Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.09.2006., 17:34   #1
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
3.5" Kuciste za sata hard

Uzimam neko kuciste da ga spojim na laptop, i da mi disk služi kao eksterni storage.
Koje preporucate, a da nije preskupo (do 300kn), SATA.
Gleda sam u linksa IcyBox sata, sa usb i firewire suceljem.
Sad: je li bolje pristekati na firewire (posto mi je to jedini firewire uređaj, pa uštedim na portovima) ili je USB 2.0 bolji/brži?

Naravno, mislim u praksi, ne o teoretskim brzinama za usb 2.0 (480mbit/s)
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 00:24   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
u praksi ljudi govore da je Firewire brzi inace icybox je ful ok eksterno kuciste . tako da imas moj glas

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.09.2006., 01:09   #3
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Firewire je brzi od usb-a....A Icy Box je super
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 07:42   #4
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
'
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Sad: je li bolje pristekati na firewire (posto mi je to jedini firewire uređaj, pa uštedim na portovima) ili je USB 2.0 bolji/brži? Naravno, mislim u praksi, ne o teoretskim brzinama za usb 2.0 (480mbit/s)

Ovisno o platformi, periferiji i OS-u (da, ima veze) dobitci mogu biti 30% na vise u citanju. Pisanje isto moze biti vidno bolje.

No, kljucna i vazna rijec nije toliko brzina koliko konstantnost prenosa zbog (P2P) naprednije arhitekture. Kod duzeg rada i prebacivanja, to je vrlina koja se osjeti.

No nije bas sve navek bezbolno sa vatrenom vodom kad se ispija sa kolegom Winkom

Svakako da je uvjek zgodnije imati i USB i FW na kucistu, ali u tvom slucaju nije toliko vazno (citaj niže) ...doduse, nije ni svaki USB2.0 jednakog "rasplozenja" pa pojedini ljudi koje znam, cupaju kosu na spomen VIA-e i drze se samo provjerenih Oxford ili Intel suigraca. Dok podosta korisnika opet, nema nikakvih problema niti sa ... na papiru gorim imenima. Zato je za one koji hoce izvuci maksimum vazno koji "bridge" koriste. Kod nas trgovci uopce ne mare za ovim, dok je vani za iole ozbiljnije namjene itekako vazno napominjanje ciji je cip zaduzen za FW. Oxford je svakako na glasu kao omiljeni vecini.

Citiraj:
Uzimam neko kuciste da ga spojim na laptop, i da mi disk služi kao eksterni storage. Koje preporucate, a da nije preskupo (do 300kn), SATA. Gleda sam u linksa IcyBox sata, sa usb i firewire suceljem.

Zbog malog broja Mac-ova kod nas i usporenog portiranja na PC ploce (za sad) FW800 je jos stranac za vecinu kucista kod nas. Kako koristi (9-pin) drugu konekciju za ostvarivanje jos vidnijih performansi tako i da kupis sada novo kuciste sa 6-pin 400-kom, kupio si proslost. Vani su FW800 kucista vec vise nego dostupna u solidnom broju. Za godinu ce ionako biti cesci gost kako na plocama tako i na kucistima, pa po skromnom misljenju ako gledas na cijenu... mozda je bolje da kupis samo USB2.0

Takvih kucista imas ispod 150kn a spomenuta cijena od 300kn kupuje cak i 5.25" sa svim pipama na sebi a kamoli ne 3.5"

Kasnije kupis model sa svim, a za ovoga neces previse potrositi novaca. Vidi na grupama, cesto ljudi prodaju nova kucista sa USB/FW pa u tom slucaju mozes proci za manje i od kupovine samo 2.0 kucista.

Druga stvar, vidim da se i znacajno odvijaju promjene u pristupu tih vanjskih kucista pa ce vrlo brzo biti puno visestrukih komponenti za cijenu danasnje
jedne.

Citiraj:
Kaze mi Sky da ima jedan model kucista sa ugradjenim coolerom od 140mm koji ima i DB232 port, pa si mogu kao on prikljuciti neki stari fancy mouse kakve vise ne rade. Kaze da je igranje GORILLA.bas-a u DOS-u puno poletnije sa tim misem

Vidis, interesantno. Treba onda pitati Sky-a za neki link
Doduse, nije ni ovaj feature tako loš

PS:

Dal je vazno ovoliko uopce pisati od FW-u za vecinu? Nije !
Dal vecinu ovo uopce zanima? Naravno da ne!

Ali, nakon pauze, red je da prvi post ipak ne bude mrsavko slovarica i razocara drage citatelje
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2006., 11:47   #5
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Visage as usual Svaka cast! Ja sam se bas pitao kad ce na piceke doci FW800
nicko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja