|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() Ovako,uskoro ulazim u vecu investiciju,tocnije u proizvodnju tkzv. pellets-a,to je eko proizvod od ostataka drva,slicno briketima za potpaljivanje ali puno bolje...Danas tkzv pelletsi predstavljaju standard modernog grijanja koji kod nas jos nije popularan ali cilj mi je 100% izvoz,cime su se ugovorom mnoge talijanske tvrke obvezale kupovinom 100% proizvedenih dobara,u Italiji je to vrlo popularno zbog jednostavne racunice isplativosti naspram nafte ili jos gore,struje: Combustible Power cal. Cost Gas oil 9,94 KW x LITER € 0,95 x LITER Pellets Enerna 4,7 KW x Kg € 0,18 x Kg Methane 9,64 KW x M3 € 0,57 x M Cijeli projekat tezak je vise stotina tisuca eura,ali imam maksimalni support poglavarstva i drzave,ipak je izvoz i proizvodnja u pitanju,da ne govorim o 50+ radnih mjesta. Nesto vise o svemu tome: http://www.enerna.com/eng/pellets.htm Uz to,pogon za proizvodnju takodjer ima mogucnost proizvodnje manje popularnih briketa,i pelletsa raznoraznih dimenzija,najtrazeniji su od 6cm. U Italiji je totalna nestasica tog proizvoda zbog nedostataka sirovina za proizvodnju,a sirovina su obicni ostaci drva koje pilane odbacuju,u okolici mjesta gdje ce pogon biti smjesten,nalazi se preko 50 pilana.Osim enormne energetske ustede,pelletsi su i ekološki podobna sirovina. Prilikom izgaranja, stvara se ista količina plina ugljik-dioksida koliku je drvo koristilo prilikom svog rasta. Zbog toga su drveni pelletsi CO2 neutralni nosači energije jer pri proizvodnji, pripremi i transportu stvaraju zanemarive količine ugljik-dioksida. Potencijal drvenih pelletsa osim za loženje u kaminima, u potpunosti se može iskoristiti primjenom u pećima sa toplinskim izmjenjivačem, poluautomatskim centralnim toplinskim kotlovima i potpuno automatiziranim centralnim toplinskim kotlovima sa usisnim – ili pužnim pogonskim sistemom. Morao sam vas malo poblize upoznat s situacijom,tko zna,mozda se i ovdje nadju poslovni suradnici ![]() A sada da krenem na pitanje,trebao bih napraviti i web stranicu,malo ozbiljniju naravno,trebam neki web prostor i neki dobar program za izradu web stranica,ako treba program platit to je najmanji problem,samo da vrijedi,ili neki besplatan,vazno mi je da je dobar! Jako sam "tanak" u tom podrucju pa bi molio bilo kakve informacije gdje,kako i koliko $$$.Vise od 20GB mjesecnog prometa mi ne treba... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
http://www.plus.hr/hosting/ -->
naravno da je hosting na linuxu jer je (barem meni) bolji.... a sad što se tiče programa za izradu sitea...ja već dosta vremena (čitaj godinu dana) koristim Joomla CMS, posebno što je besplatan, a s njime se rade čuda...ima i njegov hrvatski službeni site --> www.crojoomla.com pa se registriraj na forum i pitaj što nije jasno. jedan kolega sa foruma sa besplatnim Joomla CMS-om je napravio istu kopiju stranice www.index.hr s obzirom da index ima vrlo skup program za web-site, a ovaj ga je napravio putpuno besplatno...ima mnogo templatea, mogu se prepravljati po želji...svega ima..pa sad ti odluči što ćeš uzeti tolko od mene, photomlack što se tiče hostinga ja sam (trenutno) za ovaj --> http://www.plus.hr/hosting/
naravno da je hosting na linuxu jer je (barem meni) bolji.... a sad što se tiče programa za izradu sitea...ja već dosta vremena (čitaj godinu dana) koristim Joomla CMS, posebno što je besplatan, a s njime se rade čuda...ima i njegov hrvatski službeni site --> www.crojoomla.com pa se registriraj na forum i pitaj što nije jasno. jedan kolega sa foruma sa besplatnim Joomla CMS-om je napravio istu kopiju stranice www.index.hr s obzirom da index ima vrlo skup program za web-site, a ovaj ga je napravio putpuno besplatno...ima mnogo templatea, mogu se prepravljati po želji...svega ima..pa sad ti odluči što ćeš uzeti tolko od mene, photomlack |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
tbred, što se tiče izrade web stranice, ako ti nije problem lova, zašto jednostavno ne uzmeš neku firmu koja se tim isključivo bavi, fino platiš i gotovo.. a ne se zayebavat sam sa izradom, a pošto si početnik, to će ti ispasti nikako, a trebaš ozbiljnu stranicu za tako ozbiljan projekt... inače, imam iskustva sa drvetom, čisto mi je ovo zanimljivo... e da, da li se može korisititi drvena piljevina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Gabre,vec sam radio web ali davno,sigurno preko 5 godina,trenutno nisam u toku s programima i hostingom,neke osnove za izradu znam,ostalo se da naucit.Imam sigurno 4-5 mjeseci vremena za poigrat se s web-om,lako odustanem ako se pokaze prevelikim zalogajem,ali nema tu previse filozofije niti pretjerano bogat web site... Sto se tice piljevine,svakako,kao i bilo koji drugi ostatak drva...U Italiji su cak prisiljeni sijec zdrava drva zbog ogromne potraznje takve toplinske energije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ne valja ti plus.hr nemoj kod njih wem.hr ili wmd.hr dobro ti vele, plati nekome izradu sajta i to je to. ako hoces da sajt bude stvarno zakon, posjeti Kreativni odjel oni su zakon... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Za hosting ti preporučam www.fiuhost.com A za web izradu ak očeš http://web.burza.hr/ ili http://www.kioskstudio.net/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|