|
![]() |
#1 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
DFI saga se nastavlja (BIOS ga nije volio)
Hmn od kuda da pocnem (nakon sekunde razmisljanja rekoh idem od pocetka) Jucer nakon savjetovanja sa Visageom i nakon nevezane rasprave sa Bubbom rekoh kucnuo je cas da zamjenim svoju onboard zvucnu (AC97) sa necim ljepsim (Audigy SE). Uglavnom dogovor je pao ja skoknuo do Hg-a piknuo Audigy SE i veselo ja idem kuci nadajuci se kako cu uzivati u prekrasnom zvuku (kako li sam samo pogrijesio). Dolazim kuci veselo pisem frendu e samo da piknem zvucnu pa ti se javim. Zgasim racunalo i fino naravno i napajanje zgasim i ustekam ja zvucnu. I nakon stavljanje stranice na njeno mjesto ja piknem gumbic za paljenje kada ono NULA, nista, nada, zip, njente uglavnom komp mrtav nedize se nikako, ajde ja optimisticno (kakav sam po prirodi) izvadim ja zvucnu i reko idem prvo disejblat on board pih. Palim ja raunalo ponovo NISTA, ok sada vec sa dozom nervoze istekavam SVE osim jednog harda rama grafe i palim ponovo kad li ono ni cuti NEMA ZVUKA NICEGA. Vec vidno iznerviran uzimam sarafciger sarafim van maticnu, mjenjam rame, grafu, hard, sve (samo nisam imao proc da zamjenim) I kad ono i nakon DVA RASTAVLJENA kompa se moje govno nedize, moram priznati bio sam lud. Dolazimo do zakljucka pazljivo citajte, onako preciznim okom ocjenim da je jedino BIOS mogao prdnuti u vjetar. I nista sutra (danas) zovem ja Bubbu daj frende e crkla mi ploca daj da fleshnem i kaze bubban dodji crni sine dusu cemo da joj izvadimo. I naravno ja po najvecem suncu BEZ auta furam maticnu proc grafu rame i zvucnu u centar grada. Bubba car to fleshne kad VIDI VRAGA RADI!!!! Mojoj sreci nije bilo kraja. I tako ja dodjem doma popikam sve u kuciste i sve radi rekoh idem samo bios namjestiti i gotovo nediram nista. Ja namjestim bios puf ploca umre i nedize se ni nakon 2 clear cmosa i dize se tek nakon trecega ccmosa i sada sam sve postela i radi ko beba. E sada da ja pitam znalce, neznalce, vraceve, doktore i travare KAKO MOZE UGRADNJA ZVUCNE KARTICE U RACUNALO KORUPTIRATI BIOS??? Samo da napomenem nista nisam dirao bios jedno pola godine znaci sve je radilo rock stable (prime 24h, s&m, occt ma SVE) I ja ugradim zvucnu i ona koruptira bios mislim razumio bi da se to desilo na ploci staroj 5 godina pa ovo ono ali to se desilo na DFI ploci koja je malo slabija od njihove perjanice ultre d. Tako da sto se tice ploca DFI (govno) je je*eno puno pao u mojim ocima. Sada trazim nekoga sa opseznim znanjem engleskog jezika da posaljem mejl dfi-u i da vidim objasnjenje. Jer ovo sto se meni desilo se moze desiti svakome dok ugradjuje npr modem na maticnu. Bas me zanimaju komentari.
![]() |
#2 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Ludo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Codiac, spasio si me...sutra sam baš mislil naručiti DFI, pročital sam ovaj tvoj problem i ne znam kaj da velim...taman nabavio lovu, vidim da bi se gadno zaj*****... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
|
bubba ti je jos sutra u gradu tako da se pozuris ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ništa od narudžbe... :mad: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mogu reći da ovo nije prvi put da čujem za probleme u kombinaciji NF4/Creative. U stvari kad malo bolje razmislim često sam znao naletiti na probleme vezane uz neku Creative zvučnu. Ja sam na svojoj DFI do sad koristio ugrađeni Karajan i Terratec koji mi nije radio nikakve probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
|
ma gle uredu da radi probleme nece instalirati drajvere nema zvuka bla bla bla ak me kuzis ono neka radi probleme na relaciji windowsa. Ali da BIOS koruptira jedna zvucna mi je onak NEVJEROVATNO da mi je to netko rekao, ja bi si mislio sta ova budala brije kak moze zvucna bios koruptirati. eto ja sada idem fino smisliti na ljep nacin kako da kazem dfi da se napuse muskog spolnog organa ![]()
![]() |
#8 |
Super Moderators
|
Isprobao si negdje tu zvučnu i ziher si da je ispravna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bycod
|
evo sada sam na kompu zvucna svira evo vec 7 sati sve u najboljem redu
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Jel ja jos dobro vidim citat ili? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
bycod
|
ne to je nakon reprogramiranja biosa ![]() e onda sam namjestio bios opet ploca nije htijela butati i onda sam 3 puta clear cmos i onda je tek butala i namjestio sve ponovo i radi ko beba
![]() |
#12 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Znaci li to da ne gasis komp? Ili ga palis prik čoka? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
|
gorki nemoj da te posolim ![]()
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
Bog zna kakve je sve bludne radnje Codiac radio sa pločom i zvučnom a sad mu je kao kriv DFI ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
bycod
|
e decki decki nemojte da donesem i plocu i zvucnu pa da se uvjerite da nisam imao intimnih kontakata ni sa jednom ![]() cccc kakove prljave misli jelc mislim ocekivao bi to od visage-a i bubbe al od tebe ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Inace, ne znam jesi li stisnuo prekidac za paljenje na kompu nakon sto si izvukao kabal iz uticnice, jer uvijek kondenzatori osatju nabijeni i nakon istekavanja napajanja iz struje... Mozda je to krivac, jer ja uvijek cim istekam komp, stisnem par puta PW button i svi ventovi se okrenu za citav krug, onda tek sarafam po njemu... A od tolikog zaostalog napona, vrlo je lako da je mogao BIOS prdnut u vjetar... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|