|
![]() |
#1 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() Imam, jedan BIG problem! Nakon malog podešavanja biosa (memorije) sam resetirao comp i nije se htio dić, onda sam ga ugasio u nadi na će se bios vratit na stare postavke i ništa (ponovio postupak 5 puta)..! Nakon što sam otkrio da to ne radi otvorio sam komp i resetirao bios preko jumpera (što sam milion puta radio na drugim pločama) i komp se upalio, prepoznao mem, proc, dvd i sljedeće što sljedi je screen na kojem piše FastTrack...scaning for IDE drives i tako stoji već 2 dana i ništa! Probao sam sve živo iskopčao sve ide uređaje, ukopčao drugim redosljedom...!! Imam prvu verziu BIOSA nisam ga bio nadograđivo!! H E L P ! ! ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Što da ti kažem? Može biti svašta. Ali ti lijepo uđi u BIOS i podesi Boot device. Postavi na HDD 0 ili nešto slično. Valjda je sada na dodatnom kontroleru u kojeg nemaš ništa ukopčano. Možda i hard nije dobro ukopčan u taj Promise kontroler. Ako sve ovo ne uspije, ti lijepo disable taj kontroler u BIOS-u i ukopčaj hard u ploču i probaj dignuti. Bar za probu. Tada se javi sa impresijama. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Ne ide krene početni screen standardno i op novi screen FastTrack.... Mogu ja do sutra stiskati del del del uđi u BIOS uđi, ali ne ide! Sve mi se to čini jako jako loše, ![]() Sve sugestije su dobro došle!!!
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
ak imas garanciju trci do trgovine ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Joj pa to je tako jednostavno stisneš ctrl+q i to je to... Bilo bi to tako divno!!!! ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() Ajde pročitaj malo po uputama od ploče. Možda ima neki drugačiji način da se uđe u BIOS. Na nekim pločama je jumper a na nekima je neka druga tipka. Jesi li uopće vratio jumper od reseta?
![]() |
![]() |
#7 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
![]() I vratio sam ga, jer inače kako bih upalio comp, čak sam i probao ga vratiti na reset pa tako upaliti , a bogme sam i probao F11 za boot i ostale F-ove.... jako jako jako mi se sve to crno čini, trenutno tražim po FAQ-ovima na MSI stranici ... ali nića..... Kako je to glupo tako dobra ploča, tako skupa, a tako glupa ..... Ne morem da verujem!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Već sam skoro 2 dana bez kompa i padam u laganu depresiju... A sve to samo zbog glupog scora u 3D marku....... Sad mi je score 0... ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Somewhere around Barstow
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Joj bar se nešto događa Nova nada ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Fala kompa našao sam nešto zanimljivo u manualu Koj sam odmah isprintao i sad me jedino muči što bi najradje pobjegao s posla i to isprobao.. mislim da ću pod pauzom zbrisati ne mogu čekat....Javim daljnji tok!!!! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ako upali častim pivom ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Bilo je slatko dok je trajala misao da ću srediti to. Ali ništa, naime u uputama sam našao da serial ata raid kontroler kad uštekaš ata hd ukljući taj detec mod tako da nađe koji je hd, dal trebaš raid itd. ali ja nemam serial ata hd..... Jebeš taj kontroler.... Ne znam morat ću na garanciju valjda, ako se netko nečeg još sjeti bilo bi mi predrago !!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Feldwebel
|
Malo sam razmišljao i došao do zaključka da je vjerojatno pao BIOS. Ono što se pokazuje je BIOS od kontrolera. Dakle. ostaje samo flash BIOS-a matične. Sretno.
![]() |
#13 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Ne bih rekao, jer on prepozna i procestor i ram i hd i dvd samo što se taj bios od kontrolera ubacije, bez nekog vidljivog povoda i traži hd-iskov na serial ata kontroleru, a tih hd-a nema, meni pada na pamet da probam negdje posudit takav hd pa ga spojit da ga nađe.... SVA SREĆA DA IH SVI ŽIVI IMAJU.... U svakom slučaju morat ću isprobat što sve pokriva garantni list ![]() Ako mi neće popraviti ili zamjeniti ploču, onda ču tu istu ploču pod tračnice od tramvaja i zapalit pljugu i uživati u prizoru, pa za koji mjesec apstinencije kupiti nForce2 il tak nešto što bude aktualno! ![]() Mislim da nebi smjelo doć do tog zadnjeg koraka, ali eto i to je jedna opcija!!!
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
[QUOTE]Originally posted by dario-RUS [B]Ne bih rekao, jer on prepozna i procestor i ram i hd i dvd samo što se taj bios od kontrolera ubacije, bez nekog vidljivog povoda i traži hd-iskov na serial ata kontroleru, a tih hd-a nema, meni pada na pamet da probam negdje posudit takav hd pa ga spojit da ga nađe.... SVA SREĆA DA IH SVI ŽIVI IMAJU.... U svakom slučaju morat ću isprobat što sve pokriva garantni list ![]() Ako mi neće popraviti ili zamjeniti ploču, onda ču tu istu ploču pod tračnice od tramvaja i zapalit pljugu i uživati u prizoru, pa za koji mjesec apstinencije kupiti nForce2 il tak nešto što bude aktualno! E ovo je dobro...trebao bi ući u BIOS i isključiti SATA,a ući nemožeš... Jedno glupo pitanje-Award BIOS koristi del tipku,kaj nema MSI AMI bios??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
I Love AMD and nVida
|
E ovo je dobro...trebao bi ući u BIOS i isključiti SATA,a ući nemožeš... Jedno glupo pitanje-Award BIOS koristi del tipku,kaj nema MSI AMI bios??? [/B][/QUOTE] Ima, ali ne kužim pitanje!!! Kakve to ima veze..... Ulazio sam u bios barem 50x od te ploče.... Prije tog slučaja
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Kakve to ima veze..... Ulazio sam u bios barem 50x od te ploče.... Prije tog slučaja [/B][/QUOTE] Ma ja sam jednom kod frenda na nekoj staroj ploči htio ući u BIOS i pizdio po DEL tipki ko lud,a kad ono nije bio DEL neg nekaj drugo(AMI BIOS)... Zato sam i rekao-glupo pitanje... A ništa...držimo ti fige... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Zato sam i rekao-glupo pitanje... A ništa...držimo ti fige... [/B][/QUOTE] Hvala trebat će mi !!!!
![]() |
![]() |
#18 | |
Administrator
|
Citiraj:
Možda malo glupo pitanje, ali jesi siguran da ti tipkovnica radi/uključena kako treba? I jesi siguran da nisi flashao BIOS? Probao si prebaciti HDD na drugi kabel/položaj? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Somewhere around Barstow
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
I jesi siguran da nisi flashao BIOS? Probao si prebaciti HDD na drugi kabel/položaj? [/B][/QUOTE] Isprobao sam tipkovnicu, među prvim mogučim solucijama, A što se tiče HD išao sam toliko daleko da sam 1. isprobao sve solucije master slave, 1. 2. ..., a ond sam čak išao na soluciju da probam spojiti dvd i ha na isti kabl i to da su oba mastera, rekoh možda kad ih ne uspije prepoznati baci me u BIOS, pa sam probao iskopčati tastaturu da mi javi da nije našao tastaturu, pa da je ukopčam i brzo del, ali ništa to ne pomaže šta god probao, a probao sam toga gro uvijek isto taj šugavi screen Fastrack ....ide drives, da mi dođe kad ga vidim da sve porazbijam! Još nešto da na dodam, imam podosta iskustva s sastavljanjem, rastavljenjem... od 386 (bez coprocesora, pa sa) - pa do danas I svašta sam prošao čak sam i jedan BIOS skurio (zapalio) zbog krio spojenih žica, ali ovako nešto glupo još nisam vidio i najviše me izluđuje što nemrem to srediti! ![]() To je jednostavno za nepovjerovati! Osiječan se slično kao i kad sam kupio SoundBlaster AW64 u Njemačkoj pa mi je riknuo nakon 1 mj., a NJ. tako daleko
![]() |
![]() |
#21 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
U manualu je pisalo stisni ctrl+F rekah sam sebi pa kako sam glup, a ono ćorak Ni to ne radi, tamo sam i pročitao, zašto se to javlja, kaže manual nakon što uključite ATA serial HD u njegov kontroler, on će ga sam detektirati i ponuditi da ga koristite u raid modu s ostalim HD-ima, ako želite to preskočiti u uči u bios ctrl+f, ako želite preskočiti sve to i ne koristiti RAID stisnite ESC, ha, ha ko da to nisam prvo napravio..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pokušavam trenutno otiči na Promisovu stranicu čiji je kontrole, ali ne radi trenutno, da tamo malo prošvrljam
![]() |
![]() |
#22 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
I jesi siguran da nisi flashao BIOS? Probao si prebaciti HDD na drugi kabel/položaj? [/B][/QUOTE] E da što se flashanja tiče siguran, jedino ako ne mjesečarim ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() A lupanje po pause tipki...koji put to pomaže da ti bios ekran ne prođe prebrzo... Boot disketa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Boot disketa... [/B][/QUOTE] lupah lupah i onda kad uspijem uhvatit stoji početni screen dok ne stisnem bilo koju tipku (del, F11, ...) a onda opet onaj iritantni screen..... boot disketa, ne dodje do bootanja ...a i nemam trenutno disketnu jedinicu, jer mi se nije dalo stavljat je u novo kućište, koje je trenutno ljep ukras!
![]() |
![]() |
#25 |
Super Moderators
|
Ah...slično dela i meni nakon reseta BIOSA...samo meni da lijepo izbornik za konfiguriranje RAID-a...a ništ...ak ne napraviš nikaj bu ti neko od nas posudil flopi ![]() Ili nazovi servis-možda ima neka fora koje se nisi sjetio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Re: MSI K4 ultra - HELP
Citiraj:
dakle, kada podešavaš timing memorije (to sam radio) i staviš mu onu postavku da automatski određuje timing nakon što si ga mjenjao (dakle, ne defaultna postavka već ona druga), bios više nikada neće dići ! koji bed ! predlažem: probaj s drugim modulima različite veličine (i još važnije brzine... 333, 266). s jednim bi se trebao skrumpat tako da bios ne može postaviti timing na vrijednost koju si stavio jer ju modul ne podržava. ako upali, super, ako ne.... K4 v.1 ima veeeeeliki nedostatak. ne podržava neke module od 512MB. zašto ? ne znam ! ali prema mojim saznanjima još nije izašao BIOS update koji to popravlja.
![]() |
![]() |
#27 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Re: Re: MSI K4 ultra - HELP
Citiraj:
BTW... ovo vrijedi za K7N2 (MS-6570) sorry
![]() |
![]() |
#28 | |
I Love AMD and nVida
|
Re: Re: Re: MSI K4 ultra - HELP
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
I Love AMD and nVida
|
![]() Htio sam samo obavijestiti da sam dobio novu matičnu!!! E kad se sijetim da je matična bila jedina komponenta kupljena u dućkasu ![]() Pa pjevam: kako je dobro vidjeti te opet ![]()
![]() |
#30 | |
Super Moderators
|
Re: JUPI ! ! !
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|