|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Router+torrent problem
Pozdrav. Imam ELCON 2253EU modem (od T-Coma) i EDIMAX BR 6104K router. Na router+modem sam spojio komp i dreambox (receiver) na internet, i sve je radilo super mjesec dana. Jučer sam odlučio nešto skinuti sa interneta preko torrenta, ubacio sam 6-7 torrenta u uTorrent i krenuo na skidanje. Nakon 20tak minuta router me je izbacio sa interneta, pojavi se balončić dole u kojem piše "a network cable is unplugged" i prekrižena dva kompa (kao da sam ištekao router), i nakon pola minute opet se spoji i sve radi sljedećih 10-20 minuta kada se postupak ponavlja ukrug ... E sad, meni nije jasno zbog čega se to dešava? Da li je router preopterečen sa torrentima, jer sve super radi dokle god ne palim neki torrent client (probao sam uTorrent i BitComet). Brzina interneta je 5Mbits, 4Mbits sam stavio maksimalnu brzinu za torrente i 1Mbits sam ostavio za rad dreamboxa. U čemu je problem? Da li dolazi do zagušenja u routeru zbog tih par aktivnih torrenta pa se zato on sam isključuje? Može li se kako to podesit u routeru da radi kako spada? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Pronađi u tim torent programima gdje se definira max br istovremenih konekcija. Ti jesi ograničio upload i download promet ali istu stvar treba napraviti i sa br. konekcija. Poznato je da routeri "polude" kada se taj br. pretjera, samo je pitanje koliko pojedini router može obraditi a da ne "poludi". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
da, podešavao sam to, stavim na samo 50 konekcija i on opet se zbloksa. skužio sam da je najbolje u isto vrijeme imati upaljena 2-3 torrenta, i tada bude sve ok. no, ja bi htio više torrenta od jednom skidat ali tada mi se isključi router sa neta ... jel zna netko neki dobar router koji ne radi probleme sa torrentima? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|