|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Mali osvrt na moj predhodni thread
Mozda sam ja malo preocito nazvao post ali mislim da je ipak nepravedno ukinut. Kad malo bolje pogledamo divix NIJE kopija niti blizu kao ni tamo neki mp3 nije kopija koliko god se oni tamo gore tuzakali i prepucavali. Kad vidim da nas najjaci informaticki casopis opisuje kompletni postupak stvaranja divixa(dosao sam u posjed tog broja buga) i nakon sto je legaliziran divix kao format nevidim u cem je problem. Jedino ak netko od prisutnih radi u blitzu ili ministarstvu pravosudja. Svi mi znamo sto su autorska prava i ja sam uvjeren(makar mozda grijesim) da ih ne krsim, vec samo malo izvijam ako napravim onaj tamo ilegalni postupak. Imam dosta primjera u glazbenoj industriji jer mi je frend dj pa zna neke stvari. On radi pola ilegalno ali samo zato jer ima kopije, i moze ostati bez svog kofera.Da nema nemogu mu nista. Toliko o tome, i ako nekom smeta sto sam rekao i zbog tog dobim ban nije mi zao jer onda je to samo dokaz o nasoj slobodi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Mali osvrt na moj predhodni thread
Citiraj:
Ajmo iz pocetka, kopiranje DVDa u DivX je ilegalna operacija (osim ako nije rijec o back-up kopiji, ali niti to bas nije cisto). Na taj nacin krsis autorska i inetelektualna prava, te zakon o intelektualnim pravima, a i onaj o autorskim pravima. Ako "mozda" nisi primjetio, ali na svakom DVDu postoji upozorenje da je zabranjeno kopiranje, izvodjenje u javne svrhe, (itd), pa to sto ti kazes da ne krshish, vech samo malo izvijash, ti si ili GLUP, ili samo takav pravish. Dali ti uopce citash svoje recenice? Dali ti shvachash shto ti uopce pishesh? ![]() DivX nije ilegalan format, vec je ilegalno kopirati DVDove. To sto su u BUGu napravili detaljniji techaj kako iskopirati DVD u DivX, to je njihova stvar i odgovornost. Iako, poznavajuci njih, sigurno je na barem jednom mjestu pisalo da je to ilegalna operacija, te da oni ne preporucuju takve postupke (ili vec nesto u tom stilu). To sto tvoj frend DJ koristi kopije, nisu ilegalne ako je vlasnik CDa/kazeta sve te muzike (kod muzike to nije sivo podrucje, vec posve legalno). Ako nije, gadno riskira, jer ako ga ulove, kazna ce mu biti veca nego sto je uspio zaraditi zadnje dvije godine. Sto se tice ban-a, vidim da si se gadno zaletio. Samo iznosis svoje misljenje. Samo si nemoj umisliti da je ovdje demokracija na snazi.
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ti si Gorane malo otišao u extrem... Raditi konverziju VOB file-a u DivX nije nikakva ilegala. DVD pržilice će za jako malo vremena postati standardni dio svakog PC-a...isto kao i CD pržilice. Prošla su vremena kad su DVD-ovi bili dostupni samo u videotekama...sad i pržilice ima već dosta ljudi... Tako da pitanja kaj se tiču same procedure konvertiranja iz formata u format nemogu biti nikakva "ilegala". Isto kao i "Rvatcki prjevod GK-a... Ja se isključivo ravnam prema com. siteovima tako da sam DOBRO pogledao kak je vani. I dobro se zna kaj se smije a kaj nesmije-i ako se takve priče i pojave treba ljude upozoriti kaj se smije a kaj ne i za mjesec-dva nitko nebude ni postavljao takva pitanja/osim nekog novog/ Od kad se AVDVD otvorio nisam primjetio nekakva teška sranja i sl... Sve ovo pišem prvenstveno zbog toga kaj ćemo/ak bog da ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
No fusking comento! Ja kad god govorim o Divx-u govorim o čistom codecu. Ne koristim fraze tipa zripaj DVD, nego konverzija video formata idt... I sad stvarno jedno ozbiljno pitanje Goranu. Zašto je izrada DVD backupa (s divx codecom, konkretno) "siva zona"? Mislio sam da ak imam doma original DVD da mogu raditi s njim što hoču (što se tiče kopije). U čem je fora? Ne kontam baš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
pitanje gpremec
ako kupis dvd, kupio si: 1. komad plastike 2. autorsko pravo p.s. ako se zastitis od ostecenja plastike (original u regalu kopija u dvd-u) gdje ja tu piratstvo ? ako mi netko unisti plastiku zasto moram dva puta kupiti autorsko pravo,........?
