|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
nVIDIA mrtva?
Ja sam uvijek smatrao kak je nVIDIA bolja od ATI - ja(ne želim pokrenut nikakav fight nVIDIA - ATI), a sada kad dođem na forum i kad vidim da je zadnji post napisan u forumu nVIDIA bio prije 3, 4 dana(ATI - jevci pišu svaki dan)dođe mi da plačem i da se zapitam- Je li nVIDIA mrtva?
![]() |
#2 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: nVIDIA mrtva?
Citiraj:
![]() Biće bolje kad i oni naprave neku dobru karticu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
to je zatisje pred buru
![]() |
#5 | |
Re Di Calamara
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: nVIDIA mrtva?
Citiraj:
zivot vlasnika ATIa je slozeniji .......ne zato i vrijedniji ![]() a i pojavila se neka misao u glavama vlasnika ATI kartica da zato sto ati ima trenutno najbrzu karticu uvjereni su da su i njiovi 8500 i slicni modeli najaci na svijetu (isto ko sto i ljudi s P4 1.5 misle da imaju bolji komp od nekoga s 2400+ jer intel ima trenutno najbrzi procesor) i onda pisu i pisu okolo pokusavajuci uvjeriti takve kao ti da se zbog stalne rasprave na tom djelu foruma ATI pretvorio u lidera svjetske scene zbog kojeg se moras odreci nVidie i preci na njihovu vjeru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
Pa...većina pitanja na ATI forumu se i odnose na narihtavanje opcija koje NVidia-NEMA ![]() A kad se samo sjetim kak ste nas zajebavali sa veličinom ATI-jevih drivera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
1.Tv out u TV problem 2. Radeon 8500/9100 problem sa novim driverima 3.problem s tv-outom vidimo koja je rijec najcesca....... aha, "problem" je ta opcija koju nemaju nVidia kartice.... pa mogao si odmah tako napisati ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
1......... Ipak ATI ima bolji TV-out 2. Koristis stare drivere i zbogom ![]() 3............ ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Da se razmemo-ja uopće nisam sretan kaj je NVidia gadno usrala ovu zadnju seriju,zato sad ova banda iz ATI-ja i ne spušta cijene. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
mislim da je jos uvjek rano pricati o nekoj smrti Nvidi(e). Mislim ovo sto su sa FX karticama usrali je uglavnom za HighEnd korisnike jer nece svako otici pa kupiti te kartice od $400, to je otprilike 2-3% cijelog trzista dok vecina naroda i dalje kupuje Ti4200 i MX kartice. Takodje veliko je trziste tu za mobilne cipove kao i za Nforce nothrbridge i ostale slicne fazone. Takodje zapamtite da Nvidia radi sa Microsoft(om) na XBox(u). Znaci imaju oni dosta primanja tako da sumnjam da ih ovo moze zeznuti zestoko, ali vrijeme ce pokazati svoje.
![]() |
#13 |
Premium
|
odlučio sam ne plakati.ipak su svi pokazali da nVIDIA još uvijek je*e ATI za dosta stvari! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Ekspert iz sjene ...
|
HHHmmm .... Nvidia nije mrtva, daleko od toga. Da bih kupio GF FX ??? Nema šanse, to bi trebala biti neka zajebana situacija, npr. lobotomija 2 min prije kupovanja. Dali će Nvidia izaći s novim chipom, kick ass po mogućnosti - svakako ![]() Dali bih sada išao kupovati Ti 4200 za cca 1600 Kn ??? Niti pod razno. R9700 - vulgaris - 2.300 Kn. Razlika u cijeni strahovitih 800 Kn, razlika u performansama - slide show naspram 100-njak FPS-a u većini novijih naslova. Kada izađe nova GF kartica bolja od 9700/800 , a da se ne ćuje kao mlažnjak pri brišučem letu dok probija zvučni zid na visini od 20m , razmislio bih i vjerojatno kupio .... ![]() Sad, driveri od Ati-a su itekako sazrijeli. Problemi s driverima, TV outom isl. imaju oba tabora, tako da taj problem i ne pali previše ![]() Što se tiće nedostatka postova ovdije, a o čemu se da raspravljati ![]() ![]() Sad će me većina popljuvati da kaj ja kenjavim, tha pa tek su nedavno kupili 4200 kartice i sve leti... HHHmmm da, ali proizvođaći igara ne gledaju zaostale male državice poput naše. Oni rade igre za zapadni svijet koji kupuje nove komponente dddaaalleeekkkooo brže nego kaj se kod nas uopće etabliraju ![]() Mislim, tko od vas može sa svojom karticom igrati U2 na 1024*768 s 4xAA , a nema barem R9500 pro :confused: Nisam niti mislio da možete ![]() Daklem gospodo, dok ne nabace neki jači chip na tržište - zaobilaziti u širokom luku. Zašto ??? Zato jerbo se starija tehnologija u principu ne isplati kupovati, ma koliko mi šutijeli o tome i tiješili svoj ego, kako smo samo dobar deal napravili s 4200 ili R9100. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
od LemilicE
|
nVIDIA je nagrnula toliko para, da je nece nitko skinut s trzista tako lako. Napravit ce kad-tad bolju karticu i opet ce se dignut na tron. Ati je izdao RV350, nVIDIA jos nije NV35, koji bi trebao imat rjesen problem grijanja, i td. Uglavnom potpuno novi chip. I jos jedna stvar sta nije ljepse kupovat nesto od zenske osobe nego muske: - OVA nVIDIA - OVAJ ATI ![]() ![]() ![]() ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Svakom bedaku je jasno da Nvidia neće propasti preko noći - DUH Isto je tom istom bedaku jasno da će napraviti bolji chip, pa će Ati, pa Nvidia ......... itd. Tu nema ništa novoga niti zapanjujučeg. Bez obzira na to stoji činjenica da danas, a vjerujem i sutra, ne ponajbolje kupiti R9700 - omijer cijena/performanse je jako dobar i daje odličan bang for bucks. Sada, dali će Nvidia riješiti problem s hlađenjem, isl. PA NARAVNO, imaju dovoljno love da riješe takove stvari, a dobre inžinjere se uvijek da kupiti, hvala bogu ih ima na tržištu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
..
|
ma svi su pljuvali po amd-u da se grije ko blesav (jozha i dalje tvrdi da kad dodje ozrenu u goste pije kafu skuvanu na procu) pa je amd i dalje tu...ak nas ne smeta buka ventova na cpu-u zasto bi nas smetala buka s graficke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
ja bi bi happy da imam neku nabrijanu grafulju pa makar i bucila do jaja.....lakse trpiti buku nego trzanje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Napokon dočekao DNF :)
|
Citiraj:
BTW : nVidia SHALL NEVER FALL..... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Ekspert iz sjene ...
|
*sigh* Pretpostavljam da je bilo uzaludni uopće bilo kaj odgovarat :/ Anyway, meni lagano puca dali mi je u stroju Nvidia ili Ati, dok got radi brzo i dobro. Isto tako i Intel/AMD, best performer ( za ciljanu skupine ) je moj pobijednik. GF FX nije loša kartica, ali za tu cijenu ima i boljih - hint, hint... Ako netko kupi FX-icu i sada uživa u divljim zvukovima - jeli čujete pucketanje .... to meni puca p.... ako njega veseli, just go ahead ... Takovim stavom su ljudi kupovali 3DFX vOOdoO 5500 - i spušili. Ne velim da će se to dogoditi GF seriji, samo ovoj izvedenici čipa. Trenutno Ati bolje stoji i to je nepobitna činjenica, htijeli vi to prihvatiti ili ne ![]() Trnutno me super iritira vent na napajanju, da imam 48+ dB grafulju, pa moral bi se ubiti ![]() U krajnjij liniji ... svaka ..... ima svoje veselje, ako vas veseli imati Nvidia karticu pod svaku cijenu, gospodo stigle su FX ultra Asus u Msan/King - pa navali narode ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
Samo tako da se zna
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
|
Citiraj:
![]() mislim pa tko ionak koristi AA,Aniso,FSAA itd....ma rijetko ko...
![]() |
![]() |
#24 |
..
|
joj ne zelim da ispade neka svadja oko ko je bolji..samo sam htio reci da je slican prica bila sa amd-om pa nije crko... a da ta graficka kosta 1500kn a r9700pro 3500kn vjerujem da bi mnogi imali "buku" doma...ja ne preferiram skupe graficke..cak sam protiv kupovanja istih ali uvijek ima ljudi koji to zele...i zahvalan sam im jel guraju industriju naprijed..a ja kupim graficku za 600kn koja je bila u rangu s onom od prije godinu dana za 3500kn...pa vi uzivajte ![]() ako netko zeli fx-icu neka kupi...ako neko oce r9700pro nek kupi...po meni je to overkill...ko ima para nek navali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() R9700 FIC - ovo već svi znamo - 2.300,00 Kn u Autronicu. Ovo je hebeni bang for bucks. Sad to nekaj nema sufiks pro tak i tak ništa ne znaći ![]() Kaj se tiće glasnoće FX-ice, pa bože moj, pukni vodeno i bok ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
cekjte malo....nisu li od FXica pusteni samo slabiji modeli za sada........ mislim da sam tako nesto cuo..... ukoliko je tako sta ste svi navalili na njih.... sto se tice buke i to ce se s vremenom rijesiti jer ce proizvodjaci morat nesto smilsiti ako planiraju prodavati |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Super Moderators
|
Ja sam zagovornik 200$ ranga grafulja,10% sim-tam... NE-DAM-VI-ŠE.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
..
|
Citiraj:
ok 2300kn...ne pratim bas cijene skupljim karticama ..znam da je r9700pro bio oko 3500kn...sori... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
I ne zaboravite da se nvidia uvukla u tržište čipseta, bura koju su napravili s nforceom još se nije msirila. A sad izlazi ultra,pa čipseti za dual proc, pa hammer...njam :burn:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|