Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.08.2006., 18:55   #1
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ovaranje "shopa" bez robe na lageru

Navodnici su zato jer ja nebi ima neki dučan nego bi napisao na papir konfiguraciju npr
proc model taj i taj
memorija model taj i taj
mbo model taj i taj
_____
Ukupno 3000kn

______
monitor
_____
model taj i taj
1000kn

To bi kao trebao biti račun.. Dole moj potpis i žig.
Znači pokraj svake komponente nebi stavljao cijenu nego za cijelo kučište..
Tako da bi mogao nabiti ju
NJa složim konfu za 4000kn
I sada na cijelo kučište npr nabim cijenu 20% .. Nebi pisalo 4000 nego 4800kn
I onda ako bi nekom nešto riknulo ja imam orginalne račune.. i mjenjam ih di sam več kupio.. Bilo bi i dalje povoljnije nego u npr. hg spotu jer oni na računalo nabe 2soma kuna.. Pa bi me zanjimalo šta bi sve trebao za to... papire neke...? Uglavnom ja sam zainteresiran.. I kolko bi koštalo kad bi sve papire uzvadio za to? Oglašavao bi se preko internet stranice i letci...
blozer je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2006., 19:05   #2
Defcon.OS
Contra bonos mores

Defcon.OS's Avatar

Datum registracije: May 2006
Je super, tih 20% je kao tvoja zarada - OK, a što je sa državnom kasicom prasicom i njenim davanjima ( kontam da ne pišeš o radu na crno )

Defcon.OS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.08.2006., 19:14   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ne mogu vjerovat...
Kao prvo web shopova već ima koliko ti srce želi (pazi iznenađenja, nemaju robe na lageru), kao drugo otkud ti znaš kolika je marža Hg-šrotu, kao treće baš si našao ciljat na već ionako pretrpano tržište na kojem mali igrači opstaju teško ili nikako, baš zbog premalih marži s kojima rade, da bi bili uopće konkurentni (jel ti ime Bing zvuči poznato?).
Moj savjet ti je da se uhvatiš programiranja ako misliš živit i zarađivat od kompova.
Ovo o čemu ti pričaš je nemoguće, ne možeš na konfu od 4000 kn nabit maržu od 800 kn i očekivat da će to netko kupit. Raspitaj se malo koliko ti država uzima, i koliko si joj dužan plaćat u slučaju da otvoriš nešto, svaki mjesec, pa makar imao 0kn prometa.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2006., 19:31   #4
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

kao znam??? Pogledaj neku konfiguraciju u hgspotu... I gledaj dijelove.. I probaj naći te iste dijelove posebno u hgspotu i ispast če ti 40% manja cijena!! frend mi je rekaqo da namjerava kupiti tamo jednu konf ( koštala je 5000kn ) I ja sam mu složio popuno( 90%) istu.. Razlika je bila u marki modema i pržilice za 3000kn.. ( iz hgspota)
Staro 25.08.2006., 19:39   #5
Lesa
Premium

Lesa's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
kao znam??? Pogledaj neku konfiguraciju u hgspotu... I gledaj dijelove.. I probaj naći te iste dijelove posebno u hgspotu i ispast če ti 40% manja cijena!! frend mi je rekaqo da namjerava kupiti tamo jednu konf ( koštala je 5000kn ) I ja sam mu složio popuno( 90%) istu.. Razlika je bila u marki modema i pržilice za 3000kn.. ( iz hgspota)

ajde ko boga te molim navedi tu konfu i te komponente nemogu očima vjerovati što čitam....