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
trebalo bi promijeniti onda ime foruma u samo DVD jer ako se nemoze spomenuti mp3ica, ako se nemoze spomeniti divx (xvid i ostali ukljuceni) sta nam ostaje.....ups, vise ni DVDi nisu bas svi legalni, najbolje je zatvoriti forum potpuno |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
matroxfanatic
|
A jeste svi tvrdi ko lichki kamen. ![]() Jelc: Konverzija DVDa u DivX NIJE ilegalan potez ako sam sadrzaj na DVDu NIJE zasticen pravima protiv kopiranja i ostalih detalja. Naravno, i obratno. tor i SlavoS: back-up DVDa u neki drugi video format (bilo koji) jos uvijek nije sluzbeno potvrdjeno kao mogucnost, kao sto je sluzbeno potvrdjeno za Audio CDove. Zbog toga je back-up DVDova (jos uvijek) siva zona. Ako se mozda netko i sjeti, i prica s mp3cama je trajala dok nije sluzbeno potvrdjeno da je legalno imati mp3, ako si vlasnik samog Audio CDa. Isto pravilo primjenjuje se i kod PC igrica (jedna back-up kopija).
![]() |
#8 |
Premium
|
da je to tako "siva zona " ko sto ti kazes to bi znacilo da bi se zakoni treali mjenjati pojavom svakog novog formata.... ali zakoni nisu takvi vec su dosta opceniti (pogotovo kad se radi o medjunarodnom pravu).... s obzirom da se planiram bacit u politiku proucavao sam te sheme i u takvim slucajevima se uvjek koriste opceniti pojmovi kao sto su digitalni/analogni mediji, audio, video, data i slicno dakle ako je bilo dozvoljeno napravit back-up kopiju bilo kojeg medija koji je zadrzavao zvuk to se odnosi i na sve novije medije, isto tako je i s videom |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Re Di Calamara
|
Re: Re: Mali osvrt na moj predhodni thread
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Kako jos nema cvrstih stavova po pitanju DVDova i back-upova istih, tako za sada niti ne postoji prava politika po tom pitanju. Trenutno je na sudu u Kaliforniji (SAD) proizvodjac softwarea za back-up DVDova, a optuzen je od strane izdavaca DVDova. Kako ce to zavrsiti, o tome ce ovisiti i kakva ce biti buduca crsca politika samih agencija koje se bore protiv piratstva. Ljudi, previse okrecete onako kako se vama svidja, a to BSA i slicni NE pushe.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
#erase startup-config
|
mislim da se ovdje govori o backupu CD i DVD medija. činjenica je da "originale" ne smijemo kopirati. to jasno piše na medijima i to je velika banana. uvijek sam se pitao zašto si ja ne mogu napraviti sigurnosnu kopiju originala, ako mi se s originalom nešto dogodi... a opet, s druge strane, postoje mnoge firme koje proizvode software za kopiranje svega kaj postoji i ono kaj je najljepše od svega je kaj je to hardwareski podržano... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Sada će doći premec i zatvorit ovu raspravu u velikom stilu! ![]()
![]() |
#14 |
Super Moderators
|
Sve dok su pitanja o konverziji,ripanju sadržaja nekog DVD-a,a da se eksplicitno ne spominju filmovi i sl. stvari to je ok. Jebiga...ja mogu kupiti pržilicu,imati na mediju kaj ti ga ja znam kaj,postavim pitanje kak nekaj zripat i konvertirat a Premec se razdrevi:SIVA ZONA,SIVA ZONA ![]() Pa normalno je da se ne smiju postavljati pitanja u stilu kak najnoviji DVD iz videoteke zripat u DivX...ak se baš netko hoće time bavit nek pita preko PM-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Još će počet provjeravat i PM, pa što će onda oni koje to zanima! ![]()
![]() |
#16 |
Premium
|
Još će počet provjeravat i PM, pa što će onda oni koje to zanima! ![]()
![]() |
#17 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Sad Službeno
Sve kaj je sivo ne valja. Ja sam pobornik onoga "dok je sivo, dobro je", ali službeno stajalište je da se ne želimo nikome zamjeriti. Dakle ljudi, dosta o tome.
