|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
UPS se brzo prazni
Kupio sam neki dan u Eurotrade-u EATON UPS model "NOVA AVR 1250 USB" koji ima izlaznu snagu 1250 VA / 660 W. Uz njega sam dobio softver (Personal Solution Pack) za kontrolu stanja UPS-a iz Windowsa preko USB porta. Sve fino radi što se tiče softvera, znači pokazuje mi trenutno stanje baterija, opterećenost UPS-a mojim računalom (računalo nije niš posebno jako, ima napajanje od 350W i sve fino radi) UPS se puni automatski kad je prikopčan na utičnicu - mrežu bez obzira što je prekidač na njemu isključen, znači prekidač na njemu uključim tek kad palim komp. Problem je što kada idem spavati ugasim UPS (znači nije konstantno spojen na utičnicu - mrežu, a razlog je taj što to učinim jer taj UPS ima od iza mali ventilator koji stalno radi i proizvodi buku) E sad ujutro kad upalim UPS i potom komp, odem u taj njegov softver za kontrolu stanja UPS-a i tamo mi prikazuje da su se baterije ispraznile i sa 100% koliko se uspije u toku dana napuniti ujutro po paljenju prikazuje da su na 20%. Onda se baterije opet pune i do večera su otprilike na 100%. To znači da mi ujutro nestane struje, UPS mi nebi vršio nikakvu funkciju jer su baterije preslabe da bi izdržale i minut. Dali je to normalno da se baterije preko noći isprazne na 20%, a ništa ih ne opterećuje jer uvečer gasim i prekidač na UPS-u te na taj način prekidam svu vezu mojih komponenti sa UPS-om. Ako netko zna kako se UPS-ovi općenito ponašaju i dali je to normalno nek mi odgovori. Unaprijed se zahvaljujem Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Valjda ti je jasno da komp zbog +5 V standby raila troši malo energije čak i kad je isključen (ne na sklopci) pa je možda to u pitanju. Koliko ti baterija može izdržati tijekom normalnog rada? Jesi li probao skinuti sve uređaje s UPS-a pa onda mjeriti?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008