ovo što ti hoćeš radi 99% svih webshopova...čitaj: nema šanse. Veće šanse za zaradu imaš da kupuješ rabljeno po newsama i aukcijama pa da slažeš i preprodaješ..ali od toga nema kruha. Da si se sjetio 12 godina ranije, imao bi neke šanse
Staro 25.08.2006., 19:40   #6
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Nesječam se više koja je.. Ali budem sada neku tako složio ..
Staro 25.08.2006., 19:41   #7
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Ne gledam konfe u Hg-spotu.
Ali imaš ti još problema s kojima se moraš suočit ako misliš otvorit web shop. Ovo gore što sam ti nabrojao je samo početak problema, pod uvjetom da misliš obavljat tu djelatnost kao registrirana firma/obrt.
Iskreno i da stoji ova razlika u cijeni gotova konfa Hg-spot/komponente Hg-spot, i dalje ne vidim kako misliš preživit na već ionako pretrpanom tržištu. Toliko precijenjenu konfu treba znat nekom uvalit, to s obzirom na promet robe Hg-spotu nije problem, ali tebi će biti.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Staro 25.08.2006., 19:45   #8
Lesa
Premium

Lesa's Avatar

Citiraj:
Nesječam se više koja je.. Ali budem sada neku tako složio ..
Ajde. Baš me zanima firme ti i smanjuju cijenu na cijelu konfu jer više zarade ako kupiš 5000kn sa 5% marže nego 1000kn sa 20% marže.
Staro 25.08.2006., 19:46   #9
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
sumljam da bi ti uspjelo ako ideš legalno, ako ideš na crno, onda neznam...
ali opet koliko ima ljudi koji će ići tebi, a ne razvikanim dučanima tipa hg...
Staro 25.08.2006., 19:46   #10
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
iam ja jedan drugi priejdlog: HALO servis kompova pa dojdes doma coveku...cini mi se da je takvih malo u odnosu na one kojima ti nosish kantu...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.08.2006., 19:49   #11
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor Broken Arrow Pregled postova
sumljam da bi ti uspjelo ako ideš legalno, ako ideš na crno, onda neznam....
Na crno tek nema šanse. 90% kompova se proda na kredit, gotove konfiguracije pogotovo. Kako on misli omogućit čovjeku kredit i radit na crno? Šta će American Express potpisat da daje kredu kod firme "Blozer, ulični preprodavać DOO" : bonker :
Staro 25.08.2006., 19:56   #12
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

lol.. hehe ...Dobro došao sam na neke prijepreke zato i pitam.. Ali moraš priznati da besamno dižu cijene.. i oni za 5000kn prodaju jednu konfu a ja za te pare složim gro bolju ( ma bilo ko is foruma)

PC računalo HGspot GAMER INFERNO
- Procesor AMD Athlon 64 3000+
- Radna memorija 512 MB
- Optički uređaj DVD±RW
- Hard disk 160 GB Serial ATA-II
- Grafika nVidia GeForce 7300 GT, 256 MB (TV-out, DVI)

Cijena : 3,155kn

A64 3000+ 616,00kn
RAM kingmax, 512 MB 406kn
Grafika nVidia GeForce 7300 GT, 256 MB (TV-out, DVI) (( nemaju trenutno na lageru, barem nema na popisu, ali je cijena) 620kn
Hard disk 160 GB Serial ATA-II 459kn
Optički uređaj DVD±RW 260kn
+ (kučište + napajanje) 202kn

cijena : 2767kn

Razlika u cijeni je

400kn

Znači nekih 13% viša cijena.. Ali je ovo inaće jeftina konfa .. ček budem sada našao neku skuplju...
Dobro možda nije baš 3000kn koštala ali soma i neš kuna manje je ( ona kaj sam frendu složio ) i za tu razliku je mogao kupiti monitor.

Ova ideja sa servisem nije loša.. tu ima kruha.. neko nazove ja dođem do njega... Sam bi bilo smiješno kada bi nazvao neko od 35-40godina i onda ja "balavac" od 17 dolazim mu to popraviti.. .
Ništa printam sutra brojeve i ljepim po gradu ( popravljam računala jeftino( nekvalitetno) i brzo, u vašem domu, popravak samo 100kn).. taman sam si već poslovni broj nabavio
Staro 25.08.2006., 19:59   #13
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

a jel ti znaš zašto se cijena razlikuje, to nije zato što oni nabijaju cijenu, nego zato što su složeno računalo proknjižili kao poseban artikl (cijena je ona koja je bila prije koji tjedan ili kad je već ažurirano), a nemreš samo tak mijenjati cijenu artikla koji je proknjižen po toj cijeni...
Staro 25.08.2006., 20:00   #14
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Jel ti možda palo na pamet da ne stignu refreshat cijene gotovih konfi dovoljno brzo? Konfe treba i složit (idejno barem) pa tek onda izračunat cijenu, dok za komponentu samo promijene cijenu (nema slaganja). Ili te konfe malo duže leže na lageru, pa cijena ostane ista...
EDIT: Broken arrow me pretekao sa logičnijim objašnjenjem.
Staro 25.08.2006., 20:29   #15
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Prodavat kompove u drzavi u kojoj "svaki klinac" "zna" slozuiti, instalirati i prodat komp je bez predmetno ... put u propalu investiciju.
Nemozes se cijenom takmiciti sa firmama koje dilaju komponente na "lopate", jednostavno ne mozes imat cijenu ko i oni ako si "posten" i das caru carovo jel oni imaju nekolko ljudi na stalnoj placi da budu sto "posteniji" a da car ne dobije po mogucnosti nista ... Jedino ti ostaje programiranje ili intelektualno kurvanje ili ti support.
90% mojih "klijenata" kupi u nekoj "lopatarskoj" firmi komponente i onda im objasni da im oni NECE slagat komp jel NEMAJU pojma kako se to radi ... neka samo oni daju lijepo komponente a oni imaju nekog ko ce to sve lijepo posarafiti, instalirat istestirat jel svaka komponenta radi i onda im to sve fino sloziti na radno mjesto a oni ce stisnuti ON tipku i zaboraviti da su uopce nabavili novi komp. Ali ako te nazovu u 02:00 ujutro dignes se i odes popraviti i to je to.
Tako mozes uvijek imat posla i vise nego sto mislis ali moras ZNAT a ne misliti da znas ako znas stisnut install, next, next, yes i u kakvu plocu ide CPU Pemtiathlocerdun sa 7456 nozica i kakvu GDBRZ memorija ide u tu plocu i jel graficka CXY slot ili AGZR slot ...
Nes vjerovat ali ljudi su uistinu voljni placat sastavljanje kompa koje bi im inace besplatno sastavili u ducanu di su ga kupili. Zasto ?
- nema naljepnice, dakle za promjenu coolera ne moraju iz vuko***************ine ici u jos vecu vuko***************inu da im neko zamjeni cooler ili ako im je crko hard da nose cijeli komp da im ga netko izvadi vec samo se hard odnese
- komp je iznutra slozen kako bog zapovjeda i lici na nesto a ne da je ploca zasarafljena sa 3 sarafa sa grubim navojem i svi kablove stisnuti u kugla-zbrljotinu iznad proca (neki dan uklonio naljepnicu sa jednog HR "brand" racunala i to vidio u jednoj firmi, BTW jedino racunalo kupljeno mimo mene i onda su tehnicki direktor i vlasnik jednoglasno izjavili: "... zato mi imamo tebe", a ovo smo morali kupiti nabrzaka jel ti nisi bio u Zagrebu a sad kad ovo vidimo jos nam je jasnije zasto te placamo.)
- svaka komponenta je UISTINU provjerena jel 100% ispravna i radi
- ljudi vole mirno spavat znajuci da je sve slozeno i OK i da im stra nece nes crknut ili se zapaliti jel je neki cooler lose "sjeo"
- znaju ako totalno sve zeznu nece cekat 100 godina da im racunalo proradi vec da tamo negdje netko ima image kompa ko prvi dan kada je kupljen i samo treba podatke povaditi i sve radi ...

