Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.04.2003., 23:11   #1
igx
Premium

Datum registracije: Mar 2002
gledanje divix-a na 733

radi se o compaq stroju PIII 733 (grafulja, zvucna intel integrirano), 256 ram pc133
instaliram divix 5.02 codec, nimo codec pack i bilo koji player (sve kao i kod sebe) i uvijek u originalnoj rezoluciji u kojoj je film sniman radi dobro (proc opterećen cca 80%) ali kad stavim full screen pocne jako trzati i opereti proc 100%. a neke filmove koji tu stekaju sam gledao i na AMD 450 MHz bez problema. HDD je spojem nekim starim kablom (ne ata100) ali nevjerujem da to koci, a steka i kad pokrenem film preko mrezne kartice sa svog kompa. gdje bi mogao biti problem?
igx je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2003., 23:26   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
U Nimo shitpacku i BS playeru ako ga imaš. Taj potonji radi ako imš 3 različite verzije. Tada guta apsolutno sve ali se može i podesiti da sve radi na 2 sa drugačijim postavkama.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.04.2003., 23:34   #3
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002
Re: gledanje divix-a na 733

Citiraj:
Originally posted by igx
radi se o compaq stroju PIII 733 (grafulja, zvucna intel integrirano), 256 ram pc133
instaliram divix 5.02 codec, nimo codec pack i bilo koji player (sve kao i kod sebe) i uvijek u originalnoj rezoluciji u kojoj je film sniman radi dobro (proc opterećen cca 80%) ali kad stavim full screen pocne jako trzati i opereti proc 100%. a neke filmove koji tu stekaju sam gledao i na AMD 450 MHz bez problema. HDD je spojem nekim starim kablom (ne ata100) ali nevjerujem da to koci, a steka i kad pokrenem film preko mrezne kartice sa svog kompa. gdje bi mogao biti problem?
Smanji kvalitetu ili instaliraj ffdshow codec.
Staro 11.04.2003., 23:40   #4
igx
Premium

ali bez nimo mi ne radi nijedan film na compaqu. na mom compu nije bio potreban. za player koristim "RadLight". koje codec-e da onda instaliram?
Staro 12.04.2003., 00:26   #5
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Osobno instaliram 3.11 alpha, 5.0 DIVX i XVID. To pokriva sve fimove osim jednog koji je u nekom drugom codecu koji sam dobio uz njega.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2003., 14:10   #6
igx
Premium

isprobao sam sve i svasta i zakljucio da je problem u grafickoj kartici (Intel integrirana)! kad stavim 16 bitne boje sve radi normalno i slika ne trza na punom ekranu, ali su boje uzasne! vise mi se cini da je 256 boja nego 16 bita. najvise sta podrzava je 24 bita i kad to stavim filmovi rade normalno na originalnoj rezoluciji filma ali kad stavim na puni ekran sve trza i optereti procesor 100%. nakon toga sam stavio unutra svoju gForce4 i sve radi normalno i bez trzanja na 16 i 32 bita i da stvar bude bolja na 16 bita je slika normalna a ne onak losa kao kod Itelove graficke.
da li netko ima ideju sta ne valja? Drivere sam prvo imao od win XP a poslije sam stavio nove skinute s compaq-ovog site-a i ista je stvar.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno