|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Želim max utišat svoj komp pa pomozite?
Naime,bolestan sam za tišinom i volim da mi kompjuter cijelo vrijeme radi pa to zahtjeva da se maksimalno stiša. Trenutačno od coolera u kompu imam Katanu SCKTN-1000 i Zalman VF-900,napajanje je Seasonic 430w,te još 2 venta(1x92mm Sharkoon 21db,1x120mm Sharkoon 21db)... Imam potenciometar od Zalmana(onaj crni) tak da nije problem stišavanje ventova. Katanu i Zalmana sam upiknuo u MBO i onda s drugim dijelom kalba u potenciometar dok sam ventove odmah direkt u potenciometar(valjda sam dobro to napravio). evo i slike unutrašnjosti kompa: ![]() ![]() max tišinu znači tražim...pomoću programa,spužvi,silencera ili čega već... Zadnje izmijenjeno od: kalixius. 10.10.2006. u 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
odmah modd zalmana, tj zamjena venta!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Joj nemojte pričati gluposti,vent se do 1800 okr. uopče ne čuje.Bez uvrede ali ovdje stvarno ima bolesnika koji pretjeruju s tišinom : suicide Ako hočeš nečujan komp kupi sve pasivno(napajanje,hladnjake,sve živo),zatvori ga u ormar s hermetičkom i zvučnom izolacijom,stavi taj ormar u drugu sobu i dovuci si žice do monitora i periferije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
...carpe diem...
|
pa nije baš VF-900 tak glasan kak svi misle.dost je tih,pogotovo kad ga stavim na najmanji broj okretaja. jel dobar razmještaj coolera i ventova u kučištu? savjet kakav...sam ih dobro spojio (ventove)?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
katanu okrenut za 180 stupnjeva (tako da je zakosena prema outtake ventu, jos se malo poigras i iz proizvoljnog materijala napravis fan duct tako da outtake vent izvlaci zrak kroz katanu i imas jedan vent manje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Imam osjecaj da si ovdje dosao pitati za savjet i onda se svim savjetima cudis ko pura zna se vec cemu.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
katanu okrenut obavezno...jer ovak imas potpuno zmrdan airflow...zamijenit vent na vf900, utisat disk ili spuzvama ili izbacit cijeli kavez van i objesit ga na vezice (radikalan nacin)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
...carpe diem...
|
ok.hvala vam. i pitanje za kraj jer tak ću i napravit - kak da točno okrenem Katanu i kamo da puše?te koji vent da stavim umjesto ovoga kaj Zalman VF-900 ima?mislim,time se ne gubi garancija ak se dobro složi.jel tak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Okreni je nasuprot ovog venta na ispuhu, dakle ne da puse prema RAM-u, nego prema ispuhu, sto je logicno. A Zalmana mozes moddat sa Sharkoon Silent Eagle-om, neki su tu na forumu koristili njega. Ne gubis garanciju, osim ako fizicki ne ostetis neki dio Zalmana ili njegovog ventilatora.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
...carpe diem...
|
ovaj vent od 120mm kaj sam stavio,napravio sam da izvlači zrak iz kučišta.dok onaj jedan od 92mm sam stavio da puše po HDD-u. ok,okrenut ću Katanu...a savjeti di da možda stavim neke ventove da imam dobar protok zraka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Uvrh glave ti je samo taj jedan 120mm na ispuhu + napajanje koje isto ispuhuje van. Sve rupe na kučištu (bočno, sprijeda) koje nemaju svrhu (tipa da preko njih ventilator usisava zrak ili da su rupe napred preko kojih bi eventualno ulazio hladni i friški zrak za HDD) zatvoriti nečime (ako se već nema neki karton koji bio neprimjetan, onda izolir trakom boje koja se neće vidjeti, ili općenito nekom trakom). Puno ventova=zaboravi na tišinu... Inače, ljudi su znali micati onu rupičastu mrežu kod 120mm venta na ispuhu (premale rupice, zrak minimalno izlazi van + što još radi buku zbog preguste mreže). Ali to je već rezanje lima... Ako sve dobro napraviš, ne bi trebao imati temp. veće od 1-3°C (ovisno o komponenti) naprema onome, kada bi trebao imati ultra-heben airflow...
![]() |
#18 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Svaki 80mm vent ide na njega... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Sad mi je racunar uber-tih, jedino kaj se cuje je grafa i to samo pod opterecenjem. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
je gladan!
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 |
je gladan!
|
neznam kakav je protok, ali meni sad grafa 33 idle (prije Zalman 5V na 33-35C) i max 55C, no dobro ipak se moja grafa malo grije ali vjerujem da bi mogao i njegovu ohladiti koju naravno neznamo koja je jer nema siga
![]() |
#24 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa ne možete i stisnut i prdnut... Naravno da će imat manji protok kad se sporije vrti, al 1000 rpm je skoro nečujno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
...carpe diem...
|
Citiraj:
imam pitanje-kak da stavim nešt na 5v,7v ili 12v?? naime,imam onaj crni Zalman potenciometar pa me zanima sve u svezi njega.znam da ima ona 2 prekidača itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, neće se vrtit ako je senzor aktivan, ali ako njega prebrikaš, pokrenut će se i na 3 V... Za voltažu pogledaj Bubbinu temu o stišavanju ventilatora.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
pazi babu!
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() |
#30 |
...carpe diem...
|
dal bi se mogao možda Zalman još više stišat nego kaj je sada? mislim,imam Katanu,VF-900,Seasonic 430w i Hitachi 250gb tak da mislim da sam izabrao skoro sve dijelove koji su među najtišijima na tržištu(osim pasivnog naravno)... zato bi htio da na tome polju mi pomognete... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|