|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2001
|
GF4 Ti-4800SE 128MB
Koliko se može overclockirati graficka kartica: Gainward Ultra/750 XP GS GF4 Ti-4800SE 128MB bez dodatnog hlađenja s obzirom da u kućištu imam dva dodatna hladnjaka za izbacivanje toplog zraka a jedan od njih je direktno usmjeren na grafičku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Grafičku možeš normalno dignuti GPU za 20MHz i MEM za 30MHz. Sada baš i nije dobro dizati, ne zbog mogučeg oštečenja, nego zbog visokih temperatura vani (ljeto). Ja sam svoju morao skoro do kraja downclockati. Ovo šro mi piše u sigu je freqvencija "po zimi". Niti jedna grafička nije ista, jednostavno moraš probat. Svako korak dižeš po 3MHz i pokreneš 3DMark2001 7 puta loop. To bi otprilike bilo dovoljno da okvirno vidiš da li ti grafička podržava višu frekvenciju, a najbolje ti je da igraš neku zahtjevnu 3D igru duže vrijeme i vidiš da li ti se zblesi. Kad ti se odvrti 3Dmark prosječan rezultat ti mora biti isti kao kada pokreneš samo jedanput. Jer meni se desi ako previše overclockam da slika samo stane na jedno 15 sek i test dalje nastavi, a 3DMark pokaže samo manji rezultat. Ja sam brusio jezgru grafičke da bude potpuno ravna i glatka, isto tako sam brusio frendu Gainward 4200 i rezultati su mrak. Ja imam iThermalTakeovo hlađenje za GPU i memoriju. Brusio sam i hladnjak s donje strane naravno ![]() To je to ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Za kojih dva tri miseca ću je tribat occ jer neću moć minjat komp svako po godine |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
narode postajete bolesni |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
od LemilicE
|
Ako ze može clockat zašto ne. Svi imamo frizirane CPUe i memorije, što fali friziranju grafičke? Svaka pizda ima svoje veselje ![]() ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() kulturnije se kaže budala.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
od LemilicE
|
Nisam mislio tebi osobno, jer i ja spadam među te pi... ups budale ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
od LemilicE
|
Hi, my name is LorD ClockaN. And I'm an OC addict!:clap:
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
VGA Sranje
Taman kad mi je doslo novo racunalo te snjim i ta prokleta ginwardova kartica Ti-4800SE 128MB sve je radilo oke da bi sutradan, nakon sto san prethodnu vecer instalira windowse i sve radilo ok, riknila tj. ne daje sliku na monitor dok stara daje. Kartica nije overclockirana (uostalom nisam je ima ni kad overlockirat), s njom je pažljivo i stručno postupano, ako netko zna u čemu je problem molio bih savijet. (kartica je vec na servisu ali volio bih znati problem). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Devil
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: VGA Sranje
Citiraj:
mozda je RAMDAC gecrk ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
..
|
1) malo ti se izvukla 2) igrao si se s tvoutom i izvukao kabel iz tva na zivo... 3) nisi pazio i statickim elektricitetom je sprzio 4) to je jedna od standardnih x% koja rikne (svaki proizvod ima svoj postotak rikavanja) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
U Servisu su rekli da je vjerovatno jedna od tih navedenih pod 4) jer mi stavljaju novu, na toj riknutoj nema znakova da je išta sagorilo a statički elektricitet san isprznijo i ujedno iman plastični gips na desnoj ruci tako da nema šanse da je bilo elektriciteta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Dobro ajde glavno da će oni dat novo ko je je*e |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Baš tako!Ko ga je**! ![]()
![]() |
#19 |
Registered User
|
Al fora je šta je grfička večer prije neo šta je riknila radila ko sat, da bi sutradan bez ikakvog diranja i pomicanja riknila kako to objašnjavate?????????? Svejedno pustimo sad to, nego koje mi detonatore preporučujete za navedenu grafičku: OS WIN2000PRo |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |