Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.09.2006., 19:48   #1
Imitator
Banned

Imitator's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Exclamation Zanimljivo.....vrlo...

Jedan zanimljiv tekst......
Napominjem da nije isprobano, ali zanimljivo je neke stvari znati....
Unaprijed se ispričavam na ekavici, ali kopirao sam...nije mi se dalo ispravljati...

Slijedi tekst:
-----------------------------------------------------------------

KAKO VAM VAŠ MOBITEL MOŽE POMOĆI U
VANREDNIM SITUACIJAMA

Mada zvuči nevjerovatno, vaš mobilni telefon vam može spasiti život, ili barem živce, u nekim situacijama. Isprintajte i sačuvajte ovu stranicu, nikad se ne zna...

KAKO BILO GDJE U SVIJETU POZVATI HITNU, POLICIJU...

Jedinstveni broj za vanredne situacije koji se sa mobilnog telefona može pozvati bilo gdje u svijetu je 112. Ukoliko se nađete izvan signala vaše mreže a u pitanu je vanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će tražiti bilo koju postojeću mrežu na mjestu gdje se nalazite. Potom ćete na displeju vidjeti brojeve hitnih službi za područje u kojem ste. Interesantno, broj 112 možete birati čak i kada je tastatura na vašem telefonu zaključana.

KLJUČEVI ZA DALJINSKO OTVARANJE AUTA OSTALI ZAKLJUČANI U AUTU

Ovaj će vam trik jednom možda zatrebati. Ako zaključate ključ od auta u autu, a rezervni ključ imate kod kuće, uradite slijedeće: nekoga ko je u kući sa vašeg mobitela zovnite na njen-njegov mobitel. Vaš mobitel držite 30-tak centimetara od vrata vašeg auta. Osoba u vašoj kući treba da drži u ruci ključ vaše
vašeg auta blizu mobitela i da pritisne dugmić za otključavanje. Vaš auto će se otvoriti. Razdaljina uopšte nije bitna, važno je samo da na mobitel pozovete osobu kod koje je rezervni daljinski ključ za otvaranje vašeg auta.

SKRIVENA REZERVA U BATERIJI VAŠEG MOBITELA

Zamislite da je baterija vašeg mobitela pri kraju, potreban vam je telefon a punjač nije kod vas. Nokia telefoni imaju mogućnost rezervne snage baterije. Da biste je aktivirali, ukucajte * 3 3 7 0 # i vaš telefon će imati 50% dopunjenu bateriju. Telefon će ovu rezervu nadoknaditi tokom slijedećeg punjenja baterije.

KAKO POTPUNO ONEMOGUĆITI KORIŠTENJE VAŠEG MOBITELA AKO GA NEKO UKRADE

Prvo morate znati serijski broj vašeg mobitela. Da biste saznali koji je to broj, ukucajte * # 0 6 # i na displeju će se pojaviti 15-cifreni broj. Ovaj broj je jedinstven za vaš aparat. Zapišite taj broj i čuvajte ga na sigurnom. Ako vam neko ukrade telefon, nazovite vašeg operatera, izdiktirajte serijski broj, i operater će moći blokirati vaš telefon, koji će biti potpuno beskoristan čak i ako lopov promijeni sim karticu.

Sorry što je tekst poduži, ali mislim da se isplatilo čitati!
Imitator je offline  
Staro 01.09.2006., 19:51   #2
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
: lol2 :
Oglas

Oglas
Staro 01.09.2006., 20:47   #3
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Ako je taj tip bio ozbiljan onda : bonker2

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline  
Staro 01.09.2006., 21:10   #4
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
ovo radi!!!!!!!!!!!!!!!
utipkao sam *3370# i sad napajam cijeli kvart strujom iz baterije mobitela
jupi necu nikad vise placat struju
samo kupim harač po kvartu jer im dajem struju

broj 112 se moze birat
al sve ostalo je brijem patka
jed2i je offline  
Staro 01.09.2006., 21:29   #5
baterija
̣

baterija's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Nokia 3510i
akd utipkam * 3 3 7 0 #
baca mi: "Change speech codec?"

