|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kako skinuti hladnjak sa chipseta?
ovako, ja bi ga skinuo da stavim novu pastu (ili novi hladnjak, koji?) ali mi se neda igrati kada neznam pa pomozite. Sta se dobije odvidavanjem one dvije vide, jel skinem cijeli hladnjak ili samo odvojim plocicu iznad ventilatora? Sta sluze one dvije bijele pinke ispod kojih je neka opruga? Daju se stisnuti ali se nista ne desava! Jel normalno da hladnjak plese na chipsetu? (da se okretati par stupnjeva ali se neda odmaknuti od chipseta) Kako i gdje pricvrstiti drugi ventilator da puse po njemu? (kuciste centurion) hvala na pomoci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
ova 2 šerafa služe da se odvoji pločica iznad ventilatora. da bi ga skinuo u potpunosti, moraš izvadit ploču iz kućišta jer te 2 bijele drže hladnjak i moraš na drugoj strani ploče stisnut kvačice na tim bijelim... skini drugu stranicu na kućištu pa ako imaš rupe na dijelu za koji se drži matična, možda kroz jednu od njih možeš vidit krajeve bijelih i tako bez skidanja ploče skinut hladnjak... daj poslikaj stranu iza matične ploče... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
S čekićem ide 100% |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
chipset mi je taman ispred ovog rupicastog dijela za zrak tako da bi bilo nezgodno odmag pored busiti... nego jel moguce pricvrstiti vent preko ove mreze, jel bi smetalo buduci da kroz njega izlazi zrak ma da imam dve venta 12cm sto ga ispuhuju, jedan na napajanju i jedan odmah ispod, nekako da ga zavidam kroz ove rupice i usput ne trebam busiti kuciste ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Na ovaj dolje rupicasti pravokutni dio ubaci zasarafi ventilator i usmjeri ga ka cipsetu. Ako nije bas u ravnini sa cipsetom, usmjeri ga prema cipsetu tako da odgovarajucu stranu ventilatora udaljis od stranice sa nekakvim odstojnikom ili slicno. A za proc ostavi fan-duct, tj. tunel.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ako se moze staviti odmah bi, nevjerojatno je kako je glasan taj vent na chipsetu... a nema ga sta vidjeti, sitan ali dinamitan, hehe, pogledaj onu prvu sliku-chipset je jako blizu graficke, oce li meni stati taj zalmanov pasivac???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Zato se proba napravit svoj sistem hlađenja čipseta ja imam jedan plan ali sam bez materijala i opreme |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Ajoj ja sad nisam u Umagu nego sam na Rabu pa dođi tamo a taj prijedlog bi trebao bit rađenje heatpipea i vođenje njega po matičnoj ko kod pasivnih rješenja na nekim matičnim pločama |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
@zole052 Pogledaj malo par tema nize, imas moju i Renesisovu temu, ima par zgodnih nacrta i slicno. Neke nisu za NB, vec za CPU ali ti mozda padne kakva ideja.
![]() |
#18 |
Premium
|
nemogu nac a i na poslu sam tako da nemogu puno trazizi pa ako mi mozes link staviti... tenk ju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|