Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.08.2006., 17:15   #1
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Motivacija za kupovinu novog računala (ili komponenti)

Ako pogledate Intel forum, vidi se da je ekipa nakog godinu-dvije žabokrečine u usporedbi sa AMD forumom, poludila za Conroe procesorom i nafilala grupu postovima.

E sad mene zanima u čemu je vic. Priznajem da sam i ja dosta kupovao hardware, OC-ao itd (iako, prije 10 i više godina kupovina 60MHZ pentiuma umjesto 25MHz 486 SX-a je ZBILJA bila golem napredak, za razliku od sadašnjih parsto MHz gore-dolje koji donose 10-20% u najboljem slučaju)

Sad sam međutim u stadiju da kupujem samo kad procijenim da mi nešto ne radi dovoljno dobro ili brzo...a to je postalo iznimno rijetko

E sad, ako zanemarimo nirvanu oko činjenice da najbrže možete izračunati PI na milijun decimala (čitave 3s brže nego susjed) u čitavom kvartu, što drugo je važno kod kupovine?
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 17:30   #2
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova

E sad, ako zanemarimo nirvanu oko činjenice da najbrže možete izračunati PI na milijun decimala (čitave 3s brže nego susjed) u čitavom kvartu, što drugo je važno kod kupovine?
Nista. Ako si zadovoljan svojom konfom ,nemas zasto bacit pare. Ako nisi zadovoljan nekom brzinom,komponentom,bukom itd itd,onda mijenjas. Moj p4 3.0 prescott na abit IC7 ploci radi ko zmaj,ali eto nisam zadovoljan temperaturom i grafom 6600 vulgaris. Gledat cu si uzet tt sonictower da sredim tisinu i temperaturu i to je to za sada. Mozda cu uzeti neku x800 agp rabljenu ako nadjem i kad izadje dx10 MOZDA,ali MOZDA predjem na PCI-E platformu.
Ljudi vecinom uzimaju bolje konfe jer su ovisni o hardware-u ili jednostavno se vole pokazat da imaju jaku konfu. Ima i onih koji stalno prodaju kupuju tako da uvijek imaju novu konfu a da ne izgube jako na cijeni a ima i onih koji su frikovi pa im niti jedna konfa nije prebrza ili pretiha( me )
Sve u svemu kako ko voli,ali ne vidim razlog mijenjanja tvog winchestera osim ako zelis neki dual-core koji ce ti bolje i brze radit.
Eto.
spawn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.08.2006., 20:23   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Ako pogledate Intel forum, vidi se da je ekipa nakog godinu-dvije žabokrečine u usporedbi sa AMD forumom, poludila za Conroe procesorom i nafilala grupu postovima.

E sad mene zanima u čemu je vic.
U tome da si non cool i da ne citas izmedju redaka. Pc Ekspert nije nista drugo (za sada, s nadom na bolje) nego Playstation forum/e-zine - buduci da su danasnje PC igre cisti bloatware, nije ni cudo sto ekipa mora svako malo kupovati novi hardver da bi ostala cool, u toku i da mogu raspaliti svu silu efekata na svojoj 17" Belinei. Na stranu sto 99% njih nije upoznato s osnovnim konceptom rada racunala niti ima ikakve podloge za smisleni rad na istome - sto i ne bi bio problem da se svakim danom ne pojavljuje sve vise instatn gurua.

Citiraj:
Opet, pitas uglavnom krivi milje. Prokurvani PC kao cista gamerska konzola diktira obnovu hardvera u intervalima manjim od godine dana ako zelis biti u kondiciji. Wintel stoka je uglavnom neprikladna za bilo sto osim gaymanja, redovito je bez netiquettea i osnovnih pravila ophodjenja; pa je glupo za ocekivati da ce ti sad neko reci da je presao s Pentijuma 4 na Durona (doduse dva, jelda Zonde) samo zato sto je dobio ECC podrsku, registriranu memoriju, 64 bit PCI da mu se SCSI kontroler napokon razmase i tako to... Ako ti jos nija jasno o cemu se radi, samo pogledaj "Konfiguracije", gdje je standardni post srocen ovako: "Trebami konfiguracija za 5k kn za igre, Photoshop, Autocad, Internet, MP3, DVD, Divx i da ima printer (laserski, jebote, op.a), skener i 17" LCD".

