Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.07.2006., 04:17   #1
trpi
Guest

koja tv kartica

ovako, kolko sam ja skužio meni treba digitalna(nek mi još jednom neko pojasni razlike između digitalne i analogne pliz).... do 500-600kn.... digitalna mi pruža veću kvalitetu slike, veću kvalitetu snimanja programa, ali nemogu spojit niš na nju i ograničen sam na hrt 1 2 rtl i nova.... jel tak?
imam prozor kaj gleda prema sljemenu a ak treba nabavit ću i vanjsku antenu, onu riblja kost il kak već ak ne dobim sa karticom neku sobnu(il ak bude sranje slika s tom dobivenom antenom)
inače meni treba samo tv sa gorenavedena 4 programa - ne bih niš spajao na karticu neg samo gledao tv(sa što je moguće kvalitetnijom slikom) i tu i tamo možda snimio neki muvi... ak mi to omogućava digitalna onda mi baš to treba i preporučite mi neku digitalnu(obavezno pci i sa daljinskim), i ako neko ima bug od svibnja ove godine neka mi kaže pliz koja je digitalna dobila bug izbor i kolko košta(ak se sjećam bila je oko 550kn) i di ima kupit....
  Reply With Quote
Staro 24.07.2006., 07:59   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imaš i tzv. hibridne kartice koje primaju i analogni i digitalni signal pa sam izabereš hoćeš li gledati digitalno ili analogno, a s njom možeš primati i programe koji ne idu digitalno.
Digitalni signal je ograničen na ove programe koje si naveo, a ponegdje ima i nekih lokalnih tv-a na digitalnom signalu.
Oglas

Oglas
Staro 24.07.2006., 09:48   #3
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
te hibridne kartice i nisu bas nesto....uglavnom, gledaj leadteka i terratec
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2006., 19:31   #4
trpi
Guest

ovako....sutra idem po karticu. nego jedan problem. kaj će mi kartica kad nemam antene
tj imam, riblje kosti, ali... kabel nije dovoljno dugačak a i da je nebi poslužio jer mu na kraju nema konektora, onak rascvjeto se.... i sad kaj raditi, kaj kupiti, kolko još $$? baš sam sad gledao antenu i drugi dio kabl kaj je u anteni nemogu izvuć, mislio sam da samo izvučem taj kabel odem u dućan i kažem dajte mi malo duži kabel od ovog(pokažem taj rascvjetani) i kupim dođem doma piknem u antenu i karticu i voila, al sad kad otkrih da nemogu izvuć iz antene niš od toga....

što sad?
  Reply With Quote
Staro 01.10.2006., 19:42   #5
nicko
Guest

Jaoo covjece, pa nisi valjda toliko nesposoban...Kupis konektor za taj "rascvjetani" kabel, je li (max 10kn) i stavis ga na taj "rascvjetani" kraj. Onda ako ti fali jos kabela kupis obicni produzni kabel za antenu kakav i sad imas i to je to (5kn/m max)...
Staro 03.10.2006., 15:43   #6
trpi
Guest

ok kupio ja kabel al ne karticu nema još, za koi dan će valjda bit. nego dva pitanja.... prvo, dali je kod ribe bitno da je točno u cm usmjerena prema sljemenu, ko onaj tanjur od satelitske prema satelitu, kad smo to namještali stari bio gore mrdao antenu ja bio dolje dero se dobro/loše(slika) i tak pol sata gnjavaže.... i drugo dali postoji možda neki kvalitetniji kabel ono ko optički za zvučnike il kaj ja znam, ja kupio 7m obični antenski kabel sa muškim i ženskim konektorom, 25kn...
  Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 16:55   #7
radoznalko
Premium

Datum registracije: Dec 2005
da ti samo kažem u vezi prijema..eto ja sam do sada bio na analognoj tv kartici (normalna tv kartica) i uzeo sam prije 2 dana digitalnu (doduse usb, al ista ti je pasta) dvb t..za analognu sam koristio sobnu antenu sa pojačalom i nije mi bio baš neki prijem (dubrovnik)..kad sam uspio spojiti novu digitalnu i na nju stavio antenicu koja dolazi sa njom - paf - iz prve (nisam ni pomako antenu ) slika ko na pjatu,sve kristalno i blistavo..uglavnom, mislim da će ti bit dovoljna i antenica (ako je dobiješ) sa karticom koju uzmeš, ako ne, tek onda se za***avaj sa vanjskom..sretno
radoznalko je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2006., 00:22   #8
trpi
Guest

na kakvu karticu se može spojiti kabelska tv?
  Reply With Quote
Staro 04.10.2006., 11:30   #9
nicko
Guest

Analognu
Staro 04.10.2006., 11:45   #10
trpi
Guest

hm hm šteta ne iskoristiti ovih kolko 40ak programa kaj imam u boravku.... no dobro

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 04.10.2006. u 12:27.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno