|
![]() |
#1 |
just like Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
Virtual private network - VPN
Virtualna privatna mreža (Virtual private network – VPN) predstavlja komunikacijski sustav koji koristi infrastrukturu Interneta, za fleksibilniji i ekonomičniji prijenos podataka između udaljenih ureda, virtualnih ureda, te djelatnika koji koriste prijenosna računala, povezivanjem u privatnu računalnu mrežu. VPN može postojati između pojedinog računala i privatne mreže (client-to-server) ili mreže računala na udaljenoj lokaciji koja je povezana sa centralnim uredom (server-to-server). Sigurnosne mjere koje se primjenjuju su različite, ali svakako uključuju tuneliranje, enkripciju, autorizaciju paketa, autorizaciju korisnika i kontrolu pristupa virtualnoj privatnoj mreži. i tako dalje... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: E sad...što ja (NE)znam o VPN-u recimo da sam uspio uspostaviti VPN između mene i frenda(Xp-pro) u susjednoj zgradi kod njega je namješteno Allow incoming Conn, i određeno je koje IP adrese da se dodijele prilikom uspostave konekcije, useri koji se mogu logirati su takoje odabrani. on kao HOST dobiva npr:192.168.3.5 ja 192.168.3.6 i uspostavi se konekcija... on vidi koji je user spojen,, ja pak imam ikonicu da je veza uspostavljena.. I kaj sad za kaj mi služe npr. ove dvije IP adrese..ja vidim da imam na toj konekciji pripadajuću adresu...ali ja nemrem niš s tom njegovom IP:192.168.3.5 nit pingat, niti napraviti remote, niti pojma nemam šta... kako da ja njemu pošaljem ikakve podatke kroz tu našu konekciju,,, šta da ja radim s tim svim? bilo kakav HINT ili dodatno pojašnjenje bi mi dobro došlo, jer me znatiželja jako mori : hitthewa
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
da se ne mucis, probaj http://www.hamachi.cc/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Otvori MyComp, u adres bar upiši: \\ime_drugog_računala\D$ Otvara ti se njegov D disk (ili koji si već odabrao) i s njim možeš raditi što god te volja, kao da sjediš za njegovim kompom. Mislim da ti je to dovoljno logike da skužiš poantu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
U pravilu bi trebalo isključiti tu opciju jer inače bilo tko ima pristup mreži ima i pristup svim podacima na računalu bez obzira jesu li shareani ili ne... http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=314984 http://en.wikipedia.org/wiki/Administrative_shares
![]() |
![]() |
#8 |
just like Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
Ete ga...radi sve, hvala ![]() umene je bila greška što je Host imao IP ala 192.168.1.100 a u incoming conn. sam stavio da se dodjeljuju adrese ala 192.168.5.120 nakon sto sam to promijenio uspio sam se spojit i vako i nako..svakako ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|