|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() pozdrav! Dakle zanima me dali je i kako podesiti ako je moguće sljedeće. U prizemlju kuće imam MaxTV zbog potrebne blizine TV-u a na net se spajam putem W-Lana na komp koji mi je na katu.Za te potrebe koristim ZyXEL WLAN Acces Point / Router. Od prije mi je ostao siemens 515 Acces Point koji sam sad putem kabla spojio sa kompom. Ono što bih ja sad htio je da sad taj internet koji koristim preko ZyXEL-a pomoću ovog drugo Acces Pointa distribuiram na točno određenu lokaciju tako da kad odem na tu lokaciju sa svojim laptopom mogu ići na net. Znam da bi bilo jednostavnije izravno se spojiti na ZyXEL ali to nije moguće a uostalom 515 je već odavno na krovu i sat-kantena već uperena na tu lokaciju s koje mi je potreban internet. Kako ta lokacija nije pretjerano daleko,neki 100-150m mislim da bih to mogao uspjeti postaviti ali kako.Što se tiče sat-kantene ona je usmjerena ali ne toliko jer nije u fokusu tako da mislim da nebi bio problem uhvatiti signal.S druge strane bih na laptopu bila USB W-Lan kartica sa vanjskom antenom. Dakle kako pustiti internet preko drugog Acces Pointa.Koristim Vistu ako je kome potrebno takva informacija. THX PUNO!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Možda ti uspije a možda ne jer je SE515 kućni gateway a ne ap. Spoji SE515 žično (Lan1) na ZyXEL (Lan1 ili Lan2). Postavi IP od SE515 na 192.168.1.2 (pretpostavka da je ZyXEL na 192.168.1.1) i ugasi sve šta netreba npr. Dhcp Server (to bi trebao ZyXEL radit). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Problem i je u tome što ih ne mogu povezati kablom pa zata idem bežićno tj. preko kompa koji je na ZyXel povezan bežićno a onda od kompa na SE515 opet kablom. Dakle veza između ZyXel-a i se515 je komp koji je povezan bežićno na ZyXel. uf već sam se sav spetljao ko je na koga kako povezan ali tako je. ZyXEL----wlan-----comp-----lan-----se515-----wlan----laptop ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Mislim da se može to napraviti što si zamislio. Znači: 1. na Zyxel-u ti je adresa 192.168.1.1, preporuka, prebaci na 192.168.1.100 (zašto, kasnije objašnjenje) 2. komp kojise spaja w-lanom na Zyxel ima lan i w-lan, što bi značilo da odeš na Control Panel >> Network Connections >> selektiraš lan i wlan, desni klik i napraviš Bridge connection. E sad, zašto smo rekli Zyxel na 192.168.1.100, zato jer kad napraviš na kompu bridge konekciju, on će i jednoj i drugoj kartici dodijeliti (znači cijelom kompu) ip adresu 192.168.1.1 Kad je to napravljeno, desni klik na Network Bridge na kompu i na Properties, pa pod TCP/ip upisuješ: ip adresa : koju adresu želiš da ti ima komp (192.168.1.1) subnet mask: 255.255.255.0 default gateway: adresa rutera Zyxela (192.168.1.100) primary i secondary dns: ovisno na kojem ti je operateru dsl, a pošto imaš MaxTV znači t-com, upisuješ dns servere za T-Com klikovi na Ok, Ok i komp je riješen 3. Sada slijedi rješavanje SE515. Lan kabel iz kompa ubodeš u SE515, pogasiš DHCP, Internet konekciju i mislim da je to to. 4. Laptop kojim se spajaš na SE515 dodijeliš ip npr. 192.168.1.25 subnet: 255.255.255.0 gateway : ip kompa, znači 192.168.1.1 dns: od t-coma Napomena: Ako ne znaš koji ti je dns za t-com, prije cijele procedure pokreni Command prompt (tipka Win+R, upiši CMD i klikni OK), te u njemu upiši ipconfig /all i opali Enter. Sada u izlistu nađi naziv Wlan kartice i prepiši koje su vrijednosti pod DNS. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|