... uglavnom vec pisem roman vidi se da cekam da mi se diskovi defragmentiraju ... uglavnom prodaj support a ne sarafaljanje i muljazu ... pamet nesto ipak vrijedi. Puno vise od pleha, PCBa, ... na sastavljanju kompa od 10.000 kn ako "dignes" 500 kn u razlici cijene dobar si a imas za***************ancije 1001 da odes kupis, slozis i riskiras da se za***************avas sa reklamcijama, muljanjem zasto jos nemas novu komponent, zasto su dobili zamjensku a ne istu kakvu su ti dali, odlaskom po robu, dovozom robe, da se oni predomisle i kupe negdje drugdje i tebi ostane komp koji ti ne treba ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2006., 20:34   #16
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

BD hvala na savijetu. .Ma budem probao onda sa "serveisiranjm" ..
Koj je najbolji način oglašavanje? Da ljepim po stupovima ili?
Staro 25.08.2006., 20:36   #17
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor blozer Pregled postova
BD hvala na savijetu. .Ma budem probao onda sa "serveisiranjm" ..
Koj je najbolji način oglašavanje? Da ljepim po stupovima ili?
Najbolji oglas ti je preporuka stare mušterije, nebi vjerovao koliko to znači. Do onda stupovi, plavi oglasnik i pristojne cijene (znači niže od drugih).
Staro 25.08.2006., 20:39   #18
Lesa
Premium

Lesa's Avatar

Citiraj:
lol.. hehe ...Dobro došao sam na neke prijepreke zato i pitam.. Ali moraš priznati da besamno dižu cijene.. i oni za 5000kn prodaju jednu konfu a ja za te pare složim gro bolju ( ma bilo ko is foruma)

PC računalo HGspot GAMER INFERNO
- Procesor AMD Athlon 64 3000+
- Radna memorija 512 MB
- Optički uređaj DVD±RW
- Hard disk 160 GB Serial ATA-II
- Grafika nVidia GeForce 7300 GT, 256 MB (TV-out, DVI)

Cijena : 3,155kn

A64 3000+ 616,00kn
RAM kingmax, 512 MB 406kn
Grafika nVidia GeForce 7300 GT, 256 MB (TV-out, DVI) (( nemaju trenutno na lageru, barem nema na popisu, ali je cijena) 620kn
Hard disk 160 GB Serial ATA-II 459kn
Optički uređaj DVD±RW 260kn
+ (kučište + napajanje) 202kn

cijena : 2767kn

ploča? Modem? Tipkovnica? Miš? Zvučnici?
Staro 25.08.2006., 20:57   #19
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Koja sam ja budal Kako sam propusti mbo.. aj ostalo ali to...
A šta češ tak ti je to kada ti mensa kaže da Iq neznatno veći od sobne temperature. .Tolko o shpu
Budem probao sa servisem... Šta mislite jel su ovo OK cijene?
Popravak računala ( ak je samo softver) 100kn.

Popravak računala. ( ak je naprimjer grafa otišla).
-Otkrivanje problema 50kn ( mušterija me nazove i kaže komp ne radi blablabla) ja dođem kod nje i vidim kaj ne valja . Pa preporučim šta da kupi i za koliko.. Npr vemil.. ja odem tamo to kupiti iodem mu ugraditi i to naplatim još 50-100kn
Staro 25.08.2006., 21:30   #20
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
na ovom se vec vodi slicna rasprava pa si pogledaj oko tih cijena...
Staro 25.08.2006., 23:16   #21
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
stari moj ti nemas pojma sa cime bi kako poceo moja preporuka ti je jedno mjesec dana istrazivanja trzista a onda pohod u vode koje te zanimaju al to sam ja .

