|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Eksterni disk
Složio bi si eksterni disk od 200-300 gb. Koji bi mi disk i kučište preporučili. Zanima me da li je moguće složiti disk tako da mi napajenje vuće direktno s kompa(preko 2 USB, ili preko FW podatke a struju preko USB) da nemam poseban adapter. Spreman sam dati do 1000 kn, al može i manje: goood : . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
za disk uzmi onaj koji ima najvise garancije (seagate, ima 5god), a za ladicu neki Icy Box model, imas raznih...napajanje nemoze ici preko usb-a, jer disku treba 5 i 12V i mora ici u struju preko adaptera (na usb-u imas samo 5V i on nemoze dati dovoljno struje za disk).... Eventualno da razmislis o 2.5" diskovima, oni se napajaju preko usb-a, ne treba nikakav dodatan adapter... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
lol hdd ladica???3.5" ladica 3.5" hdd drmni u ladicu i uzivaj...inace to nije extremno nhf ![]() ublagnom investicija ti je samo hard+ladica i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Old school
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Mislim da ću uzet 2.5" jer mi je pogodniji bez adaptera uz laptop. Hvala svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ta dilema 2.5" ili 3.5" je čisto stvar potrebe za kapacitetom; ako ti treba 20-60gb da možeš kod frenda pokupit svježi download ili sl. onda idi na 2.5". Ako ti treba storage da na njega pucaš stvari koje skupiš, onda idi na 3.5" jer za iste pare dobiješ 4 puta veći kapacitet. 60gb 2.5" 540kn + Ladica 100kn = 640kn 200Gb 3.5" 540kn + Ladica 150kn = 700kn pa ti vidi...
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ak ti lap ne daje dovoljno struje na USB-u, svejedno će ti trebat adapter za 2.5" diskove, al takav adapter u ovom slučaju može ić na drugi USB ili PS/2 port. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|