|
![]() |
#1 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Kod enkodiranja u DivX, zvuk kasni za slikom
Uglavnom, stavio sam enkodirat WW2 ratni dokumentarac koji ima preko 3GB(MPEG-2 snimka sa TV kartice) i traje 1h 34 min. Stvar je u tome da kad ga enkodira, zvuk kasni dok je u originalnoj MPEG snimci sve normalno. Inače u snimkama sa TV kartice, svaka snimka ima izuzetno visok bitrate koji se vrti oko 10,000. Je li možda u tome problem?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
gledaj jel imaš u programu opciju interleaving, i tu podesiš koliko kasne jedno za drugim+-ms pa ponovo kodiraš jel zna netko kako unaprijed znati koliko će jedno za drugim kasniti, ili kako to brzo namjestiti bez ponovog kodiranja? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Jel, postavio si pitanje nikako.... Prvo, zvuk i sliku radiš odvojeno ili sve zajedno? Ako da, kojim programom? Drugo, ako hočeš dobre rezultate radi posebno zvuk, posebno video. Svaki pametniji program za encodiranje zvuka ti ispiše koliko je kašnjenje zvuka za slikom. Ima toliko vodiča na netu za razne programe, pitanje je što ti koristiš i kako.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nebelwerfer
|
Malo AutoGK, malo Dr.DivX 2.0, dakle uglavnom automatske postavke, jedino resizeam sliku. Skinuh Bitrate Calculator koji mi kaze da na onih 96 minuta dokumentarca bitrate treba biti 1100 dok 'sirova' MPEG-2 snimka ima bitrate oko 10,000... Pretpostavljam da je u tome kvaka. :confused:
![]() |
#6 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
ne znam sa kojim programom snimas u mpeg 2 al ne treba ti vise od 4000 bit rate jer se tolko i emitira. Za sad sam od kad imam karticu a to je par dana, prekodirao jedan snimak u trajanji 1,5 sati originalne velicine 3 GB na 700 MB xvid, pomocu auto gordian knota. Nisam imao problema sa sinkronizacijom zvula i slike,a ako imas dvojezgreni proc i brzina kodiranja je prihvatljiva, kod mene prvi pass blizu 100 a drugi 50tak. Stim da snimak nije bio full 4:3. PO onom kolko ti traje sat i pol mislim da ti nesto laze da je bit rate 10.000 , kod 10.000 bi bio puno veci file od 3 GB.
__________________ |
![]() |
#7 | |||
Nebelwerfer
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Zna li ko kakv program koji sređuje bitrate u MPEG-2 video fajlovima? I još jedno pitanjce, postoji li kakav program ili codec sa kojim se mogu gledati PVA fajlovi?
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
AG knot?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
...help me understand the best I can... Zadnje izmijenjeno od: Flood. 15.09.2006. u 19:19. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nebelwerfer
|
Skužih problem i uspješno ga riješih uz pomoć jednog kolege koji mi je dao odlične programe...uglavnom, bitrate riješih s pomoću DVD Patchera u kojem se da namjestit koji bitrate u fajlu želiš. Program u biti 'zavarava' programe za enkodiranje prikazujući fajl kao ispravan. Što se tiče onog kašnjenja slike za zvukom, problem je u tome da se kod prijema slabijeg signala(meni je na oko 73%) i snimanja MPEG-2 fajla gube frejmovi što rezlutira kašnjenjem zvuka. U 'sirovim' MPEG snimkama se to ne primjeti ali kad se enkodira u DivX se to itekako primjeti jer kod filmova ili dokumentaraca pred kraj tih filmova primjetno je kašnjenje. Uglavnom, program koji to rješava se zove MPEG-VCR(ista stvar ko i VideoReDoPlus, samo što je VRDP smeće ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
bump |
![]() |