|
![]() |
#1 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Prekidači za paljenje i reset
Question: Kakvi bi morali biti prekidači za paljenje i reset kompa? Moraju li biti oni koji se nakon "klika" vraćaju u prvotni položaj? Postoji li neko ograničenje što se tiče njihove veličine(mislim zbog otpora koji unose)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
MOraju se vračat, a mislim da nekog ogranivenja nema, tu teku minimlne struje, samo da impuls da ploča krene.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Prekidači se nisu vračali (onaj za paljenje) na starim AT kučištima..... Danas na ATX napajanjima je dovoljan samo impuls, pa ti treba prekidač koji se vrača, a što se tiče "veličine".....mislim da je svejedno.....! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Možeš i normalan prekidač uzet, samo kaj ćeš ga onda sam morat trznut "gore-dolje"...al uglavnom može se, kao što se sa šarafcigerom može palit...i tako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ima nas više takvih.......Neki su tako palili komp 2 mjeseca ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Naravno, kucista nemam. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Tak susjed pali yugića na žice. Ja svog palim na gumbek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Graphics Lunatic
Datum registracije: Jun 2006
|
A neki ga pale na guranje ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Nego da pitam, jel se moze kaj dogodit ak sajbam sa sarafcigerom po pinovima od front panela? Npr, dok ne skuzim na koji se pin pali... (ne pise na svakoj maticnoj) ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Praksa - NE Ja sam palio neko vrijeme PC onak samo malerski povlaceci šarafcgirer po pinovima. Jednom sam se prepo da ne radi. 5 min kasnije sam skuzi da povlacim po konktorima za front panel USB : lol2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
She`s back...
|
v Fleks, hebem ti avatar!! ![]() Evo, kupio prekidač...mislim da bi se preko tog mogla uključivati manja trafostanica... Hebeno je velik... Ima dva položaja pa ću na njega nabaciti i paljenje i reset... Za prvu ruku će biti ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
She`s back...
|
Mrzim ovaj prekidač... Može li se nekako napraviti da se komp pali preko tipkovnice?(imam onu tipkicu power na tipkovnici) Dosta da ga mogu upaliti i ugasiti preko tipkovnice ako blokira ili slično... Je li to izvedivo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
She`s back...
|
Probao sam...stavio sam opciju any key za startanje, ali ne šljaka...morati ću malo proštrumfati... Nije bad ni da se pali preko svake tipke...jedino kad mi mačka usred noći prošeće preko tipkovnice će biti veselo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja sam na dosta matičnih videl da ima jumper koji regulira paljenje preko tipkovnice/miša. Prvo taj jumper staviti u pravi položaj a onda u BIOS-u... Možda je kod tebe tako ![]()
![]() |
#19 |
She`s back...
|
Viš, viš...that could be the case... Idem malo konzultirati manual... Je, tako je, imaš pravo...treba PS2_USB_PWR1 jumper sredit... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|