|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
U cemu je kvaka
Amd 2000xp ploca Chaintech 7NJS nforce2 cipset. Problem je temperatura dok sam u windozerima i da nista ne radim temp je 70. Kod paljenja kompjutera odmah odem u bios i tamo temperatura vec 50. Ima li itko pojma u cemu je kvaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Je li to Palomino? Jel imas dodatnih ventilatora? Dok sam imao samo CPU vent, proc je bio na oko 74c. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
a) krivo postavljen cooler 75% b) senzor ne ocitava kako treba 20% c) cijelu pastetu si namazao ( pastu ) 2% d) kompjuter si ponio u saunu 2% e) ventilator je stao na cooleru 1%
![]() |
#4 |
Registered User
|
i dalje
Sto god napravio temperatura uvijek ista. Imam 3 dodatna ventilatora dva ubacuju jedan izbacuje. Kad ih sve ukljucim onda temp padne za 5 stupnjeva. Procova sam do sada postavio dvadesetak. Kod sebe sam probao dva hladnja i ventilatora i mazao pastu onako ovako svakako a temperatura uvijek ista. Buni me to sto cijeli je dan kompjuter iskljucen temperatura sobe je 23, upalim kompac i odmah odem u bios a tamo vec 50 stupnjeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: i dalje
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Da, ja isto sumnjam na senzor, trebao bi probati prstom koliko je to stvarno toplo...
![]() |
#7 |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
O kojem se cooleru za procesor radi? Inace, definitivno treba isprobati prstom, ako je temperatura 70 onda nemozes drzati prst blizu dna hladnjaka...
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Cooler je Titan. Staviti cu dodatnu sondu temperaturnu na dno hladnjaka. Ima ih u auto shopovima. A sto se tice prstica na hladnjaku stvar stoji ovako. Mozes ga drzati na dnu. Dosta je vruce, ali zasto kad ga upalim pokazuje vec 50 stupnjeva. Vec sam mislio da mi je napon jezgre prevelik, to je bio slucaj sa jednim. Cak kad ga spustim na 1.65 i temperatura malo padne za nekih 5 stupnjeva. Moj proc je Palomino i vCore je 1.7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
mozda je kvaka u biosu ![]()
![]() |
#10 |
|
Kakav titan, koliki ventilator, koliko okretaja, cfm-a i sl. Ne znaci mi nista firma...
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Prvo je bio Glacialtech Igloo 2320 pro na 5000 okr. Sada je Titan TTC-D5T na 2500 okr sa kuglicnim lezajem, velicina fana je kao kod napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Problem je u programu u kojem mjeriš temperaturu. Tolika razlika ne smije biti. Drugi je problem u preslabom cooleru za taj proc.
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
jel to onaj crni aluminijski titan?? Mislim da u njemu ima jedva 100grama ne čudim se što ti u 3 sekunde skoči od 25 do 50°
![]() |
#15 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Ok sorry, ali i ja sam složio cca 20-tak proceva... Pa eto neki dan mi se zalomilo da jednostavno nije bilo to to, tj. da cooler nije sjeo kako je trebao iako sam bio siguran da je. Maknuo sam ga, stavio paste da bude koliko treba (niti previše niti premalo) i hopa sve radi. Inače mi se gasio komp. !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
![]() Sve >OK Ma i ja sam posumnjao da sam krivo stavio proc. Cetiri puta sam ga skidao i namjestao, malo paste puno paste ovako onako ali temp nikako dole. Hladnjak je srebrni ogromni i to duplo veci nego normalni. Idem danas uzeti drugo napajanje nesto mi tu smrdi da bi tu ipak mogla biti neka šema sa naponima. :confused: Code:
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Bezveze bacas novac na gluposti! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() mislim da je posve logicno okriviti senzore jer ionako lazu, na nekim plocama i preko 20 stupnjeva.... pogotovo ako mu sve radi kako treba, nikad nisam vidio komp kojem je CPU bio preko 70 a da je sve islo kako treba, ili se vuklo ili neko drugo sranje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
|
Citiraj:
Znam da meni duron nije htio stabilno raditi preko 65 stupnjeva. Tesko da su Athloni daleko...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
I ja sam cak najblize ipak vjerovanju da je senzor kriv. Kad budem isprobao sa drugim vanjskim sensorom na hladnjaku onda idem na drugo napajanje, jer ako podignes napon i za 0.25 vec automatski i temp raste. A sto se tice napajanja moram ga kupiti jer mi je ovo na rubu snage. CD-przilica,DVD,2x HDD,ladica,fanovi itd. a sadasnje je 350 W. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Stavio sam dodatni sensor na dno hladnjaka i on mi pokazuje nekih 25 stupnjeva manje. Dali je moguca tako velika disipacija temperature od jezgre proca do ruba hladnjaka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|