|
![]() |
#1 |
Pun entuzijazma
Datum registracije: Jan 2005
|
Čudan zvuk iz harda
Riječ je o SATA II Hitachi T7K250, hardu, 250GB modelu. Primjetio da prilikom skeniranja jedne datoteke (poveći DVD image) proizvodi zvuk tipa "hisssssssssssssss". I samo kada dođe do te datoteke!?!?!? Inače ga nemrem ponoviti; presnimavao na njega, čitao s njega itd i ništa. Išao i presnimavati tu datoteku i zvuk se ne čuje, ne znam više tko je tu lud... Ima netko objašnjenje???
![]() |
#2 |
Pun entuzijazma
|
Čuje se na trenutke i kod drugih operacija. Najviše podsjeća na zvuk ležajeva... Ali čuje se kada radim s tom datotekom i na drugom hardu!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaa... Toje ukleti image!!!
MacBook (Retina, 12-inch, Early 2016) Zadnje izmijenjeno od: Cpl. Hicks. 14.09.2006. u 09:29. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
i ja sam cuo svasta iz svoga maxtora...pri extractanju velike datoteke iz 7z arhive koje su dosta zahtjevne, cuo sam nesto kao "piiiIII" i zatim "skljoc"....strava, a nije bilo ni 2 tjedna kak sam ga kupio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pun entuzijazma
|
Uhvatio malo vremena pa podrobnije istražio problem. Probano na dva harda i zvuk je uvijek isti. Točno prati aktivnost HDD-a. Teško mi je točno locirati zvuk, no vjerujem da je ipak riječ o nekoj komponenti matične. Regulatorima napona ili tako neš. Jedino mi je čudno zašto samo ta arhiva; mislio sam da je vezano uz opterećenje proca, no zvuka nema kad ga opteretim SuperPi ili CpuBurnom... To je valjda jedna od onih misterija kompjuterskog svijeta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|