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2006., 00:39   #22
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Samo nesto da dodam a jAAAAAAAAAAko je bitno.
Za otvorit obrt moras biti informaticar - kosta 500 kn.
Ako nisi informaticar,trebas osnovati doo firmu - 4000-7000kn troskova osnivanja i minimalno 20000 za pocetni ulog. Ovih 20000 ti se stavlja na ziro racun tvoje firme i njima se poslije moze raspolagati,ali to ne mijenja cinjenicu da ti za pocetak treba oko 24000 do 27000 kuna (ovisi o javnom biljezniku i gdje zivis).
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2006., 01:45   #23
alimilano
Premium
Moj komp

alimilano's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
ma baš i ne mora bit informatičar......ima nekih djelatnosti na koje se može registrirat...dosta njih je tako...savjetovanje, softw podrška itd......
alimilano je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2006., 07:04   #24
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Računaj na činjenicu da za svaku zarađenu kunu moraš uprihoditi 3 kune jer država dere kroz poreze, a treba platiti i struju, vodu, telefon, internet, mobitel,...
Staro 26.08.2006., 09:03   #25
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
koje ideje

Cime se ti opterecujes s 16 godina,koncentriraj se na obrazovanje,to ce ti dat kruha.
Staro 26.08.2006., 09:37   #26
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor alimilano Pregled postova
ma baš i ne mora bit informatičar......ima nekih djelatnosti na koje se može registrirat...dosta njih je tako...savjetovanje, softw podrška itd......
nisi procitao dobro sta sam napisao.
Ako si informaticar,mozes registrirati obrt za 500 kuna.
Ako NISI informaticar,nemozes registrirati obrt, moras otvoriti D.O.O. firmu i registrirati djelatnost koja ti treba ali treba ti 25000 kn za to.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2006., 09:48   #27
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
nisi procitao dobro sta sam napisao.
Ako si informaticar,mozes registrirati obrt za 500 kuna.
Ako NISI informaticar,nemozes registrirati obrt, moras otvoriti D.O.O. firmu i registrirati djelatnost koja ti treba ali treba ti 25000 kn za to.
Nije istina. Postoje vrste informatičkih obrta koje nisu vezane za stručnu spremu, tako da ih može bilo tko otvoriti.
Općenito postoje vezani i nevezani obrti.
Vezani obrt može otvoriti samo osoba koja ima točno zakonom određenu stručnu spremu da obavlja te vrste poslova, a nevezani može otvoriti mislim bilo tko sa SSS.
Ako ne vjeruješ pogledaj si Narodne Novine, br.52 iz 2003, Nacionalna klasifikacija djelatnosti, pod šifrom 72 imaš računalne i srodne djelatnosti, i nisu vezane za stručnu spremu.
Staro 26.08.2006., 10:34   #28
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Samo nesto da dodam a jAAAAAAAAAAko je bitno.
Za otvorit obrt moras biti informaticar - kosta 500 kn.
Ako nisi informaticar,trebas osnovati doo firmu - 4000-7000kn troskova osnivanja i minimalno 20000 za pocetni ulog. Ovih 20000 ti se stavlja na ziro racun tvoje firme i njima se poslije moze raspolagati,ali to ne mijenja cinjenicu da ti za pocetak treba oko 24000 do 27000 kuna (ovisi o javnom biljezniku i gdje zivis).
kaj se tiče d.o.o.-a malo si sve cifre poduplao...
ok, za osnivanje treba oko 4k kuna, ali za kapitalizaciju "samo" 10k...
Staro 26.08.2006., 10:38   #29
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Citiraj:
Autor Broken Arrow Pregled postova
kaj se tiče d.o.o.-a malo si sve cifre poduplao...
ok, za osnivanje treba oko 4k kuna, ali za kapitalizaciju "samo" 10k...
Nije poduplao. Treba ti oko 4-5 k kn za papirologiju i početni kapital MORA biti 20k kuna. 10k može biti u kešu a 10 u recimo proizvodnim strojevima. Znam jer mi je frend otvarao firmu nema godinu dana, i trebalo mu je 25k kuna sve skupa.
Staro 26.08.2006., 10:38   #30
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Ok.. ima prepreka
kada završim srednju školu.Šta bi sve trebao izvaditi da bi mogao otvoriti dučan s IT opremom? Vidm neki tu barataju ciframa ,da nisu već probavali takvo što . Ak ima kakve veze tehničku školu ču završiti.
i jel ti propao frend?
Početni kapital ako jue ispo 30 000kn nije nikakav problem..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno