Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.08.2006., 01:36   #1
Hrubi
Premium
Moj komp

Hrubi's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Outpost firewall help

Evo presao sam sa Sygatea na Outpost i cini mi se da je program mrak,ali nemogu sada nista skidati preko Azureusa i DC++.Dajte mi recite kak da to sredim.,jer firewall prije ovoga je to sve sam obavljao.
Thanks unapred
Hrubi je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2006., 01:57   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Zanima me zašto si prešao? Trebaš vjerojatno otvorit te portove koje koriste dotični programi.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.08.2006., 05:47   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Odi u Options - Application, odaberi hoće li program moći na internet (Trusted applications), klikni na Add i dodaj program na spisak (kod mene Ad-Aware, Spybot, eMule, Firefox,...). Na isti način, ali odabirom Blocked određuješ programe koji neće smjeti na mrežu (kod mene Acrobat Reader, ACDSee, Nero,...).
Isto tako kada se neki program pokušava spojiti, Outpost će te pitati da li ćeš mu to dozvoliti. Imaš 3 opcije: dozvoli privremeno, dozvoli uvijek i ne dozvoli.
Staro 04.08.2006., 11:59   #4
Hrubi
Premium
Moj komp

Hrubi's Avatar

Citiraj:
Autor coconut
Odi u Options - Application, odaberi hoće li program moći na internet (Trusted applications), klikni na Add i dodaj program na spisak (kod mene Ad-Aware, Spybot, eMule, Firefox,...). Na isti način, ali odabirom Blocked određuješ programe koji neće smjeti na mrežu (kod mene Acrobat Reader, ACDSee, Nero,...).
Isto tako kada se neki program pokušava spojiti, Outpost će te pitati da li ćeš mu to dozvoliti. Imaš 3 opcije: dozvoli privremeno, dozvoli uvijek i ne dozvoli.
ipak nista od Outposta,totalno ga ne kuzim.Slozim mu pravila za DC i azureus i onda odjednom nista od ostalih programa ne moze na internet.eto mene na Keriu
Staro 04.08.2006., 12:33   #5
Hrubi
Premium
Moj komp

Hrubi's Avatar

Citiraj:
Autor coconut
u biti kod Outposta me je najvise zahebavao DC++.Cim bi ga pokrenuo Outpost bi javio da je Ethernat Attack Detector blokirao neke adrese i totalna banana,spojim se na hubove ali nista nemogu skidati.Azureus mi je bio proradio,ali kad bi se javio gospon Detector,nista mi nije htjelo na net.,ni Outlook,ni Firefox.A sve sam napravio kako si rekao.ma probat cu opet
Staro 04.08.2006., 21:51   #6
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor Hrubi
u biti kod Outposta me je najvise zahebavao DC++.Cim bi ga pokrenuo Outpost bi javio da je Ethernat Attack Detector blokirao neke adrese i totalna banana,spojim se na hubove ali nista nemogu skidati.Azureus mi je bio proradio,ali kad bi se javio gospon Detector,nista mi nije htjelo na net.,ni Outlook,ni Firefox.A sve sam napravio kako si rekao.ma probat cu opet
problem ti je u tome da trebaš izbaciti sa liste potencijalnih "napada" short fragments.... meni je isto outpost radio probleme sa bitcometom.
jonyb je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2006., 22:05   #7
Hrubi
Premium
Moj komp

Hrubi's Avatar

Citiraj:
Autor jonyb
problem ti je u tome da trebaš izbaciti sa liste potencijalnih "napada" short fragments.... meni je isto outpost radio probleme sa bitcometom.
ok,probam pa javim
@domy_os
presao sam sa Sygatea zato sto mi je pustao na net neke programe koje nije smio,tj.nije ih ni probao zaustavit.znaci kontrola aplikacija= 0
Staro 04.08.2006., 23:01   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
To onda nešt ne valja s tvojom verzijom, meni sve bloka, bilo da je in ili out.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2006., 17:38   #9
mirkoB
Premium

mirkoB's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
presao sam sa Sygatea zato sto mi je pustao na net neke programe koje nije smio,tj.nije ih ni probao zaustavit.znaci kontrola aplikacija= 0
Što će reći, nisi savladao jedan firewall pa si prešao na drugi. Taj drugi ti je još nepoznatiji pa ni on ne valja.
LOL.
U SPF-u odi na Tools->Applications. Dobiti ćeš listu fajlova - imena aplikacija itd. Kontrolu pristupa sređuješ desnim klikom na red u listi (aplikaciju) kojim odabereš allow, ask, block.
To je to. Možeš još očistiti log da je prazan pa da lakše vidiš što se zbiva nakon promjene dozvola za pojedine programe.
Ako ti nešto ne radi, u logu zapravo sve piše - što je blokirano, u kom smjeru i na kom portu.

| AVG Free 7 | SPF 5.6 | SS&D 1.4 | MBSA 2.0 |
| Firefox & Thunderbird 1.5 | MozBackup 1.4.4 | POPFile 0.22.2 |
| 7-Zip 4.32 | VMWare Player | nLite 1.0RC7 | Qemu 0.7.2 |
| PDFCreator 0.8.0 | Open Office 2.0 | Readiris Pro 8 |
| UltraVNC 1.0.1 | Media JukeBox 8.0 | Burn4Free 2.3 |

| Pentium D 805 | ThermalTake BigTyp 120 |
| Gigabyte G945P-S3 | 1024/667 Kingmax DDR2 | 160 GB Hitachi SATA2 |
| Enlight 430W | Antec Solution SLK3700AMB | OKI OL400w |
| XP Home SP2 zakrpan do jaja + Windows 98SE Virtual Machine |

| 178/81 |
| Cipele br. 42 |
| 35 godina |
mirkoB je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2006., 17:45   #10
Hrubi
Premium
Moj komp

Hrubi's Avatar

Citiraj:
Autor mirkoB
Što će reći, nisi savladao jedan firewall pa si prešao na drugi. Taj drugi ti je još nepoznatiji pa ni on ne valja.
LOL.
U SPF-u odi na Tools->Applications. Dobiti ćeš listu fajlova - imena aplikacija itd. Kontrolu pristupa sređuješ desnim klikom na red u listi (aplikaciju) kojim odabereš allow, ask, block.
To je to. Možeš još očistiti log da je prazan pa da lakše vidiš što se zbiva nakon promjene dozvola za pojedine programe.
Ako ti nešto ne radi, u logu zapravo sve piše - što je blokirano, u kom smjeru i na kom portu.
Napokon sam svladao firewall,ali Kaspersky Internet Security.yeah:clap:
dosta mi je vise,ostajem na KIS-u forever
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke