pa jel mi mozes reci na sto bi trebao obratiti paznju kod gledanja? Maknuo sam sve nepotrebne procese, ali isto se dogadja....Nisam siguran da je komp 100% cist, postat cu Hijackthis, pa cemo vidjet. S cim bi mogao skenirati komp? Na ovo zadnje pitanje odbijam odgovoriti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
kad ih vidis znat ces sta je uzrokovalo gresku. Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Ok, thx...vec sam skenirao sa Ad-awareom i Spyboot S&D-om...budem jos probao tih par programcica, ako ne uspije, ide reinstall... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Disk je po mome mišljenju crko (imo sam 3 takva problema na sreću diskovi malog kapaciteta :-) ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Zanimljiva razmišljanja i zbilja bi najbolje bilo windowse reinstalirati jer su već za pokop i nisu vrijedni truda jer bi uzalud bilo.. Zar nitko ne razmišlja o tome da čišćenje virusa ne znači i popravku zaraženih fileova???? Jednom kad Antivirus skine viruse koji su inficirali komp obično vuče i sve zaražene fileove.. Tu ne pomaže ni čišćenje registrya ni defragmentacija.. Tko se još sjeća Kleza i Elkerna koji bi nakon ulaska u sistem zarazili brdo programa jedan od njih je onda bio i winzip (drugih se ne sjećam bilo je to pred koju godinu i testirao sam bio više puta s njim ), a o radu diska neću pričati jer je ledica stalno svjetlila.. Čišćenje virusa je bio manji problem ali vraćanje i reinstaliranje programa prava noćna mora... (Ako nekoga zanima testiranje imam bazu od oko 3000 virusa pa nek se sam uvjeri..) Ako je problem sa diskom i bad sectorom onda pomaže samo hdd regenerator koji je u stanju od sje...og diska napraviti čudo. Testirano: popravio disk sa oko 14000 bad sectora na kojem se nije moglo ništa instalirati čak ni ll format nije pomogao..s time da nije izgubio ni 1mb od svog kapaciteta ( istina trajalo je tjedan dana jer bi ga ostavljali u servisu da radi poslije radnog vremena pa sve do ujutro..moglo se jaja ispeći na njemu : sweating ) i danas radi super. Svaki hiren boot cd ga ima pa nije problem testirati disk na bad sectore.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Ma naravno da cu reinstalirati windowse, ali bas me zanima sto je uzrok tako cudnom problemu... Sve u svemu, javim...u cewt idem opet kod frendice... Hvala svima na odgovorima.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
U svakom slučaju nauči je da defragmantira disk, ad-awere instaliraj i neki "normalan" antivirus |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
A ono najvažnije održavanje i čišćenje registrya??? Pa defragmentiranje samo ubrzava rad sa datotekama na windowsima ali ne i same windowse... ( istina diskeeper sredi MB..) Windowsi se i sa svim mogućim defragmentiranjem s vremenom uspore i sj..u ako se registry ne održava... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|