|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
hm...savjeti za sastavljanje kompa
u pon. mi stize nova konfa, NAPOKON. sutra kupujem onu antistatic narukvicu. posto mi je ESD s***o prosli komp, sad ocu bit siguran da sam ESD free. dakle, ak neko ima link na neki guide ili mi je voljan sam napisat par stvari o tome kako ispravno sastavit konfu. na sta pazit, sta se moze s***at prilikom ugradnje, itd. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ako je sve iz istog dićana pustiš njima da ti sastave i amen...ako ne, onda sam sastavljaj... Nema velike mudrosti...ništa nemožeš u krivi utor spojit, neće pasati jednostavno...jedino pazi da na dopre pinove spojiš Reset button i power button...tu + i - nije bitan, samo na dobre pinove uštekat...kod HDD i Power LED-ice je stvar drugačija...pazit na + i -, inače neće radit...i to je to...radi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ha pa možeš svašta s***at, najbolje prvo pročitaj manual od ploče, i kreni polako. Distancere obavezno stavi da ne bi imao neki kratki spoj pa onda zašarafi ploču. Meni je najgore kad stavljam proc, jer je to po meni najosjetljivi dio, pogotovo osjetljiv na elektrostatiku, drži ga za rubove. I vrijedi ti ono pravilo 3x provjeri jedanput stavljaj i ne na silu, ako po prvi put sastavljaš računalo, onda ti je najbolje da pozoveš nekog kompića da ti malo pomogne tek tolko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Distancere u kuciste, pa maticnu, pa napajanje, pa proc, pastu i cooler, memoriju stavis itd...nemas kaj fulat niti slomit ako oprezno radis... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja vani stavim na ploču proc, cooler i rame...to piknem nutra (u kućištu su već disk i optika)...popikam kartice, spojim kablove i to je to... I nemoj papir mećat kad distancera zafali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ja sam radio maturalnu radnju o slaganju kompa. Blesavo je napisano, al bar ide korak po korak. Ak hoces daj mi mail pa ti pošaljem |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
A cuj, papir ce isto posluziti umjesto distancera....ako hoces volt-modad plocu ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pazi samo do dobro stisneš one kopče od coolera da ti kasnije ne bi došlo do prevelikog zagrijavanja proca jer cooler ne leži kak treba ili, još gore, da ne bi ispao. Trebaš čut onak klik kad ih stisneš...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|