Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2006., 12:59   #1
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Pomoć oko čišćenja mobitela

Imam SE k510i, i nedavno mi se prilikom jednog bezazlenog pada (nema nikakvih oštećenja, visina od kakvih 15 cm na tepih) uspjelo uvuć nešto prašine na display iznutra. Budući da mob nemam dugo, a i velika sam picajzla, možete li preporučiti kakvu metodu, sajt, slikovnicu, bilo šta da vidim kako bi mogao otvoriti mob i počistiti display iznutra? Općenito, dobar izvor informacija o čišćenju mobitela jer sam tu ultra newbie.

Hvala
Staro 04.10.2006., 13:28   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kada sam ja čistio svoj mobitel (istina, moj X100 dođe 300kn), jednostavno sam ga ugašenog išao rastavljat. Odšarafi se par šarafiča, malo se pazi (ne trebaš divljački nekaj micat) di je još dodatno učvršćenje (neke polugice ili takvo što), pazit da ne pokidaš vodove ili oštetiš pločicu i nećeš imati frke.

Mislim, meni je isto tako bilo prašine na ekranu i nije mi jedna tipka dobro radila. Samo moraš paziti. Prvi puta ti je koma, no samo malo prakse i vidjet ćeš da je to najnormalnije kao stavljanje coolera na proc

Velim ti, samo pazit i prvi puta sve polagano. Ako se bojiš da buš neš strgal, onda bolje nemoj, jer ti je mob novi...
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2006., 17:51   #3
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
i ja sam cistio svoju n6680
nasao sam manual za rastavljanje jer nema ni jedan!! sarafic

posluzi se googlom
disassemble k510i upisi i naci ces nekaj tak sam ja nasao
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2006., 17:53   #4
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Hvala momci, dobri ste ko kruh! Već sam guglao bezuspješno, možda nešto iskoči sad.
Staro 04.10.2006., 18:55   #5
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
blozer je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2006., 02:03   #6
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Citiraj:
Autor blozer Pregled postova
Hvala na linku! Šteta što gadovi nisu moj stavili na listu :burn:
Staro 05.10.2006., 04:23   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Nazalost,jos ga nisam imao u rukama ali mislim da se otvara kao i svaki drugi SE telefon. Ima zube i mozes lako ostetit telefon. (mislim na vanjsku plastiku). AKo uskoro dobijem telefon na dekodiranje,cu ti poslikat pa napravim jedan manual
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2006., 12:14   #8
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Nazalost,jos ga nisam imao u rukama ali mislim da se otvara kao i svaki drugi SE telefon. Ima zube i mozes lako ostetit telefon. (mislim na vanjsku plastiku). AKo uskoro dobijem telefon na dekodiranje,cu ti poslikat pa napravim jedan manual
E to bi bilo odlično, hvala
Staro 06.10.2006., 00:34   #9
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Oukej, kao ''ponosni'' vlasnik K510i, pokushat chu pomochi.
Ako sam dobro shvatio, nakupilo ti se smecha izmedju ''prednje'' maske mobitela i samoga display-a??
Ako je tako....nemash problema. Chitav taj prednji dio (ukljuchujuchi i plastiku preko displaya) se lako da - skinuti ( a bozhe moj, rijech je o mobitelu kojemu se mogu mijenjati maske, i...chisto onako usput - sasvim drugi problem je....nachi kakav shop u kojem bi se nova maska mogla kupiti ).
Daakle, pochnesh s donjeg kraja mobitela (prikljuchka za punjach), povuchesh malo plastiku van...i nastavish lagano podizati masku (dobro bi ti doshao kakav manji odvijach jer se na 4 mjesta - po dva sa lijeve i desne strane maska drzhi za kuchishte, pa kada dodjesh do tih djelova - zavuchesh vrh odvijacha i..podizhesh njime plastiku).
Sad kad chitam ovo, nemam poojma hochesh li shvatiti princip jer...upravo zakljuchih kako nemam talenta za objashnjavanje...jednostavnih radnji
U svakom sluchaju, pokushavam pomochi.
It's the thaught that counts!!!
Zaramoth je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2006., 02:39   #10
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Zaramoth Pregled postova
Oukej, kao ''ponosni'' vlasnik K510i, pokushat chu pomochi.
Ako sam dobro shvatio, nakupilo ti se smecha izmedju ''prednje'' maske mobitela i samoga display-a??
Ako je tako....nemash problema. Chitav taj prednji dio (ukljuchujuchi i plastiku preko displaya) se lako da - skinuti ( a bozhe moj, rijech je o mobitelu kojemu se mogu mijenjati maske, i...chisto onako usput - sasvim drugi problem je....nachi kakav shop u kojem bi se nova maska mogla kupiti ).
Daakle, pochnesh s donjeg kraja mobitela (prikljuchka za punjach), povuchesh malo plastiku van...i nastavish lagano podizati masku (dobro bi ti doshao kakav manji odvijach jer se na 4 mjesta - po dva sa lijeve i desne strane maska drzhi za kuchishte, pa kada dodjesh do tih djelova - zavuchesh vrh odvijacha i..podizhesh njime plastiku).
Sad kad chitam ovo, nemam poojma hochesh li shvatiti princip jer...upravo zakljuchih kako nemam talenta za objashnjavanje...jednostavnih radnji
U svakom sluchaju, pokushavam pomochi.
It's the thaught that counts!!!
Super si opisao. Ja bi jos gore opisao.
Osim jedne stvari.OT: SIG ti je bez veze (onako malo rasisticki)
spawn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.10.2006., 11:52   #11
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Osim jedne stvari.OT: SIG ti je bez veze (onako malo rasisticki)
Nastavak OT-a (ali ne previshe, da se ne bi i moderatori upleli u prichu ):
Pa mislim...stvaarno. Nekima se ne svidja shto ne koristim slova sa kvachicom vech se sluzhim ''alternativnim'' metodama pisanja istih, nekima se ne svidja shto sam ovako visok, pametan, zgodan...i josh uz sve to....kritiziraju mi sig!!!
Ah, kukala majka.
Ma u sigu nema niti traga rasizmu. On je nusproizvod zhelje da se napishe neshto reelativno originalno u trenutku apsolutnog nedostatka inspiracije (i s nickom je ista pricha). Jednog lijeepog dana (kada budem imao pristojnu mashinu koju me neche biti sram staviti u sig ), promijenit chu ga (milodari su ...dobro-doshli)!!
Staro 06.10.2006., 12:33   #12
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Ej Zmaramoth, hvala na pomoći. Ali hebiga nisam skužio na što misliš koju plastiku povučem van, tamo je oko 5 spojeva, a i strah me ako povučem krivi ode mašinerija Ali opet, cijenim to što želiš pomoći
Staro 06.10.2006., 12:50   #13
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Zule, tebi stvarno treba upute kao slikovnica
Staro 06.10.2006., 12:55   #14
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Citiraj:
Autor Newbie Pro Pregled postova
Ej Zmaramoth, hvala na pomoći. Ali hebiga nisam skužio na što misliš
Ee da, ochekivah to. Gledam, gledam...i hbt ga... da sada krenem skidati masku sa svojeg mobitela, drzhechi se vlastitih uputa, niti sam ne bih znao shto tochno trebam napraviti .
A sho chesh. Pokushao sam pomochi i...nije uspjelo.
Sada saamo mozhemo zhivjeti u nadi da che se pojaviti netko sposobniji, sa...razumljivijim i konkretnijim uputama!
Staro 06.10.2006., 13:01   #15
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Citiraj:
Autor Vucko Pregled postova
Zule, tebi stvarno treba upute kao slikovnica
Jeej! Volim slikovnice! : goood :

@Zmaramoth: ajd pliz probaj malo preciznije objasnit, možda uz kakvu sličicu : nuts : Živcira me ta ogromna čestica prašine točno u sredini.

Možda padne kakva uplata za tvoj sig: hello2 :
Staro 06.10.2006., 13:35   #16
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Newbie, hmm...eh, navukao si me na daljnje pokushaje pomaganja saamo i iskljuchivo - spominjanjem eventualne uplate za moj sig
Razmishljam...razmishljam...
Usput, slichice bi mogle biti problem jer...jeedina kamera u mojem posjedu je upravo ona na...samom mobitelu
Ok, za pochetak, idemo ovako: fokusiraj pogled taman ispon one ''K510i'' naljepnice ( na dnu tipkovnice), tochnije - na ''utor'' za punjach (to je ujedno i utor za USB kabel, bljeskalicu i shto sve ne ). I bash na onom dijelu gdje se spajaju crna i siva plastika trebao bi biti maali utor. E u taj utor zabodesh nokat (ruke, ne noge) i povuchesh lagano crni dio plastike...prema van.
Za sada...toliko, paa...ako se uspjeshno obavi taj dio..slijede daljnje upute!
Staro 06.10.2006., 13:39   #17
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Jeee, uspio sam! Bogme, dobro ovo tebi ide. Dakle, sad trebam nekako napiknuti ta 2 držača s obje strane da skinem do kraja maskicu. Jeee!

Btw, jel i tebe živcira što se taj ekran zaprlja za stotinku (s vanjske strane mislim). Više mi je pun k manijakalnog čišćenja : stoopid Ali mob je super, pa ajde. Za početak sam ti uplatio malo reputationa, da vidiš kad se trebe počnu lijepit
Staro 06.10.2006., 13:45   #18
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Uchish, mladi padawane
Nastavak bi trebao ichi...puuno lakshe.
Anyway...nastavish sa podizanjem tog crnog dijela plastike (iliti - maske).
Hintrvi sljedechi spoj kojim se maska drzhi za kuchishte, nalazi se desno od tipke ''3'' i, naravno, lijevo od tipke ''1'' na tipkovnici. Pa bash na tim mjestima probaj..ako nishta drugo..chachkalicu zavuchi izmedju maske i kuchishta (ne je chitavu zavuchi ispod maske, nego saamo milimetar) pa raditi s njom kao s polugom..dok se maska ne odvoji od kuchishta.
Staro 06.10.2006., 13:49   #19
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Znachi ja se namuchio s tipkanjem ovog posljednjeg posta, a ti vech obavio sav posao???
Ma najvazhnije je da postupak - uspjeshno obavljen!
Ee da, zaprlja se svako malo. Meni je vech preshlo u naviku...''pljuvati'' po plastici i brisati to...rukavom majice
Zahvaljujem na boostanju reputationa
Ischekujem pojavu...trebica koje che se lijepin za mene
Eto, drago mi je da sam bio od pomochi.
Live long and...prosper

P.S. Zadnje dvije kopche su ti cca u sredishnjoj liniji (vodoravnoj) samoga displaya (naravno, desno i lijevo od njega).

Zadnje izmijenjeno od: Zaramoth. 06.10.2006. u 14:00.
Staro 06.10.2006., 13:51   #20
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Yes my master, I have succeeded yet again. Di su zadnje dvije kopce? Jao kako sam uzbudjen, tresem se ko Turina!

edit: nisam još gotov, kod mene ide sve sporo i sigurno! Ali hvala još jednom. Trebice? Već sam 2 poslao avionom iz južnog predjela Ukrajine, stižu u nedjelju popodne u Rijeku.

edit2: Gotov. Uspio. Krvari mi nokat, ali vrijedilo je. Još jednom hvala.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na