|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Max voltaza za 3200 venice?
Ako stavim zalmana 7000 al-cu na svog venice-a (3200) do koje ga max voltaze smijem dizat, a da mu nije problem 24/7? Naravno, uz odgovarajuci OC ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Zračno hlađenje-ja ne bih preko 1.6v Pogotovo ne po ovakvim temperaturama kakve su vani... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Znaci 1.6 je jos uvijek sigurna voltaza na zraku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Dok je ovako vruće-najbolje bi bilo ne preko 1.55v. Sve preko se već fino počinje grijati. 1.6v sa dobrim hladnjakom i dobro ventiliranim kućištem kad malo popuste ove vrućine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Ja svog Winchestera drzim na 1,55 (@2660MHz) i hladim ga freezerom... Sad je na 35-37C a nakon "torture" ide do 50C no nalazi se (napokon) u klimatiziranoj prostoriji i "dobro ventiliranom" kucistu...znaci, kao sto i Jelc kaze, moze i vise (1,6) sa dobrim zracnim hladenjem- bez problema... Zadnje izmijenjeno od: E.T.. 25.07.2006. u 02:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
srky svog drzi na 1.6v od prvog dana.bas sam ga jucer pitao preko pm-a i nema nikakvih problema..znaci 1.6v max safe..
![]() |
#10 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
E sad kako je Venice deklariran od 1.35-1.4V tj 1.1-1.4V ako računamo u to i CnQ voltažu... Dakle ne ići ispod 1V i ne ići iznad 1.55V ti je moja preporuka... Posebno ne na 90nm procesu...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
zaste mislis da je lose ici prenisko sa naponom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Eto bas me joolka pitao na kojoj voltazi ja drzim proc i kazem od prvog dana, a to je vec jedno 9 mjeseci se veselo vrti na 2500@1.58V~1.6V, a zimi ne rijetko i na 2600@1.65V i nikad nikakih problema, cooler je svima poznati Freezer64 i to je to, temp nikad preko 44 (full) pa cak ni u ovim vrucim ljetnim danima. E sad ja mislim da ne treba preko 1.6V ici za svaki dan, jel je sve preko "silovanje" proca, osim ako nemate neko opakije hladjenje.
![]() |
![]() |
#13 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
![]() To jest GRIJU ti se VODOVI kako na procesoru tako i na ploči... A to ubrzava dagradaciju materijala, podložnije je greškama u radu itd... Naravno to oštećuje i vodove na poluvodiču da se razumijemo ne govorim (samo) o "filmu" koji čiji vodove vani...
![]() |
![]() |
#16 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() To je jedino objašnjenje koja ja vidim jer je činjenica da undevoltane komponente crkavaju iato ako ne i još više nego overvoltane... naravno ako uopća prorade jer novi procevi neće ni bit inicijalizirani ako nemaju dovoljno napona (vjerojatno neka zaštita) pa uglavnom ako ga undervoltaš neće se ni probudit ali ako si na granici bolje je bit na sigurnoj strani... E sad s obzirom da su ovi novi CnQ-ovi tu neke stvari promjenili neznam za njih kako stvari stoje ali ja svakako nebi išao ispod 10% sve ako i radi... A proc se naravno grije više na velikoj voltaži nego na maloj jer se kod povećanog napona sam poluvodič grije, a on je ipak glavnina onoga što generira vrućinu u radu procsora a ne vodovi u čipu... Shvaćaš ako undervoltaš NEĆE ti se pregrijati procesor u cjelini, nego će ti izgorit (više ili manje postupno) vodovi na (i u) njemu... Nije to pravo pregrijavanje u tom smislu da ćeš ti sad vidjet efekte aparata za varenje... ![]() Prije bi se moglo reći zamor materijala, kao i čuvena "migracija" u poluvodiču kad je overvoltan...
![]() |
![]() |
#18 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja svog Venicea držim na 2750-2800@1.55v, a inače mislim da ne bi trebalo forsirati voltažu veću od 1.65v... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
trazio malo po netu i nitko ne kaze ono kaj ti kazes tj svi kazu da undervolting nije opasan i potvrdili su moja misljena, da proc povuce vise struje samo onda kad je pod opterecenjem jedino kaj sam nasao ako se ide ispod Vdimm/2-0.325 da se memorijski kontroler moze s*ebat nigdje ne pise nikaj o izgaranju vodova gdje si ti to nasao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
Ako oćeš - za svaki slučaj... ![]() Ili misloš da je tolerancija -+ na elektronici napisana bez veze? ![]() Po tvome onda je svejedno ako ti PSU na +12V daje +11,9V ili 8v? ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Po meni je 1.6v sigurno ako se u kucistu nalaze 2 venta i dobar cooler. Svoj bivsi 3500+ venice (2.63 GHz) sam drzao non-stop na 1.6v, tako sada i opteron 1.55v i radi na 3GHz uz idle 38, load 48. Sad, 1.7v na zraku je vec malo puno, ali..ako je hladenje dobro, mozda izdrzi ![]()
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
normalno da nije al nemozes usporedivat psu sa procesorom, psu ti napaja hard disk i ostale sklopove koji nisu predvideni da im se napon mijenja ja i dalje mislim da nije tako kako tvrdis moze se undervoltat, ali se treba pazit kolki je napon memorije jer u protivnom memorijski kontroler rikne |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() Logično ja da ako uključiš više krugova više trošiš... Mislio sam da se ovo pod istim postotkom opterećenosti podrazumjeva samo po sebi... Anyway možda sam i u krivu mada svejedno neću prestati govoriti ljudima da paze na +-10% što god forumi govorili o undervoltanju i neštetnosti istog...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|