|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
dual boot remove
instalirao sam si vistu na praznu particiju i kad sam ju maknuo ostao mi je dual boot, jel ga mogu kako izbrisat?
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Postaj text iz boot.ini fajla pa ti označimo što moraš izbrisati... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ima još jedan način a to je da odabereš Win za bootanje i makneš vrijeme koje ti pokazuje koje Win da digne. A tamo je odma EDIT sa boot.inijem koji tu prepiši kao što Tor kaže da ti kažemo što da pobrišeš. Evo slika: http://img204.imageshack.us/img204/7...ed1copyjh8.jpg
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Za Windows XP Professional: cmd bootcfg /Query - ispisuje sadržaj boot.ini , lijepo strukturirano po entryjima. Obratite pažnju na Boot Entry ID. bootcfg /delete /id 2 - uklanja boot.ini entry s ID 2. Ako su na disku prvi OS - XP Pro i drugi OS - Vista, ukloniti će Vistu. Napomena: ne radi na Windows XP Home.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Vista beta 2 ne koristi boot.ini već BCDEDIT.exe. U boot.ini zapisuje samo dva komentara, pa stvar izgleda otprilike ovako : ; ;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems. ;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options. ; [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT /NOEXECUTE=OPTIN Stvar se rješava bootanjem u recovery console od XP-a, te komandom fixboot.
![]() |
#7 |
Premium
|
perki, kako da onda maknem vista boot?
![]() |
#8 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ajde budi dusa i postaj mi boot.ini sadrzaj kako je tor reko...jerbo je moj "modan" te nije isti vise... uglavnom ovo je originalni boot.ini sadrzaj za win xp pro [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect edit: evo ako ti je tolki problem da nemres ili ne usudis se modat...stavi jednostavno timeout=30 na timeout=0-5 smanjuje ono odbrojavanje...ak je na 0 buta ko da nemas opcije switchanja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Daklem, ovako : 1. Ubaci Windows XP cd 2. Restartaj komp 3. Ulogiraj se u recovery console (na welcome to setup ekranu pritisneš "R") 4. upiši fixboot, stisneš enter i odgovoriš sa Y na ono kaj te pita 5. izvadi cd i restartaj komp 6. na C:\\ obriši sljedeće fileove i foldere: boot (folder), boot.bak, bootmgr, bootsect.bak 7. popij si nekaj
![]() |
#10 |
Premium
|
hvala puno!
|
|
Oglas
|
|
![]() |