|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2003
|
kingmax memorija
Koliko vas zna za Kingmax-ove module (u mom slucaju 256 DDR 333) ciji su cipovi ljubicaste boje? dogodilo se to da mi je uvaljen jedan takav na moj zahtjev da mi se umjesto 1 512 Kingmaxa uvali 2 sticka od 256. Ucinio sam to zbog toga jer sam nedavno nabavio EPOX 8RDA+, nforce2 chipset koji bolje tj brze funkcionira ukoliko se u dimm2 i 3 umetnu dvije identice (identicne) memorije (u mom slucaju 2 x 256). Baza je u tome da mi prodavac onako na papiru i nije uvalio cevap; obe memorije su apsolutno iste oznake s jednom razlikom: na malim chipovima u jednom slucaju pise -60 a u drugom -50. Da rezimiram - razlikuju se po toj oznaci, boji chipova (crna naspram ljubicaste) i sirini samog modula. Moze li mi tko objasniti o cemu se ovdje radi? Kakvi su to stickovi? (koje nigdje na internetu pa ni na Kingmaxovoj stranici nemogu naci? Dali funkcioniraju na istom naponu - i dali ih zbog nedeklarativnih razlika nforce 2 slabije iskoristava? Jasno je da za ulozene novce zelim iskoristiti maksimum koji mi athlon xp 2500+ i ustekane komponente mogu pruziti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Nikada ćuo za Kingmax s ljubičastim modulima ![]() Pikni samo taj keks u DIMM i prodaj OC na CL2, ili barem FSB 333 na CL2, pa da vidimo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Bježi
Bježi od Kingmaxa , znaju zaredati seriju koja se kvari gore od bilo kojeg no name. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
daj ne mojte odmah plasit covjeka (bjezi od kingmaxa) Treba prvo vidit kakve je brzine memorija pa onda sudit.. ne znaci ako su drugima neki moduli krepavali da ce i njemu ![]()
![]() |
#6 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|