![]() |
#18 | |
Premium
|
Re: Sad Službeno
Citiraj:
2.nitko netrazi od pcekspertasa da pricaju o sivim stvarima...ali pustite raju da prica, bas WB, HBO, SONY, PARAMOUNT, MIRAMAX i ostala bagra citaju ovaj forum ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Dajem glas!
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Re: Sad Službeno
Citiraj:
Možda imaš 10 puta više postova od njega, ali čovjek ima pravo na slobodu i da radi što hoće
![]() |
![]() |
#21 | |
ono ispred konpjuktora
|
Re: Re: Sad Službeno
Citiraj:
nema veze što nitko ne traži. da imaš server, na njemu javni forum, stranicu s brdom posjetitelja na kojoj je taj forum, te da je sve legalno drugačije bi razmišljao. neće tebe krivično goniti. i neće tebi firme (ako se zainate) prestati slati hardware na recenzije. i neće se tebi firme koje prodaju DVD prestati oglašavati. kužiš ? jel sad svima jasno? kao što rekoh, i ja sam do prije tjedan dana bio protiv zatvaranja "sivih" tema, ali objašnjeno mi je i sada kužim razliku između javnog, neanonimnog site-a i osobnih stranica i foruma.
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
A jel ga možeš samo malo smanjit tako da ne moram skrolat kad su mi otvoreni favoritesi?
![]() |
#23 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#24 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#25 | |
Re Di Calamara
|
Re: Re: Re: Sad Službeno
Citiraj:
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Nadam se da govoriš pravilno jer neki ljudi ne vole kad se govori u njihovo ime! ![]() ![]() PC Ekspert ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Joj, još je dobro dok je PC Ekspert ![]() ak bude PC Ekspert and svi sa foruma ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 | |
..
|
Citiraj:
toliko o tecajevima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
..
|
Re: Re: Re: Sad Službeno
Citiraj:
da znam da ce ispasti da serem i da ulazim u podrucje koje se ne kuzim i blabla bla....ali prije ce te firme odustati od posudivanja hardwarea ako znaju da neki od ljudi iz teama voli raditi hack na dvd playeru kako bi imao multiregion...mislim kad vec idemo tim putem... mislim sori ali ovaj razlog s time je totalno bezvezan... kolko ljudi zna za bug a koliko za pce...koliko firmi radi sa bug-om a koliko i u kojoj kolicini sa pce-om...nemoj ni racunati te dvocifrene omjere u korist buga...pa onda ti "idioti" naprave "kak zripati dvd" (to je neko rekao na forumu ja to nisam vidio ali vec dugo ni ne citam bug).. i koliko ja znam nikome nista... ako decki ne zele da se prica o crackovima,serialima i piratskom softwareu OK...ali nemoj ti o sivim zonama i sl... ovo sam nasao negdje na netu...da li je tocno ili ne neznam Važno !!! Ne kopirajte DVD-ove ukoliko veæ ne posjedujete svoj primjerak. Posve je legalno raditi sve što želite sa SVOJIM primjerkom DVD-a sve dok ga koristite u svoje PRIVATNE svrhe. Nije dozvoljeno kopiranje i distribucija kopiranih DVD-a i to ljudi puno miješaju sa kopiranjem filmova u privatne svrhe. Dakle sve što je opisano na ovim stranicama odnosi se na privatnu upotrebu DVD filmova. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|