|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() Može li mi netko napisati kako montirati nove coolere na kućište,coolere za matičnu ploču,hard...neznam gdje se stave pošto već imam 2 ali zbog temperatura mi treba još?! Ako nemožete napisati jer ima dosta za objasniti bio bih zadovoljan i ako mi napišete neku stranicu gdje to mogu sve vidjeti!: hitthewa Muči me to što neznam gdje bih coolere u kućištu stavio da hlade recimo matičnu ili da hlade općenito cijelo kućište,hvala unaprijed svima!!: lol2 :
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
|
najpametnije ti je povuci nekog za rukav s foruma..ima ekipe iz osijeka..dofurati doma..i nek ti pokaze kak se slaže..jer ovak pisanjem nebudes nista dobio..a i budes se zeznuo ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Dr. Gonzo
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
tek onda očekuj konkretni odgovor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kuleri na kučištu - uobičajeno je da napred budu oni koji će upuhivat zrak, a na stražnjoj strani kučišta oni koji će izbacivat topli zrak. Najbolje bi bilo ako se napred cooleri mogu staviti da pušu po HDD-ovima Kuleri ma matičnoj - prepostavljam da tu misliš na coolere koji su na chipsetima (sad dal je NB ili SB nije važno). većina je ima pipce koji se proguraju kroz rupe u matičnoj i tako se pričvrste. Paziti ako chipseti nemaju Heatspreder (ako im se vidi jezgra) da se ne otkrhne dio jezgre. Aktivni ili pasivni, imaju te plastične pipce i fino se samo provuku kroz matičnu. Pasivni ako nije dovoljno dobar, može se na njega zašarafitit (većina njih ima one listiće pasivne pa se kroz njih protera šaraf) 40mm ventilator (ili gore na pasivni dio ili bočno na pasivni dio) ili staviti na bočnu stranicu da puše 80/92/120mm ventilator po njemu. Vent na cooleru za proc - postoje upute kad kupiš, a ako oćeš mjenjati vent (tipa prozujao je), onda odšarafiš stari i staviš novi na njegovo mjesto. Cooleri za grafičke - ima hrpa razniih coolera i svaki se drugačije stavlja. Čitati upute i to je to. Uputa fala bogu ima i na internetu... Ventilatori za HDD - ili staviti ispred njih (da bude okomito) ili sa bočne strane (da bude okomito). Neki prakticiraju ako već nemogu staviti ispred ili bočno, stavljaju ventove da pušu odozdo, barem po elektronici... Pasta se nanosi u malim količinama, na sredinu jezgre CPU/chipset-a. Ja nikada nisam razmazivao karticom već jednostavno bazom cooler-a. Kod ventova za kučišta najbolje je koristiti 120mm jer su tihi i duvaju više zraka unutra/van. Oko čega delate nauku... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
sory, sad sam vidio tvoj post par redova niže.Za prvu ruku stavi jedan 80mm vent na bočnu stranicu, mjesto za njega imaš.Neka ti upuhuje zrak u kučište.Promjeni pastu na procu,i namjesti fan duck na vent od procesora ( mislim da sam vidio da ga briza ima).Uz prednji vent koji puše u kutiju preko harda, i stražnji koji ispuhuje imaš vjerovatno i na napajanju 120mm koji izvlači zrak iz kučišta.To bi bilo to... još bi jedino mogao razmisliti o kakvom kvalitetnom hladnjaku za proc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ljudi hvala svima na konkretnim odgovorima pogotovo maxxp i vucko,ladybug zasluzuje pohvalu zato sto je shvatila da trazim odgovor a ne da gledam da vucem za rukav nekog iz osijeka!Hvala jos jednom super ste ekipa
![]() |
#10 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ako hoćeš pomoć, 2 osječka i dođi po mene na Jug 2. Budem te i ostalo posavjetovao za 2 piva. :-)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
igic, evo ti jedan dobar link sa objasnjenjima i slikama: http://www.iceteks.com/articles.php/casecooling/1
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Hej ljudi stvarno ste se potrudili hvala vam,thanks SuperUnknown link je odlican,hvala eddie imam te u vidu gajba ce se hladit a ne 2 ako te budem trebao!
![]() |
#17 |
Premium
|
Naravno da bi te ponudio pa rekoh da ak te budem trebao ceka te gajba pive na radnoj temperaturi!bez zahebancije,ostavi PM pa ak budem trebao da te mogu dobiti
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Eddie, pazi da ne spojiš ventove naopako jer... khm... nećemo u detalje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
EMP moderator
|
Zna Eddie ko njemu pomaže u nezgodnim i kritičnim trenucima... ![]() BTW, Igic, jel znaš nekog Danijela B. iz Tenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
A hebiga stari ima danijela u tenju dosta a to B. mi bas nepomaze,moze malo konkretnije ak te zanima tako?alimislim da neznam nikakvog danijela osim jednog ali tom prezime nije sa B.
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
Ma nije bitno, vratimo se ventovima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
P.S. Pijem pago od jagode sa puno leda ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Ma daj nisam ni mislio nego za***************.avam malo a on meni odma privatni život...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|