|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
ABIT AN8 Fatal1ty S939 pitanja
dakle mjenjam asrokicu za ovu ploču, pa me zanima kakva je ploča, po testovima ispada odlična ponajviše me zanimaju overclocking rezultati, tj jel ploča u rangu sa DFI Lan Party ili je slabija... i da onda dva venta za mosfete, jesu glasni ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..u "vidi" testu maticnih prosle godine se pokazala odlican clocker..to je sve sto znam ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Banned
|
ma valjda će biti dobra, vidio sam da uz nju ide hebački bundle, no jbga ja od njega ništa necu dobit... čini mi se kao jedna od boljih ploča, valjda me neče razočarati, jer asrock me je ugodno iznenadio, stvarno je ploča vrhunska |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Vražje stabilna ploča. ...a bez problema trpi i žešći OC Ovo je bilo samo za probu, jasno. ![]() Modani staviš gore Celemine1Gig oan819m Kaj se tiće ventova na mosfetima, možeš ih kontrolirat sa uGuru-om. Edit: Vidim da imaš Kingmaxovu memu. U kombinaciji Kingmax + oc, sam imao problema, al se ne mogu sjetit jel to bilo prije nego sam stavio ovaj modani. Zadnje izmijenjeno od: Tao2. 23.07.2006. u 13:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
U onom testu od PCEksperta ploča je smeće i neisplativa za 1400kn ali polovna bi bila dobra |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
frend mi ima tu plocu i kingmax superram 433, sve super radi, jedino ga zezaju memorijski djelitelji, ali to je do biosa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
A što se tiće mem. djelitelja, ovaj bios rješava taj problem jer otvara 300Mhz & 366Mhz DRAM Clock Divider. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
100, 133, 166, 200. I još su ubacili za ddr 433, 466, i 500. Osim možda ovog zadnjeg 20. Tu ima nešto malo više opcija. Ako ćeš usporedbu sa bilo kojim za DFI, u opcijama za tweak memorije iz biosa im Abit nije ni do koljena. Edit: iveumag, to je ploča testirana kad su je tek izbacili na tržište. I stvarno je bila popljuvana, u pravu si. I to zato jer joj je prvi bios bio koma živa. Ko i uvjek kod novih ploča. Al kad su skužili kolko su zasrali sa biosom, brzo je okrenuta pila naopako. Zadnje izmijenjeno od: Tao2. 23.07.2006. u 20:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
Nestabilna ploča koja pati od ogromnog broja problema. Izrazito loš overclocking. Ne baš neke performanse. Očajna memorijska kompatibilnost. Obzirom na cijenu vrlo loše opremljena. Ovu ploču nažalost treba zaobići u velikom krugu. ovo kažu pcekspertovci u reviewu ploče... jeli to do biosa ili je ploča stavrno u qurcu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
music freak
|
...to sve bios moze rijesit..a zasto je se tip rjesava ako je ploca "mrak" ??
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Ovako ta abitica i ova moja su ti više manje ista stvar i s njom nećeš probit 270mhz FSB bez dizanja napona na čipsetu... Tako da ako inzistiraš na 275+ morat ćeš si kupit dobar hladnjak za čipset ako ploča nema SOTES na sebi... a ako ima onda će valjda bit dobro... Moja ide na 1.55V na 280 stabilno... ![]() Dalje ni nisam provjeravao... ![]() Nadalje memorijski djeljitelji su ti ono što su ti već napisali i baš nema međukoraka (bar ne na mojoj i ne sa ovim biosom) ali mislim da to sa 433 memom nije krucjalno jer bi tralbo radit na 333 postavci sa tim FSBm kojeg oćeš bez problema... S druge strane sve radi kako treba sa više memorija koje sam na svojoj probao tako da ne vjerujem da ćeš imati problema s kingmaxom 433 iako možda ti je bolje pogledati negdje kompatibility listu ako nisi siguran... Nadalje u biosu su SVE potrebne opcije za ram i ako ih s ovima koje imaš nemožeš natjerati da prorade kako oćeš nećeš ni sa onima koje ima DFI... Inače naponi su jako stabilni i kad ih jednom digneš na potrebnu veličinu nema problema sa šetanjem i northbirdge je dobro pozicioniran tako da ne smeta grafičkoj ako gore zguraš nešto veliko da ga hladi (ako nema sotes... ![]()
![]() |
#21 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Banned
|
Citiraj:
1.45v za proc, i ipak bi neku malo kvalitetniju ploču evo review na pcekspertu http://www.pcekspert.com/articles/324-1.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Abitica ti je što se kvalitete izrade tiče sam vrh ponude i nećeš tu nešto puno bolje naći, što se OC opcija tiče ima ih dosta ali izvlačenje maksimuma bi moglo zhtjevati drastične mjere glede hlađenja, ali to nije manjak Abita samog nego NF4 općenito, i zato i ima tako malo NF4 ploča koje idu po defaultu iznad 270... Ako se baš oćeš potruditi izvući ćeš vjerojatno i više ali mislim da 365 nemožeš očekivati jer taj Uli je uvjek bio malo čudan...
![]() |
![]() |
#25 |
music freak
|
..pa sto ne kupis dfi infinity za 700kn ????
![]() |
#29 |
Beskorisna bitanga...
|
Da Dfi je bio uvjek dobar... Iako nisam puno ni gledao - možda je mojoj CPU multi bio problem... Možda probam svoju dodatno iako mislim da ovakav htt ionako nema svrhe, osim ako ima proc neki problem sa fsb/multi kombinacijom pa da zbog toga bude frka tj. radi postizanja max mogućeg overkloka... Iako ja sam svoj proc spustio na 250 fsb jer nemogu ni ovo "potrošit" s ovom grafuljom pa mi ni nema neke svrhe tjerati ga do kraja za neiskorišteni kapacitet, a oću imati puni htt takt ultre kad mi već nije bitan sam CPU takt...
![]() |
#30 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja sam vidio taj review tamo negdje 5. mj 2005. tek kad sam kupio ploču, a da sam ga pročitao prije kupovine, ne bih je kupio zasigurno. I dan danas bi mi bilo krivo zbog toga. Jer ploča je rock stable u extremnim uvjetima. Al onaj ko mi ju je preporučio tada, imao je dobar nos. Hvala ti Rak još jedanput. Datum testiranja je od 13.04.2005. i nije čudo da nije pobrala aplauz. Bios no. 11 A ljudi sa PCE su samo bili realni jer na tom biosu ploča jedva da je i služila svojoj svrsi. Tek sa biosom 13 su uspjeli nagovorit aGuru da ispravno čita temperature. Isprobao sam sve službene biose i nekoliko modanih. Sa no. 19 sam tek bio zadovoljan u potpunosti ako ću spomenut Abitov. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|