|
![]() |
#1 |
DDR RAM1
Datum registracije: Jul 2005
|
OT: autoradio ISO
S mojom Škodom Fabiom ('05.) dobio sam ugrađeni kazić (kazete+radio). Kupio sam novi LG-jev cd/mp3 radio koji ima standardni ISO konektor Na mojoj Škodi postoji nešto što sliči standardnom iso konektoru ali mi se čini da nije 100% isti (boja i raspored žica). Sastoji se od jednog žutog i sivog dijela: Privitak 6395 Iz mog neprebogatog iskustva mi se čini da neće ići ad hoc: sam' upikneš i radi! Ili? Recite mi koje je najbolje rješenja: 1. Nudi se na netu adapter (cc 100kn) sa Škodinog konektora na standardni ISO (al nemam blage jel to sve stane iza kazića jer je mjesta miniminimalno) 2. Da odrežem škodine konektore (žuti i sivi) tako da mi ostanu samo žice i spojim LG standardni ISO na njih? Može li se tako? 3.Da li majstor autoelektričar spaja to "kao dobar dan" ili je bez tog adaptera isto nemoćan? 4. Prijedlozi? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Ramone. 22.02.2007. u 22:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
3. odi kod nekog autoelektricara. Ako si slucajno u ZG odi do absolute securitya na kraju ilice (blizu aleje bologne) likovi rade cuda, ovo im je ono aj bok. Za 20kn bu ti to napravili ![]() P.S. To samo na skodama tak ? : lol2 : . Sorry moro sam : hitthewa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
DDR RAM1
|
Škoda/VW/Seat/Audi često kuhaju zajedno, al mislim da je ovaj put Škoda SOLO, tako da si upravu i provokacija (?) je na mjestu ![]() ![]() Ok skužio sam da sugeriraš da posao naprave mjstori... No, da li i majstorima treba taj fakin adapter? Bajdvej: bio sam kod jednog "majstora" (kojeg mi je preporučio jedan drugi prezauzeti) da mi spukne van oriđiđi škodin kazić, a posao kako je napravio je za poludit - iako je imao odgovarajuće vilice uspio mi je na 2 mjesta oštetit plastiku na cockpitu. : bonker2 Nema predavanja, nema rokova, nema ni mene u Zegebeu. Al hvala na info - jer možda se i zaletim jedan dan (kad nema gužve). OT: Fleks kak je bilo u gradu? Ekipa za izlazak - valja kaj? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Otiđi u Škoda Štasni. Križanje Škorpikove i Samoborske. Ima jedna caka da se moraju zamjeniti 2 žice. Više se ne sječam koje, ako nije oriđiđi Škodin kazić. Originalni kazić je povezan sa centralnim kompjuterom radi pojačavanja i smanjivanja glasnoće prilikom povećavanja brzine. Ako nije originalni kazić dolazi do povrata napona koji ti može da duži rok oštetiti glavni kompjuter na autu. A to se u većini slučajeva događa nakon isteka garancije. Mislim da ti je ugradnja oko 100 kn. A imaju i plastični okvir koji dolazi oko kazića jer je original malo veći. Okvir je mislim 20ak kuna. Dat će ti račun i garanciju na posao koji su napravili. Toliko novaca ćeš platiti i kod nekog autoelektričara u fušu. Govorim ti iz iskustva jer sam tastu stavljao Sonyev kazić.
![]() |
#5 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Evo. Rekao je amdejac sve. Nazalost, u pravu je. 100 čuna bus moro dat ![]() OT: Loše. Kiša. fuj. žene opet zakopčane do grla zbog zime. Jos jednom fuj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
DDR RAM1
|
Sviđa mi se ovo kaj veli AMD! ![]() Jako mi je važno da se napravi kako spada, pa kolko košta da košta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Ja sam isto mislio da to nije neka nauka. Uštekaš i radi. Složio sam dosta muzike. Samo sebi sam slagao jedno 5 puta, ali sa pojačalima i skretnicama. A radio sam i kod frenda u fušu muziku, alarme, centralna zaključavanja, podizaće i sl. Sad imam 2x160W Pyle trosistemce sa pasivnim skretnicama u kutiji od 30 kg u gepeku. Ukupno u autu 12 zvučnika. Za ovu šemu sa Škodom nebih znao da nisam išao kod njih kupiti plastični okvir koji dolazi oko kazića. Gledao sam dok je tip radio i zamjenio je žutu, ali neznam sa kojom žicom na ISO konektoru. Isto je napravio pizdariju i bivši Daewo. Kad si mu stavio kazić koji je bio malo jači od njegovog originalnog crko je. Pregorio je osigurač jer su stavili točno za njegovu jačinu. A osigurač su sakrili ispod armature. Nije bio sa ostalim osiguračima. Banda. Izgubio sam pola dana dok sam ga našao.
![]() |
#8 | |
DDR RAM1
|
Citiraj:
![]() Nego, meni su samo za plastični okvir oko kazića tražili u 2 Škodina autosalona - 155kn i 180kn. To je ipak malo previše za svega nekoliko grama plastike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Odi pogledaj u dućan "Dobar Zvuk" u Aninoj na Rudešu. Jeftini su, a imaju dobru robu. PL MAS. FABIA Skoda Fabia 26,99 kn PL MAS. FABIA 2003 Skoda Fabia 2003 - - DOUBLE DIN 134,99 kn PL MAS. OCTAVIA 04 Skoda Octavia 2005>- DOUBLE DIN 189,99 kn Nemreš fulat. Ak ideš od Vrapča (Ilice) samo ravno. Oranice-Jablanska-Anina. Ako je razlika 20 do 30 kuna rađe uzmi u škodi jer su malo kvalitetniji. Ovi zamjenski znaju imati malo lufta pa ti klapaju oko kazića. Moraš ih malo podložit sa unutarnje strane da se ne vidi.
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
samo da malo zaspamam... kupio sam prekjučer novi kazić i onak ako ne daš 100kn kod ovlaštenog servisera da ti ga ugradi - nema garancije. stvarno nauka za spojit vrijedna 100kn (pogotovo na novijim autima, a ne na golfovima 2 s kojima sam se maltretirao). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ali jesi siguran da neće biti povratnog napona na glavni kompjuter u autu. Neznam da li znate da se u Opelovim autim preko originalnog kazića ukucavaju svi kodovi u autu (kazić, centralno zaključavanje, blokada paljenja...). A ako nije ugrađen originalni kazić, a krepa vam akumulator i stavite si novi ne preostaje ništa drugo nego šlep služba i vozi Miško u ovlašteni Opelov servis. Šlep 300 kn Kodiranje 150 do 300. Ovisi od auta do auta. A ako imaš oriđiđi kazić sam si ukucaš. Banda monopolistička. : Machineg
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma mislim konkretno na svom autu... nema tu nikakvih posebnih spojeva i voodoo stuff. uglavnom eto sad moram trčat sutra u kr poslije posla da mi to pospajaju i ostavit spremam-se-za-more-110kn ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|