Vremena se mijenjaju, a jedino sto mozes je prihvatiti igru i sutiti. Da se ne mijenjaju, danas bi vjerojatno razgovarali, u najgorem slucaju, na sve vise i vise zapostavljenijem portu 119...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 21:04   #4
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Na stranu sto 99% njih nije upoznato s osnovnim konceptom rada racunala niti ima ikakve podloge za smisleni rad na istome - sto i ne bi bio problem da se svakim danom ne pojavljuje sve vise instatn gurua.
Malo je i industrija kriva tome...ajd kaži neku razvojnu okolinu koja je dovoljno jednostavna za početnika kao što je Basic bio u doba C64 i sličnih računala
(a bogme je i strojni kod postao nešto složeniji nego na 6502)

Citiraj:
Vremena se mijenjaju, a jedino sto mozes je prihvatiti igru i sutiti. Da se ne mijenjaju, danas bi vjerojatno razgovarali, u najgorem slucaju, na sve vise i vise zapostavljenijem portu 119...
Kako godine prolaze, sve sam neprilagođeniji, valjda jedini na forumu imam underclockanu memoriju (jer mi se ne da riskirati podatke )
Staro 15.08.2006., 21:22   #5
Lesa
Premium

Lesa's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
bubba je neke stvari dobro objasnio, Bruno još bolje Meni jedino što malo smeta je što mi izgleda da si se zakačio baš na Intela i Conroa. Istina je da se pojavilo hrpa threadova, linkova i svega ostaloga, no isto tako je i bilo kada je Athlon 64 bio u trendu - jednaka količina linkova, threadova i busanja u prsa kako "mi" sa AMDom smo najjači, Intelovci su luzeri ista stvar, samo sa druge strane fanatizma..

Citiraj:
Gdje ti ovdje vidiš problem? Na forumu smo što ne? Filaju postove o jako dobrom novom procesoru i platformi? Ti ovdje nevidiš veliki napredak? U najmanju ruku jednak je svima dosadašnjim u borbi Intela i AMDa. Ovim najbolje pokazuješ IMHO što tebe zapravo smeta.
Intel podforum još uvijek ima 2 i po puta manje i threadova i postova..po tebi razlika treba biti veća ili ..
Staro 15.08.2006., 21:35   #6
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Lesa Pregled postova
Gdje ti ovdje vidiš problem? Na forumu smo što ne? Filaju postove o jako dobrom novom procesoru i platformi? Ti ovdje nevidiš veliki napredak? U najmanju ruku jednak je svima dosadašnjim u borbi Intela i AMDa. Ovim najbolje pokazuješ IMHO što tebe zapravo smeta.
Intel podforum još uvijek ima 2 i po puta manje i threadova i postova..po tebi razlika treba biti veća ili ..
Dapače, uopće me ne smeta, odavno se premišljam o X2, ali je cijena bila za moj pojam nerazumno visoka, tako da je činjenica da je Intel konačno napravio dobar procesor dobitak za mene čak i ako AMD-a uzmem.

Ono što me smeta je hrpa super PI rezultata, OC-ovi kojima je cilj da se postaš u bios, nema veze što se windowsi ne dižu i slično.
Vidim da ljudi planiraju prijeći sa npr 3000+ ili p4 3Ghz i jačih na Conroe, a ne vidim baš neku (smislenu) potrebu za tim.

Pa vidjeli smo kad sam počeo thread o grafičkim karticama da ima ljudi koji su utukli 20.000 i više kuna u par godina samo na grafičke, to je već pomalo ovisnost.
Staro 15.08.2006., 21:52   #7
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
ja imam motivaciju da kupim kad vidim nesto da se jeftino prodaje i da mi treba ostalo me nis nezanima

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 21:59   #8
crn
The Geek Wants Out

crn's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Ono što me smeta je hrpa super PI rezultata, OC-ovi kojima je cilj da se postaš u bios, nema veze što se windowsi ne dižu i slično.
Vidim da ljudi planiraju prijeći sa npr 3000+ ili p4 3Ghz i jačih na Conroe, a ne vidim baš neku (smislenu) potrebu za tim.
Kao da ljudi inače rade nešto jer imaju 'smislenu potrebu'... čovjeka po definiciji rijetko (za ne reć nikad) ne vodi razum ili logika (a pogotovo ako troši tuđe novce). Netko svršava na nove felge ili novi mobitel sa xyz opcijama a netko na ocanje i latencije. Ja osobno ne mogu shvatiti npr. zašto bi odrasla osoba obukla kostim iz SF serije i šetala naokolo ili zašto je ženskom čeljadetu normalno pljunuti 2k kn za cipele ali bože moj svakome svoje

The Geek Wants OUT
by Ernest Cline

At first glance
I probably appear to be a somewhat ordinary,
somewhat average looking fellow.
Calm, harmless, at ease.

But this is by design.
You see, it is through decades of research and rigorous training that I have crafted this façade of normalcy.

And now, through intense concentration,
I am able to function in a social setting.
I can speak at length with educated people about
pertinent matters of public importance,
such as literature,
or the current political climate in Europe.

I am capable of conversing with you
without ever revealing that just underneath the surface
of this manufactured veneer
there hides an altogether different person.
A monster, some might say.
My alter-ego.
He is the opposite of the image I project.
He is the antithesis of Cool.
He is the LAST person you want to get trapped in a conversation with.

He is The Geek.
The obsessive science fiction movie watching,
comic book collecting,
Monty Python dialogue memorizing,
Dungeons and Dragons playing GEEK
that I struggle daily to keep hidden from the world.

But The Geek Wants Out.

He want to talk to you.
He wants to give you his doctoral dissertation on why
The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension
is the greatest fucking film of all time!

He wants to bitch slap you because
you’ve never seen Big Trouble in Little China.
What? Have you been living in a fucking cave?!

He wants to kick your ass in Star Wars Trivial Pursuit.
And he will.
Because he’s a fucking Geek.

And he wants his toys.
He wants the complete set
in mint condition,
still in the box.
He wants every item on the planet that is even remotely related to Ultraman.
Because Ultraman is Airwolf!

He could give a squirt of piss
about sports or politics or rhetoric.
Such things are of no consequence to him.
What matters is the release date of the next Lord of the Rings movie!

You see, The Geek can’t wait.
The Geek has no patience.
He wants what he wants when he wants it.
And all he wants is stupid shit!

He wants his own Tardis.
He wants his own light saber.
He wants to buy a DeLorean and he wants to drive it 88 miles per hour.

He wants movies.
He wants to see the Director’s Cut.
He wants the impossible to find Japanese bootleg with
6 minutes of never-before-seen footage.

He wants to watch Blade Runner. Again.
He wants to watch Brazil. Again.
He wants to watch A Clockwork Orange.
Again and Again!

But I deprive him of these things, as best I can,
until I can no longer ignore his voice
screaming in my head.

I am Jekyl. He is Hyde.
I am Bruce Banner. He is the Hulk.
Especially the Hulk from issues #272 to #378.

But no longer!
I am putting a stop to all this nerdy shit right now!
I’m an adult, for Christ’s sake!
And this body isn’t big enough for the both of us.
One of us has to go, and it’s gonna be him.
I banishing the Geek forever to the Phantom Zone,
just like in Superman II !
Because, in the end –
there can be only one.
crn je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 22:17   #9
Ph03n1x
Premium
Moj komp

Ph03n1x's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
@crn...upravo tako...apsolutno je u tome stvar...

@Bubba...iako se doticni gornji post odnosi i na mene, rekao si nesto s cime se apsolutno slazem, iako ''plivam'' u suprotnom smjeru (makar, slabo se ja igram na kompu, ali niti ne radim nesto pretjerano pametno, ali sada cu nadam se konacno pocet nesto ozbiljno). drago mi je da imamo ovakvih intelektualaca ovdje...iskreno svaka cast

Ph03n1x je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2006., 22:09   #10
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
. Pc Ekspert nije nista drugo (za sada, s nadom na bolje) nego Playstation
Nije takva stvar samo sa PCE.
Na dosta drugih foruma je slicna stvar (ne vezanih za HW ili SW)... imam dojam da na HR forumima (opet naglasavam ne samo HW i SW vec i ostali, Auto, Zvuk, Gluposti i ostala sranja) nema skoro nista pametnog za procitat.
Svi misle da su najpametniji i da sve znaju i da su uvijek u pravu, kad pitas za savjet dobijes gomilu spama i nepotrebnih postova, a ako si novi na forumu i ne kuzis se u skroz u to izflejmaju te do daske.

Da se vratim na temu. Kupio sam novi komp jer stari komp ostaje doma, a ja novi nosim sa sobom na fax. Da nije toga, ne bi mi kupio novi komp jer mi ne treba i nije me briga o svim silnim pijevima, markovima, slicicama u sekundi, i ostalim ŽNJ stvarima.
Oglas

Oglas
Staro 16.08.2006., 22:46   #11
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Puno je toga što bi se moglo reći na ovu temu...
ludilo za novim HW điđa miđama je uvijek prisutno jer se ovdje okupljaju ljudi (između ostalih9 kojima su te iste komponente nekakvi fetiš i oni koji jednostavno moraju imati najnaj komponente...
neki se pale na aute, mjuzu, sport, neki na HW.... znamo svi da tu nema previše logike i da svatko od nas ima neki hobi, strast.

u tu kategoriju spadaju ljudi koji će dobre komponente mijenjat kako bi imali najnovije fore.
za one koji iz čiste potrebe (kakva god ona bila) kupuju novi kompjuter i trebaju dobru mašinu, ne vidim bolju opciju od conroe konfiguracije. nije ni preskupa u najslabijoj E6300 varijanti.

osobno bi mi dobro došao dual core za moje potrebe, ali to nipošto neće biti conroe jer ne spadam u kategoriju hardcore HW ovisnika i nemam para za bacanje, ali bi mi dobro sjeo jedan 3800+ x2 ako zatvorim financijsku konstrukciju.

kad malo bolje pogledaš sve je to apsurdno, vrlo brzo više ni conroe neće biti dobar, onda će se pričati o quad core kentsfieldu, pa o novoj amd arhitekturi. i tako unedogled.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno