|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Dali se može spojiti više ventilatora na jedan potenciometar?
naprimjer... oću si stavit 5 venta u kučište... sad bi ja da imam 2 potenciometra... 1 za 2 venta koja upuhuju i 1 potenciometar za 3 venta koji ispuhuju zrak... sad pomoću ovoga:http://www.links.hr/photo/050.912.037.jpg mogu ga podjelit na 2 djela... sad pitanje... dal bi se na taj y splitter dal priključiti još jedan taj splitter pa bi dobil na 1 potenciometar 3 venta... EDIT: to je taj potenciometar Zadnje izmijenjeno od: ipavli19. 02.08.2006. u 13:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sve ovisi kolike ti je snage potenciometar. Prvo spoji dva venta pa vidi koliko se grije potenciometar kao komponenta na tiskanoj pločici, a onda i treći vent. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
ja sam imao 2x120mm na jednom zalmanovom potenciometrui radilo je kojih mjesec dana i onda je krepalo, nemoj se s tim zahebavat, kupi si onaj zalmanov potenciometar za 5.25", model je mislim ZM-MFC1 i rjeseno ima za 6 ventiltora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
S druge strane ja sam imao 3x120mm spojeno na jedan izlaz na Aerogate1 potenciometru preko godinu dana bez problema... kao što je domy rekao sve ovisi o potenciometru.
![]() |
#5 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
imam navedenog .. i mogu reci da je odlican .. ima 4 recimo "sarafa" da to nazovem s kojima mozes postepeno potisavati vent .. tj spustati sa 12V na 5V i obrnuto .. te dva prekidaca .. koji imaju 12V , 0V - tj ugaseno .. i 5V
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |