|
![]() |
#1 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Pomoć oko čišćenja mobitela
Imam SE k510i, i nedavno mi se prilikom jednog bezazlenog pada (nema nikakvih oštećenja, visina od kakvih 15 cm na tepih) uspjelo uvuć nešto prašine na display iznutra. Budući da mob nemam dugo, a i velika sam picajzla, možete li preporučiti kakvu metodu, sajt, slikovnicu, bilo šta da vidim kako bi mogao otvoriti mob i počistiti display iznutra? Općenito, dobar izvor informacija o čišćenju mobitela jer sam tu ultra newbie. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kada sam ja čistio svoj mobitel (istina, moj X100 dođe 300kn), jednostavno sam ga ugašenog išao rastavljat. Odšarafi se par šarafiča, malo se pazi (ne trebaš divljački nekaj micat) di je još dodatno učvršćenje (neke polugice ili takvo što), pazit da ne pokidaš vodove ili oštetiš pločicu i nećeš imati frke. Mislim, meni je isto tako bilo prašine na ekranu i nije mi jedna tipka dobro radila. Samo moraš paziti. Prvi puta ti je koma, no samo malo prakse i vidjet ćeš da je to najnormalnije kao stavljanje coolera na proc ![]() Velim ti, samo pazit i prvi puta sve polagano. Ako se bojiš da buš neš strgal, onda bolje nemoj, jer ti je mob novi...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zule
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nazalost,jos ga nisam imao u rukama ali mislim da se otvara kao i svaki drugi SE telefon. Ima zube i mozes lako ostetit telefon. (mislim na vanjsku plastiku). AKo uskoro dobijem telefon na dekodiranje,cu ti poslikat pa napravim jedan manual ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zule
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Oukej, kao ''ponosni'' vlasnik K510i, pokushat chu pomochi. Ako sam dobro shvatio, nakupilo ti se smecha izmedju ''prednje'' maske mobitela i samoga display-a?? Ako je tako....nemash problema. Chitav taj prednji dio (ukljuchujuchi i plastiku preko displaya) se lako da - skinuti ( a bozhe moj, rijech je o mobitelu kojemu se mogu mijenjati maske, i...chisto onako usput - sasvim drugi problem je....nachi kakav shop u kojem bi se nova maska mogla kupiti ![]() Daakle, pochnesh s donjeg kraja mobitela (prikljuchka za punjach), povuchesh malo plastiku van...i nastavish lagano podizati masku (dobro bi ti doshao kakav manji odvijach jer se na 4 mjesta - po dva sa lijeve i desne strane maska drzhi za kuchishte, pa kada dodjesh do tih djelova - zavuchesh vrh odvijacha i..podizhesh njime plastiku). Sad kad chitam ovo, nemam poojma hochesh li shvatiti princip jer...upravo zakljuchih kako nemam talenta za objashnjavanje...jednostavnih radnji ![]() U svakom sluchaju, pokushavam pomochi. It's the thaught that counts!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Osim jedne stvari.OT: SIG ti je bez veze (onako malo rasisticki) ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Killing monsters
|
Nastavak OT-a (ali ne previshe, da se ne bi i moderatori upleli u prichu ![]() Pa mislim...stvaarno. Nekima se ne svidja shto ne koristim slova sa kvachicom vech se sluzhim ''alternativnim'' metodama pisanja istih, nekima se ne svidja shto sam ovako visok, pametan, zgodan...i josh uz sve to....kritiziraju mi sig!!! Ah, kukala majka. Ma u sigu nema niti traga rasizmu. On je nusproizvod zhelje da se napishe neshto reelativno originalno u trenutku apsolutnog nedostatka inspiracije (i s nickom je ista pricha). Jednog lijeepog dana (kada budem imao pristojnu mashinu koju me neche biti sram staviti u sig ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zule
|
Ej Zmaramoth, hvala na pomoći. Ali hebiga nisam skužio na što misliš ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Killing monsters
|
Ee da, ochekivah to. Gledam, gledam...i hbt ga... da sada krenem skidati masku sa svojeg mobitela, drzhechi se vlastitih uputa, niti sam ne bih znao shto tochno trebam napraviti ![]() A sho chesh. Pokushao sam pomochi i...nije uspjelo. Sada saamo mozhemo zhivjeti u nadi da che se pojaviti netko sposobniji, sa...razumljivijim i konkretnijim uputama! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zule
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Killing monsters
|
Newbie, hmm...eh, navukao si me na daljnje pokushaje pomaganja saamo i iskljuchivo - spominjanjem eventualne uplate za moj sig ![]() Razmishljam...razmishljam... Usput, slichice bi mogle biti problem jer...jeedina kamera u mojem posjedu je upravo ona na...samom mobitelu ![]() Ok, za pochetak, idemo ovako: fokusiraj pogled taman ispon one ''K510i'' naljepnice ( na dnu tipkovnice), tochnije - na ''utor'' za punjach (to je ujedno i utor za USB kabel, bljeskalicu i shto sve ne ![]() Za sada...toliko, paa...ako se uspjeshno obavi taj dio..slijede daljnje upute! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zule
|
Jeee, uspio sam! Bogme, dobro ovo tebi ide. ![]() Btw, jel i tebe živcira što se taj ekran zaprlja za stotinku (s vanjske strane mislim). Više mi je pun k manijakalnog čišćenja : stoopid Ali mob je super, pa ajde. Za početak sam ti uplatio malo reputationa, da vidiš kad se trebe počnu lijepit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Killing monsters
|
Uchish, mladi padawane ![]() Nastavak bi trebao ichi...puuno lakshe. Anyway...nastavish sa podizanjem tog crnog dijela plastike (iliti - maske). Hint ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Killing monsters
|
Znachi ja se namuchio s tipkanjem ovog posljednjeg posta, a ti vech obavio sav posao??? ![]() Ma najvazhnije je da postupak - uspjeshno obavljen! Ee da, zaprlja se svako malo. Meni je vech preshlo u naviku...''pljuvati'' po plastici i brisati to...rukavom majice ![]() Zahvaljujem na boostanju reputationa ![]() Ischekujem pojavu...trebica koje che se lijepin za mene ![]() Eto, drago mi je da sam bio od pomochi. Live long and...prosper P.S. Zadnje dvije kopche su ti cca u sredishnjoj liniji (vodoravnoj) samoga displaya (naravno, desno i lijevo od njega). Zadnje izmijenjeno od: Zaramoth. 06.10.2006. u 14:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zule
|
Yes my master, I have succeeded yet again. Di su zadnje dvije kopce? Jao kako sam uzbudjen, tresem se ko Turina! edit: nisam još gotov, kod mene ide sve sporo i sigurno! ![]() edit2: Gotov. Uspio. Krvari mi nokat, ali vrijedilo je. Još jednom hvala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|