ali ovo s daljinskim mi je najjace...
baterija je offline  
Staro 01.09.2006., 21:41   #6
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
1. 112 je uni broj za hitne slucajeve svugdje u svijetu
2. To daljinskim ..... probakj pa vidi..
3. 3370 znaci half rate ili full rate. Znaci kvaliteta zvuka. Ako ukucas 3370 isklucis ili ukljucis bolju kvalitetu zvuka. Usteda baterije je oko 10%
4. Nase mreze ne blokiraju serijske brojeve ali zato u recimo UK-u blokiraju. Zato tamo mozes dobit 5 godina zatvora ako promijenis serijski broj. Cak postoje posebne aplikacije za servisere koje omogucavaju unlock,flash itd itd ali ne omogucavanje mijenjanje IMEI-ja. Imas cak brdo dilera telefona koji daju 10 takvih BARRED telefona (modeli po zelji) za 1 full functional telefon iz Eu.
spawn je offline  
Staro 01.09.2006., 21:44   #7
slink
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Sto se otkljucavanja tice, u Renault servisu je bilo slucajeva da su zene (gospodje) drzale kljuceve od auta kraj mobitela, i da se obrisao kod iz kljuca... Mogao se automobil otkljucat, ali ne i upaliti...

Jako velika pizdarija za one koji imaju kodirane kljuceve...
slink je offline  
Staro 02.09.2006., 09:07   #8
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
E baš bum probal ovo s autom, premda sam sumnjičav.

Bran je offline  
Staro 02.09.2006., 09:26   #9
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
kada sam probao *3370# na nokiji 3410 zagasila se
M4rk0 je offline  
Staro 02.09.2006., 09:41   #10
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
daj nek netko proba ovo sa ključevima..
naravno, ostaviti prozor od auta otvorenim da možeš do ključeva

iako sam sumnjičav, ali možda i radi.. probat ćemo ja i frend sutra
Gabre je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.09.2006., 09:55   #11
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Ja sam probao sad sa starim otkljućat opel astru... nije htjelo...
Staro 02.09.2006., 10:38   #12
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
meni je uspijlo ovo s baterijom..i sada sam spojo komp na mobitel..imam bešumno napajanje..e sad sam faca
Hamm je offline  
Staro 02.09.2006., 11:56   #13
matej_pz
Registered User

matej_pz's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
kak se ljudi svaš sjete ....
Staro 02.09.2006., 13:08   #14
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor slink Pregled postova
Sto se otkljucavanja tice, u Renault servisu je bilo slucajeva da su zene (gospodje) drzale kljuceve od auta kraj mobitela, i da se obrisao kod iz kljuca... Mogao se automobil otkljucat, ali ne i upaliti...

Jako velika pizdarija za one koji imaju kodirane kljuceve...
Nemoguce, ako ima magnetski zapis znas ti koliko treba njemu da se pobrise. pa obicno kod na kreditnim karticama, sad neznam zaboravio sam, ali drito je nemoguce da ti se pobrise, odnosno degmanetizira.

Staro 02.09.2006., 13:13   #15
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Nemoguce, ako ima magnetski zapis znas ti koliko treba njemu da se pobrise. pa obicno kod na kreditnim karticama, sad neznam zaboravio sam, ali drito je nemoguce da ti se pobrise, odnosno degmanetizira.
Upravo tako. Isprobavao sam s osjetljivim elektroskopom i nabijanjem istog pomocu trenja glatke povrsine (dakle, mizerne energije). Bilo je jedno 10ak mobitela po stolu (God bless VPN) i svi su bili aktivni na razgovoru/GPRS-u, kazaljak nije pokazala apsofakitnlutno nikakve nakane da se pomakne. For that matter, jaca su zemljina EM polja nego ona od mobitela.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline  
Staro 02.09.2006., 16:19   #16
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
*3370# na mom SE ne radi nista, 112 je od nedavno i u hrvatskoj sto je odlicno, ovo za auto ne vjerujem ali cu probat a sto se zakljucavanja tice znam da ne funkcionira (iz iskustva nazalost)
mat je offline  
Staro 02.09.2006., 16:54   #17
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova

moguce je shebati karticu magnetom tj.ne znam dali se sve izbrise ali znam da je bankomat gleda kao nečitljivu karticu te je ne može prepoznati
Hamm je offline  
Staro 02.09.2006., 22:14   #18
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Kaj se tiče *3370# na Ngage ne radi, al ovo što se tiče otključavnja auta izgleda zanimljivo
Staro 03.09.2006., 19:54   #19
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
moguce je shebati karticu magnetom tj.ne znam dali se sve izbrise ali znam da je bankomat gleda kao nečitljivu karticu te je ne može prepoznati
Pa naravno, za svaku "povrsinu" koja ima magnetski zapisane podatke postoji odredjena jacina magneta koja je potrebna da ju demagnetizira. Sad, neke stvari su dovoljno "jake" da to mogu, neke ne. Mobitel ne!

Staro 03.09.2006., 23:00   #20
slink
Guest

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Upravo tako. Isprobavao sam s osjetljivim elektroskopom i nabijanjem istog pomocu trenja glatke povrsine (dakle, mizerne energije). Bilo je jedno 10ak mobitela po stolu (God bless VPN) i svi su bili aktivni na razgovoru/GPRS-u, kazaljak nije pokazala apsofakitnlutno nikakve nakane da se pomakne. For that matter, jaca su zemljina EM polja nego ona od mobitela.
Ti si probao... Svaka cast, ali znam (100% sigurno) sto se dogadja s renault-ovim kljucevima kad su blizu mobitela... Kad smo preuzimali automobile (thalia, pa kasnije megane 2) u oba navrata su nas upozoravali i u prodaji i u servisu, kako se dogadjalo da se auto moze otkljucati, ali ne i upaliti, te da su otkrili da je krivac za to bas mobitel...

Za druge marke ne znam, ali renaultu ocito mobiteli ne pasu...

Vi isprobavajte i dalje, ali ja znam da necu, jer bi me moglo lijepo opaliti po dzepu, kao sto neke i je...
slink je offline  
Staro 03.09.2006., 23:13   #21
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Ti si probao... Svaka cast, ali znam (100% sigurno) sto se dogadja s renault-ovim kljucevima kad su blizu mobitela... Kad smo preuzimali automobile (thalia, pa kasnije megane 2) u oba navrata su nas upozoravali i u prodaji i u servisu, kako se dogadjalo da se auto moze otkljucati, ali ne i upaliti, te da su otkrili da je krivac za to bas mobitel...

Vi isprobavajte i dalje, ali ja znam da necu, jer bi me moglo lijepo opaliti po dzepu, kao sto neke i je...
Ma to fušeri u Renaultu ne znaju napravit kod ključ kako treba pa se vade na slamke. Kao: "Mobiteli su s***ali kod..." : roller :
Yeah right!
Delta S4 je offline  
Staro 03.09.2006., 23:18   #22
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
ja imam megane .. i karticu obicno imam u dzepu skupa s mobitelom ... i tak vec skoro godinu dana ... i niti jenput mi se ni dogodilo da nebi stel upaliti ili kaj .. tak da .. ili imam srece ili to mozda ova sad nova "revizija" megana ima losije kartice ..

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline  
Staro 03.09.2006., 23:20   #23
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:

Joj daj bobo ne trkeljaj niti tvoj traktor niti lada nemaju kod na kljucu tak da te nema sto opalit.

Miljardu ljudi valjda drzi kljuceve od auta uz mobitel.

Konkretno meni je moj pau u sve oblike prljavstine, starom je od sluzbenog renaulta pao u more, drzi ga uz mobitel 0/24. Rezervni kljuc bio cijelu zimu u blatu u vrtu (ispo iz fascikla), Starom je od njegovog auta kljuc sredstvo za doc do nedostumnih mjesta i kad mu se neda ic po zlicicu njime mjesa kavu (lijepo pise gore water prof), ja sam cak svog uspio ostavit u kompu zatvorenog 3 dana, pa mu nista nije bilo od sile ''smetnji''. To sto pricas je glupost.
Fleks je offline  
Staro 03.09.2006., 23:35   #24
slink
Guest

Je biga fleks, ja znam sto su mi u servisu rekli, i na sto su se ljudi zalili kod nas...

Ne trkeljam onda ja, nego dosta ljudi kojima se isto i dogodilo i "fuseri" iz servisa, koji su gro kljuceva morali reprogramirati...

Mozda je bas bilo to razdoblje kad su bili neki losi kljucevi/kartice, ne znam, no ovo ne bih pricao da se nije dogodilo nekome koga poznam, te da mi nisu u vise navrata napominjali posebno o tim slucajevima...

I dalje stojim kod svojih tvrdnji...
slink je offline  
Staro 04.09.2006., 00:04   #25
gonzo
HW&WLAN expert
Moj komp

gonzo's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
evo i ja vozim clia vec 6 godina i redovno nosim kljuceve uz mob i sve radi normalno

gonzo je offline  
Staro 04.09.2006., 00:05   #26
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Znam za jedan slučaj, Megane Classic ili kako li se već zove megane limuzina s kraja 90-ih.
Emissary je offline  
Staro 04.09.2006., 00:10   #27
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Prva generacija Renaultovih smart key kartica je bila notorno nepouzdana. Bilo kakav problem u električnom sustavu automobila je mogao dovesti do brisanja koda, nešto trivijalno poput neispravnih grijača goriva u dCi motorima.
Usputno rečeno, slušaj Bubbu kad ti kaže da mobitel sigurno ne može izbrisati kod. Jedino što mi pada na pamet da može kontaktom sa karticom poremetiti sam magnetski kod je "rare earth magnet", sjećam se da sam gledao jedan eksperiment gdje su pokušavali na razne načine izbrisati kod sa bankovne kartice i jedino je to uspjelo uništiti kod.
Ali nisam siguran da se na Renault kartici uopće na kartici magnetni kod, prije je neki RFID ili neki smart čip. Magnetne kodove je prelagano za iskopirati.
Sky je offline  
Staro 04.09.2006., 10:56   #28
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Je biga fleks, ja znam sto su mi u servisu rekli, i na sto su se ljudi zalili kod nas...

Ne trkeljam onda ja, nego dosta ljudi kojima se isto i dogodilo i "fuseri" iz servisa, koji su gro kljuceva morali reprogramirati...

Mozda je bas bilo to razdoblje kad su bili neki losi kljucevi/kartice, ne znam, no ovo ne bih pricao da se nije dogodilo nekome koga poznam, te da mi nisu u vise navrata napominjali posebno o tim slucajevima...

I dalje stojim kod svojih tvrdnji...
ja ti samo kazem da ne siris onda dezinformacije nego nadji neki dokaz o tome, prije nego pocnes pisati o tome. mogu ja sad otvoriti topic, Stari alpha cooler na Intel PIII Coopermineu od 800MHz prestaje se vrtit dok se sere na WC-u. Posto se meni to dogodilo, mora da je zbog toga sto sam ostavio komp da radi dok sam kakao!

Staro 04.09.2006., 12:07   #29
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
teško, naime mob emitira magentno polje slabije od 1 Gaussa, a 1 Gauss je snaga magentnog polja zemlje.

Uostalom to s brisanjem kreditki je urbani mit koji su mythbustersi na discoveryu istražili i dosšli su do zaključka da tek kada pređeš na cca 1cm s karticom iznad magenta jačine oko 1000Gaussa se kartica zblesira.

U normalnoj upotrebi nećeš nači magnetno polje jačine 1000Gaussa, a ako karticu staviš na magent neće se ništa desiti.

Kaj se tiče koda *3370# na nokia mobu se niš ne desi moja 6230 javlja "result unknown".

112 funkcionira ostalo je dreq.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline  
Staro 04.09.2006., 15:56   #30
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Meni s onim prikaže serijski broj.SE K700i
Oglas

Oglas
Zaključane teme