|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Problem sa spajanjem na ruter
Dobio sam od t-com-a modem i sa njim sam se spajao na net.Sada sam nabavio ruter sa modemom ali iz splitter-a ima izlaz samo za onakav kabli koji se koristi za modem tako da ne mogu spojiti ruter na splitter sa lan kablom. Molim vas da mi pomognete posto sam novi u ovom podrucju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne spaja se router na splitter vec se spaja modem na router. Koji ti je cilj s tim routerom, pretpostavljam da zelis vise racunala spojiti na net?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Upotri***i kabel koji je išao od splittera na modem i spoji router na njega. Ili napravi što kaže srky.
![]() |
#4 |
Registered User
|
U ruteru vec ima integriran modem samo sto mi ne pase ulaz je za lan kabli na ruteru a izlaz na spliteru je za modem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Eh ja sam nesto zabrijo da zelis switch spojit na modem pa mi nije bilo jasno...: hitthewa Uglavnom sa splitera ti ide RJ11 konektor (telefonski) koji ulazi u modem koji si dosad imao, e sad ako takav nemas na ovom routeru onda on nema u sebi modem i nemozes tako spojit, preostaje ti da UTP kablom spojis modem u WAN port na routeru i stvar radi. Da se ne mucimo o kojem se tocno routeru radi?
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Ruter ti je DrayTek Vigor 2500We |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zašto ljudi neznaju ukucat u j . . . tražilicu?? trouble_shooting_guide: http://www.draytek.com/support/suppo..._eng_quick.pdf Kao što se vidi na 4. stranici, to je full wifi router, ima adsl konektor. Ako je problem zbog različitih konektora (bivši modem je imao RJ-11), probaj uštekati tako da RJ-11 "sjedne" u sredinu (po slici izgleda kao RJ-45, kao i za mrežu). Ako ne bude radilo, treba zakrimpat RJ-45. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|