|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Flashing DVD-RW
Imam: PIONEER DVD-RW DVR-108 I htio bih ga flashnuti jer mi pali DVDe, a rekao bi da je zbog ASUS Matične ploče. Kak se to Flasha? Di da nadjem novi firmware? Koji firmware da stavim? MB je ASUS P5WD2-E Premium (Greška na Nero 6 - Power Calibration Error, DVD ostane netaknut, piše Failed, al DVD je upotrebljiv) (Greška na Nero 7 - Power Calibration Error, počne pržit, ali na početku skuri DVD)
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Skineš ga sa stranice proizvođača pržilice u tvom slučaju pioneer i kad ga skineš pokreneš ga kao neki program i samo pratiš upute, treba stisnut 2,3 tipke i kad krene instalejšn ne diraj niš ni slučajno ne prekidaj jer ćeš skurit pržu. U everest ultimate edition imaš direkt link do stranice sa firmware-ima. Kako sam ti i rekao na... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
To je isti kao moj a greška možda nije u firmwareu nego ti se leća pomakla. Jesi ga čistio sa kakvim cd-cleanerom ? Ni nemoj jer u 108 leća nije baš nešto najbolje učvršćena i četkice na cd-u ju pomjere. Imao sam istih takvih pihdarija s njim. Nabavi si voska za pečatit pisma, rastavi pržu, kupi jeftinih 10-tak dvd-a i morat ćeš ručno kalibrirat leću. Mali križati odvijač i imaš vijak s kojim dovodiš leću u idealan položaj, kad ga nađeš otopiš malo voska i zaliješ vijak. Eto, zahtjevan posao ali ako ti je žao bacit pržu... Ima 4-5mj kako sam to kod sebe napravio i radi prža kao zmaj, bilo koji nero i ni jedan nije pukao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam ju s ničim čistio... No neda mi se gnjavit kalibriranjem... No fora je da CDe normalno sprzi... Probat ću s firmwareom.
![]() |
![]() |
#5 |
DDR RAM1
Datum registracije: Jul 2005
|
Na http://www.cdrinfo.com/ imaš dosta zanimljivih stvari... A evo i link za zadnji firmware od 108ice |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Flashuo sa s 1.14 na v1.20. No, čini se da pali sve živo što se prži iznad 4x, a prža 16x... Vratio sam Nero6, i svaki DVD koji stavim bio 8x ili 16x, on mu najviše dozvoli prženje na 4x, a na 4x sprži uspješno. Kako, zašto i što sad?
![]() |
#7 |
DDR RAM1
|
Nadam se da je IDE kabel koji koristiš ispravan odnosno dobro spojen. Ta prža ti treba biti na Ultra DMA Mode 4 a ne PIO pa poglerdaj u Control Panelu. (Kad odeš na ControlPanel/System/Hardware/Device Manager/ i onda na IDE ATA/ATAPI controlers klikneš na plus i izabereš Primary odnosno Secondary IDE Chanel ovisno na koji ti je prža spojena... prvo desni klik za propertis i pod Advanced setings stoje transfer modovi....) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Power Calibration Error Pri većim brzinama nero ne može izračunati gdje treba zapisat podatak, seljački rečeno... leća ne stoji pod 90 stupnjeva u odnosu na površinu medija i onda laser baca snop pod nekim drugim kutem. Nisam ja to izmislio, pametniji ljudi mi rekli kad je mene moja prža identično tako zezala... mooožda je i ASPI driver u pitanju ali nebih rekao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Baš mijenjam IDE kabel, pa ćemo vidit.
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Promijenio sam 3 kabla, probao oba IDE utora, ništa. Neće pržit iznat 4x uspješno. Ili ne ponudi više od 4x.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moja 108 radi perfektno već 2,5 godine sa bilo kojim programom za prženje. Nekidan sam čak bacio paralelno prženje 8x DVD na obe prže istovremeno i nije bilo nikakvih problema, a vrijeme prženja je bilo kao i obično cca. 8 min.
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Pionirček nije bas previse inteligentan uredjaj. Ima sve vise novih tipova medija, i ako nisu azurirani u firmware-u , brzina przenja ne mora biti jednaka brzini na kojoj bi se taj medij mogao przit. npr . 2 traxdate iz 2 spindla mogu bit potpuno razliciti mediji. A kad pukne a przi na vise od 4 puta, moze bit da przilica odlazi , a moze bit da mediji sa istim MID-om nisu vise isti kao kad su zadnji puta izdali firmware.Benq je to inteligentno rijesio sa "SOLID BURN" i WOPC tehnologijim. Najsigurnija je po meni provjera uzet verbatim, i vidjet kak se ponasa na 8x , eventualno 12x.
__________________ |
![]() |
#16 |
DDR RAM1
|
@Sa_Stilom: o kojim medijima se radi? Moj pioneer 108 neće pržiti na sve medije punom brzinom... Inače 4x i 8x nije nikad uništio niti jedan medij ali je zato na 16x znao pokoji za***************at!
![]() |
#17 |
Premium
|
Gigamaster 8x Verbatim 16x
![]() |
#18 |
Premium
|
Gigamaster je za tebe medij? Nije ni čudo da prženje puca. Ja uvijek pržim na 8x i nikad ništa nije puklo. Većom brzinom pada kvaliteta snimljenog materijala. Za tih par minuta razlike između 8 i 16x, kvaliteta pada, a meni je ona bitnija od brzine.
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Otkako sam promjenio ploču i to sve, počeo se javljat problem. btw: potrošio sam oko 900-1000 Gigamaster DVDa 8x +/-, ali baš nikad nisam nijedan bacio, osim ako mi nije trebao, ili ako sam przio kod nekog ko je rekao da mu je prža u banani. 100kom/150kn i zbilja nikad problema. Nemoj krivit Medij, ako se ita stvar dogadja s fakin Verbatim DVDima koji podržavaju 16x !
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Nisam probao, sutra bi on trebao doć do mene. Uglavnom, sad sam primjetio, imam DVDe, i hoću prekopirat s DVDa DivXe na komp, i kad stavim u Pioneer, javi ERROR, onaj data cilind..."nešto" check error Stavim Combo (TEAC) sve 5.
![]() |
#22 |
Premium
|
Po svemu sudeći - vječna lovišta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |