Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.08.2006., 09:58   #1
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
MCE2k5 problem

Ovako, imam hybridnu gigabytovu tv karticu i u media centru kada idem na scan for services pronadje mi hrt 1 i 2, rtl, novu ; dakle dvb-t radi u media centru.
Ali onda kada hocu gledati tv javi mi:

Nesto sam cuo da se treba imati hardwarski dekoder ili tak nesto da bi radio u MCE. Pretpostavljam da imam hardwerski dekoder kada nadje kanale prek dvbt-a.
inace imam k-lite codec pak tako da codece imam.
Ima li neki patch za MCE ako nije moguce koristiti moju karticu?
raf je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2006., 10:41   #2
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
To što je našao programe ipak ne znači da ih možeš gledati... Jedno s drugim nema veze.

Da, potreban ti je decoder (mpeg-2 decoder), ali ne nužno hardverski. Takove sam vidio na nvidia grafičkim karticama. K-lite ih ima preko nekoliko no s obzirom da su to hakirane verzije, očito ne rade sa MCE.

Pokušaj instalirati MCE codec koji se nalazi na CD-u zajedno sa driverima od TV kartice. Moguće da sadrži i mpeg-2 decoder. Ako ne upali, instaliraj kakav dvd player tipa WINDVD, PowerDVD,...

Usput, topla preporuka da se prije svega rješiš K-lite codec packa.
Oglas

Oglas
Staro 17.08.2006., 11:50   #3
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

1. gledao sam na support stranici od tv kartice, nema novijih drivera, ali ima dva nova modela koji su MCE supported. Lagano mi je diglo zivce jer sam pomislio da MCE ne podrzava moju karticu.

2. Playere sam instalirao i opet nije radilio. Nasao sam na nekoj support stranici za MCE da valja neki nvidia decoder. Malo mi bilo sumljivo da ce raditi jer ipak imam ati karticu, ali eto za divno cudo je proradilo.

3. MCE codec ili bilo sta sto ima veze s MCE nema na cd-u, pa cak ni na njihovoj support stranici.

4. Ajd mi onda preporuci koji codec pack da si skinem. Bitno mi je samo da ima WMP classic
Staro 17.08.2006., 12:54   #4
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor raf Pregled postova
4. Ajd mi onda preporuci koji codec pack da si skinem. Bitno mi je samo da ima WMP classic
Nemoj stavljati codec packove nego instaliraj ffdshow koji podrzava hrpu formata,i MPClassic posebno i to je to...Ako ti neki codec zatreba,skines ga i zasebno ga instaliras
Staro 17.08.2006., 13:20   #5
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Upravo tako. Sam Media player classic već podržava gro formata, a u kombinaciji sa ffdshow-om gotovo da nema toga što nečeš moći gledati ili slušati.

Problem sa K-lite-om je što već sadrži mpeg-2 decodere od intervidea i cyberlinka (windvd i powerdvd), ali su "isčupani" iz matičnih aplikacija i upitna je njihova pravilna registracija na sistem. Isto tako K-lite sadrži još tri mpeg-2 decodera (ligos, mainconcept, gabest) od kojih je neki moguće preuzeo prioritet, a nije, eto, podržan na MCE.

Što se gigabyta tiče MCE codec se očito isporučuje samo uz novije kartice, koje su službeno MCE supported.

Nvidia Purevideo decoder je softverski mpeg-2 i dolby decoder i neovisan je o grafičkoj kartici. Jedino će u kombinaciji sa 6xxx i 7xxx nvidijinim karticama biti omogućene neke ekstra funkcije.
Staro 17.08.2006., 14:22   #6
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

ajd fala,, probam pa javim
Staro 18.08.2006., 10:23   #7
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Nvidia Purevideo decoder je softverski mpeg-2 i dolby decoder i neovisan je o grafičkoj kartici. Jedino će u kombinaciji sa 6xxx i 7xxx nvidijinim karticama biti omogućene neke ekstra funkcije.
Purevideo ce kod navedenih kartica moci koristiti hardware ubrzanje tj. manje ce opterecivati procesor, iako to znaju koristiti i neki drugi decoderi. Osobno slikom sam zadovoljan, ostrija je, boje su zivlje, a posebno se vidi kod horizontalnog skrola (recimo Dnevnik NoveTV) kad su slova daleko ostrija i cisca.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2006., 11:19   #8
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

lacy jel imas ti MCE 2005 ili jos uvijek koristis onaj media portal?
Sada kada mi je sve proradilo i gotovo savrseno radi, mogu ti reci da je puno boji prog od MP.
Staro 18.08.2006., 11:26   #9
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Joooooooj nemoj da te cuju sa http://www.team-mediaportal.com/news...dvb/c/s/t.html

Nego po cemu ti se cini da je bolji MCE? Vidio sam ga kod frienda i mozda izgledom, za MP imas skinove i sa 3DMP skinom izgleda jako lijepo.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2006., 09:56   #10
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

A neznam bolji mi je. Brze mi nekak radi, sa MP imam osjecaj da malo trza (mislim na ono kada odaberes neku opciju u MCE je iste sec otvori, dok u Mp imam osjecaj da trza).

No evo i drugog problema, snimio sam nesto ali to sada nemogu pronaci u exploreru, vidim ga u MCE i mogu ga cak i pokrenuti, ali neznam di se nalazi na hardu pa ga nemogu cak ni editirat...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno