|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Plastelin, kit, žvakaća guma na original Leadtekovom hladnjaku
Planiram zamijeniti original cooler na Leadtek 6800LE AGP grafulji sa Zalmanom VF700. Zanima me slijedeće... ako jednog dana odlučim prodati istu, što staviti natrag na memoriju da bude u kontaktu sa Leadtekovim kulerom jer su klasične paste prerijetke za tako nešto. Razmak između kulera i memorijskih čipova je, ovako odokativno određeno, cca 1.5 do 2 mm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja na tvom mjestu onda ne bih bacio one ''krpice'' koje su na memi...nego ih negdje spremio skupa sa original coolerom...tako sam ja sa svojom 6800... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Sa stock hladnjakom imaš razmak između njega i meme? Hm čudno...ja nisam imao takav razmak, hladnjak je sjedio na memi i na gpu. Jesi siguran da je dobro pritegnut? jer ako nije onda ti ima "lufta" između hladnjaka i čipova.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
aka Mali Mirko
|
@Razer: Dok si imao 6800, sjećaš li se je li kuler na njoj bio topal. Ovaj moj bome jest poprilično, a kako je dosta velike površine ( s obje strane kartice) a vent na njemu je, po meni, premalen nemože kvalitetno odvesti toplinu pa dosta grije zrak u kučištu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
To što se grije ne bi trebalo biti loše...barem znaš da je prijenos topline dobar...i da taj original vent je i po meni nekako premal da hladi tu ''busu'' i da moj je također bio topal...zato sam ja imao jedan 120mm vent na bočnoj stranici da puše po nju...to je pomoglo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
aka Mali Mirko
|
Nikad nije skidan. Da nema te "žvakaće gume" memorija nebi bila u nikakvom kontaktu sa hladnjakom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
aka Mali Mirko
|
@Swarm dude: Vidim da imamo istu karticu i da je ti hladiš silencerom. Reci mi kako je kod tebe odnosno tvog silencera situacija sa nalijeganjem hladnjaka na memoriju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Silencer ima one krpice koje stvaraju kontakt između memorije i hladnjaka. Kod njega nemaš problema, čim ga staviš već leži na gpu i na memoriji ![]() Što se tiče stock hladnjaka, ja možda imam drukčiji, jer moja je kartica jedna od ranijih primjeraka (ima 2.2 ns memu) i kod mene hladnjak nije došao sa tim krpicama nego sa ovim bakrenim izbočinama koje su ležale na memoriji. ![]() Ako su promijenili memoriju u kasnijim karticama, može biti i da je hladnjak doživio promjene...
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|